Jump to content

MItevv1

Фен
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

3 Neutral

Относно MItevv1

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Civic 8 1.8
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Pleven

Contact Methods

  • Skype
    N/A

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. ABS-ът сменен с такъв от англичанка, всичко е наред. Благодаря, колеги!
  2. Ще добавя тук и класацията на AutoDoc за всичко части, според отзивите на купувачите. https://club.autodoc.co.uk/review/parts До голяма степен тези рейтинги съвпадат и с моите впечатления, освен че според мен са напомпали малко рейтинга на Ridex, което май си е тях марка. Може да прочетете ревюта на потребителите, като натиснете марката на частта.
  3. Не съм видял че темата не е за civic 8 😅. Колата е civic 8 1.8 ръчка 5 скорости.
  4. Колеги, понеже сте отворили темата. Има ли разлика в съединителя на 6-скоростна кутия и 5-скоростна (ръчни)? Гледам един нов на LUK и пише че е 220mm, но пише за 6-скоростна кутия? Аз мисля, че няма разлика. Моята кутия е 5 скорости.
  5. Благодаря, колега. Чудех се и аз дали да поръчам ABS от Англия. Страх ме е понеже са десен волан и може да не са съвместими, но вече съм по-спокоен и най-вероятно ще поръчам и аз от там.
  6. Какво стана накрая, смени ли го по този номер 4 и беше ли сполучливо?
  7. Говорих с майстор и ми каза, че трябва да се гледа номер 2 и номерът да съвпада напълно.
  8. Здравейте, колеги! Моята civic 8 е със сменени дискове и накладки от преди няма и 20К км. Преди педалът пропадаше рядко и колата не спираше както трябва, но беше задоволително. Проблемът се задълбочи и вече година по-късно педалът често пропада, спирачките хващат и педалът започва лекичко да пропада. При агресивно спиране колата не забива муцуна и не спира така остро както трябва, а педалът пропада до долу, ABS-ът се включва и колата силно намалява, но не така остро както трябва. Не винаги пропада по този начин, но се случва доста често, а при рязко спиране е почти сигурно, че ще се случи. Посъветвах се с някои хора и с майстор на хонда. От там разбрах, че тези civic-и често имат проблем с ABS-а. Майсторът каза че е правил 5 такива и все от abs-а е било. Ще потърся модул втора ръка но не знам какво е гаранцията, че той ще работи както трябва. Казаха ми че трябва да гледам номера на abs-a за съвместимост, но не знам кой номер точно (понеже на модулите има няколко номера) и дали трябва номерът да съвпада 1 към 1 или е важно да съвпада частично (първата част от номера, последните цифри, някакъв друг индикатор и тн...). Прикачвам снимки от abs на civic 8. Въпросът ми е, кой от посочените номера на снимките се гледа (1,2,3,4, 1 и 2 май са едни и същи) и какво от него трябва да съвпада?
  9. Inhibitor relay дава маса на останалите 2 релета. Когато бъде махнато се получава същото нещо, когато не пали със същата грешка. Когато свалих релето, то ми се стори хлабаво. След като го поставих отново вече над месец не е правила този проблем във всякакви условия. Взех едно Inhbitor Relay за резерва, но не е имало проблеми. Благодаря ви колеги!
  10. Намерих troubleshoot за грешката и моя мотор http://arlequinlover.free.fr/Manuel Honda Civic/A00/HTML/40/SMG6E40K72100090615FAAT00.HTML. Надявам се това да е за европейския Civic, не американския.
  11. Оказа се, че не бутонът щтрака, а релетата под него(под таблото). Тествах бутонът както е описано на схемата и работи без проблем. Изглежда, че когато колата не пали, не минава ток през релетата.
  12. Проверил съм маса G403, висчко изглежда наред. Няма хлабаво.
  13. При премахването на Starter Cut Relay 1 и Starter Cut Relay 2 и Inhibitor Relay по отделно, колата не пали, но ботонът цъка. Това означава, че има ток до бутона, но не и до стартера. Аз търся сигуация в която бутонът не цъка. При премахването на предпазител 8, ток до бутонът не стига, той не цъка и колата не пали. Изглежда че проблемът ще е или в самият бутон или в ето този участък. Ще пробвам да байпасна бутонът(да запаля колата без бутона), за да видя дали така ще запали, ако запали по този начин, проблемът е в бутона. Иначе трябва да се търся проблем по пътя към бутона. (Пробвах бушон 8 и няма проблем с него)
  14. Здравейте колеги! Имам Honda Civic 8 1.8 бензин ръчни скорости. Колата някой път не пали, стартера не върти също. Това обикновено се случва при добре загрят мотор. Повечето пъти след изчакване от 15-30 минути запалва, но често се случва дори и след 1 час, пак да не запали. С бутане колата пали. Давам на пълен контакт, чувам, че бензиновата помпа се включва и натискам бутона, при което светва чекът със съобщение PGM-FI. Прочетох грешката и тя е P0615. Когато колата пали, при натискане на бутона за запалването се чува цъкане, но когато не пали, това цъкане го няма и не се чува нищо. След като колата запали с бутане, веднага след това я пускам на празен ход в движение и гася мотора и я запалвам отнове чрез бутона без проблем. Акумулатора е нов, свещите са нови, релето за запалване е тествано и ми казаха, че няма проблем, стартера също е тествам и също ми казаха, че няма проблем. Изтрих грешката, но колата пак не пали. Този проблем не се получава често, някой път като я оставя за няколко часа (ако не ми трябва), колата се оправя сама и чекът спира да свети и си пали. Не знам дали проблемът не е свързан със загрелият отсег под капака и дали пали, когато малко се охладят нещата. Давах я на сервиз, но не можаха да диагностицират проблема, защото при тях всеки път палеше. Проблемът не е в имобилайзерът, защото тогава нямаше да пали и с бутане. Мисля да сменя бутонът за запалването, а ако не се оправят нещата и релето за запалването. Моля за съвет колеги. Благодаря!
×
×
  • Създай нов...