Jump to content

toni_nikolov

Фен
 • Мнения

  8
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно toni_nikolov

 • Ранг
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Honda Civic 5D VIII 1.8 I_VTEC Executive
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  гр. София
 1. Civic 5D VIII I-VTEC автоматик - проблем I-SHIFT

  Колега, сякаш описваш това, през което преминавам и аз. 1. Отидох в Омбре и ми смениха съединителя - след 300 зора, защото имаше някакъв проблем 2. Проблемът с придърпването и недоброто сменяне на скоростите остана 3. Омбре ми смениха софтура - проблъмет изчезна за 100 км и се появи пак - пратиха ме в Бултрако за пълно преинсталиране на софтуера 4. След това преинсталиране, колата отново се оправи за не повече от 100 км и пак се появи познатия проблем 5. В Омбре ми казаха, че е от компютъра, най-вероятно 6. Поръчах нов компютър от Англия - той дойде, но от Омбре нещо не могат да го обучат Сега вече не знам какво да правя. Записах си час за Бултрако, защото се надявам те да изкажат някакво второ мнение и да ми дадат идея.
 2. Civic 5D VIII I-VTEC автоматик - проблем I-SHIFT

  Колега, не съм писал, защото чакам нов "прием" в Омбре. Миналата седмица закарах колата, но Сашо ми каза, че проблема е странен за него. От една страна се води, че трябва да се настрои съединителя и сякаш предната настройка не е свършена като хората, от друга страна, компютъра "казвал", че съединителя е за смяна. Той си беше играл цял ден и накрая каза, че това няма да стане без смяна на съединителя, но не е предвидил време за подобна услуга. В крайна сметка, очаквам днес или утре да ми звънне, за да ми потвърди кога ще пристигне съединителя, защото същият се доставя с поръчка. Най-рано около 10.08 го очаквам, като планираната цена е 700 лв.
 3. Civic 5D VIII I-VTEC автоматик - проблем I-SHIFT

  Поне до скоро бях сигурен. Това е сервиз Валпе, който е представител на BOSH. Трябва да отбележа обаче, че напоследък имат много работа, а и колектива се подмени почти изцяло. Това е оказало негативен ефект върху качеството на работа. Попитай ги за динамичното обучение на i-shift-a. Повярвай ми , знам какво говоря Успех http://hondafitjazz.com/manual3/en/html_en/000000000001345.html Като отиза в Омбре, сега в четвъртък, със сигурност ще ги попитам. Трябва да отбележа, че малко ме изплаши един от служителите, защото ми каза "не е трябвало да я купуваш с този i-shift", но после дойде Сашо, който подходи досто по-дружелюбно и каза, че ще я погледнат и може да не е сериозен проблема.
 4. Civic 5D VIII I-VTEC автоматик - проблем I-SHIFT

  Колеги, да обновя статуса на Хондата. Бях сигурен, че е съединителя и закарах колата в сервиза на приятел, тъй като там не ми взимат надбавка на частите, а ми ги дават на дилърска цена. В същото време, труда им е евтин, а са сервиз на BOSCH. След като седя в сервиза 2 седмици, майсторите така и не направиха нищо. Свалиха скоростната кутия - 2 пъти и викат "съединителя е като нов". Уж я били гледали на компютър, но дотам. Днес вече не издържах. Взех си колата и отидох в Омбре. В четвъртък имам записан час. Ще ви пиша, като имам подробности.
 5. Civic 5D VIII I-VTEC автоматик - проблем I-SHIFT

  Благодаря ти!
 6. Civic 5D VIII I-VTEC автоматик - проблем I-SHIFT

  Не се занимавай! Ще отида в сервиза и там ще знаят какво да измерят и как да го разчетат. Според теб, направо към Омбре ли да ходя или предо това до Юбико за диагностика, а след това и за обновяване на софтуера?
 7. Civic 5D VIII I-VTEC автоматик - проблем I-SHIFT

  Много ти благодаря, колега! И аз имам подозрения за съединителя. Имаш ли представа дали има начин да се установи дали съединителя е за смяна, без да се разглабя, защото мисля че трябва да се свали скоростната кутия, за да го сменят? Идеята ми е, че ако не е от него, може да не си играят майсторите да разглобяват и сглобяват 2 дни. Колега, кое е това казанче? Също така, чувал съм за това обучение. Вече в няколко форума, в това число и не само български прочетох за смяна на софтуер и обучение. Знаеш ли сервиз, в който извършват подобна услуга и имаш ли представа за каква сума?
 8. Здравейте колеги, От 3 седмици съм собственик на Honda Civic 5D VIII 1.8 I-VTEC Executive с автоматични (полу-автоматични - I-SHIFT) скорости. Колата е много приятна, в това число всичките й екстри, но има проблем, който не мога да установя от какво се получава. Първо, когато взех колата, ми направи впечатление, че този автоматик не е като другия, който съм карал. Колата откровено се "замисля", преди да превключи на горна предавка и се получава едно придърпване. Закарах я в сервиз и помолих да ми сменят маслото в скоростната кутия. Те го направиха, но също така ми обясниха, че това придърпване и губене на мощност при смяна на предавките е съвсем нормално за подобна "полу-автоматична" скоростна кутия. От сервиза ми казаха, че колата е в абсолютно изправно състояние и не трябва да обръщам внимание на подобни детайли. От известно време обаче се появи един нов проблем, който съвсем зачести в последните няколко дни. Първо, когато колата е загасена и превключа на неутрална, за да запаля и се чува едно удряне в скоростната кутия - сякаш е била зацепена до момента и сега нещо пада. Второ, след като запаля колата и преключа на задна или на автомат, т.е. "напред", колата започва много да придърпва на ниските обороти, дори да не подавам газ, а да я оставя тя сама да си върви, колата придърпва и сякаш иска да закасне - подобно на "изпускането на съединителя" при колите с ръчни скорости. Въпреки всичко, колата не гасне, но е голяма мъчение защото много "рита" и цялата кола се тресе. Щом оборотите се вдигнат, това не се усеща. Трето, когато тръгна да спирам - на световар, напривер, и намалявам скоростта рязко - колата започва отново да се тресе и да "рита", точно както при проблема с потеглянето. Четвърто, често, преди запълване на таблото се изписва грешка "System prufen" (на немски), но тя изчезва веднага след запалването. Накрая, от време на време, оборотите на колата много играят. Дори на място, оборотите падат и се вдигат. Можете ли да ме ориентирате от какво се получява този проблем, а също така да ми препоръчате добър сервиз, при който имат опит с Хонда? В сервиза, който ходя аз, разбират много, но не от конкретна марка, а поправят всякакви автомобили и имам чувството, че подобни по-специфични проблеми, не могат да ги решат. Чух добри отзиви за сервиз Омбре, който се занимава и с Хонда. В същото време, отзивите от официалните сервизи на Хонда са доста лоши. Поздрави!
×