Jump to content

xcool

Фен
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно xcool

  • Ранг
    Начинаещ
  • Рожден ден 6.08.1975

Profile Information

  • Кара
    CR-V III I-CTDI 2.2
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Перник

Contact Methods

  • Skype
    sasho3808

Последни посетители

521 профилни разглеждания
  1. Здравейте колеги. Имам проблем с периодично покачване на маслото в двигателя. Мотора е 2.2 ICDTi дизел. Четох, че се случва това понякога когато не прави хубава регенерация на DPF. Дебнах го след предишната смяна на масло и около 2000 км нямаше проблем и после хоп.. 3-4 мм нагоре на щеката. На около 6-7 хилди от смяната беше вече над максимума и се наложи да източа около 250-300 мл. Сега на 10 хиляди пак е над максимума. Не ме чак толкова притеснявха тези 250 мл. нафта в маслото, ако не бях прочел, че тези двигатели похарчват масло. И да предположим че е похарчило да кажем 700-800 мл. за 6000 км плюс тези 250 мл. отгоре, вече съм с 1 литър нафта в маслото, което си е плашещо. От друга страна пък до 2000 км. когато засичах всеки ден не покачи и не спадна въобще. Ако някой има предложение как да се справя с проблема да сподели. П.П. Досега не съм имал проблем с лампата за регенерациите на ДПФ за 45000 км, само веднъж мигаше (преди около 20 000 км) но я качих на магистралата и за 10-15 км. изгасна.
  2. При мен притрисането беше само от диска - след като ги престъргаха не съм имал проблеми. Човека който ги престъргва каза , че се изкривявали най-често когато са горещи и отидеш на автомивка от рязкото охлаждане.
  3. Здравейте колеги. От две години и 35 000 км. навъртяни имам CRV 3 дизел и след като го купих до сега (да чукна на дърво) не съм имал проблеми. Като купих колата смених само предни накладки и престъргах предните дискове че притрисаха леко при спиране. Майстора каза ,че задните са ок и не ги сменяхме. Та искам да попитам - на колко километра се сменят накладки , дискове, спирачна течност и т.н. Зная, че е доста относително спрямо стила на каране, но все пак който е сменял да каже, за да има някаква информация. Все пак СУВ- чето е по тежичко и може би се сменят на по-малко километри спрямо леките автомобили. Пък и май няма датчик на накладките да светва лампа когато са за смяна, така че мисля , че ще е полезна темата. Визуално се виждат горе-долу през джантата, но май не много достоверно да се разчита само на това наблюдение. На предишната ми кола (мерцедес W124) си имаше датчик за износени накладки и сменявах предни накладки на около 75 000 км. Задните ги сменях през път спрямо предните. А на три смени на накладки и на четвъртия сменях и предни дискове и спирачна течност.
  4. Разликата в е ЕТ-то ти е изнасяне на джантата с 15 мм навън към ръба на калника
  5. Та .... значи свързах новия микрофон, като му отрязах буксата и запоих кабелчето на мястото на стария микрофон, който демонтирах. Изкарах си го горе на колонката до прозореца, обаче за съжаление колегата krasimir_01 беше прав - не се подобри кой знае колко качеството. Все пак е по-добре - поне ме разбират като говоря. Може би с някой по-скъп и качествен микрофон ще се оправят нещата Изпратено от моят MI 9 с помощта на Tapatalk
  6. Имам го и другия кабел- на него пробвах на аux in L и aux in R (бял и червен) обаче не става Изпратено от моят MI 9 с помощта на Tapatalk
  7. Здравейте хора. Сложих си една китайска навигация , обаче вградения микрофон е кофти. Купих си външен но не зная къде и как да го свържа. Никъде не видях вход mic, но имаше aux in но там не стана. Ако някой има идея моля да я сподели.
  8. Пробвах, ама не става.... Забелязвам, че като е сухо и топло работи както трябва, ама малко влага и дъждец и работи само при задържане.
  9. Здравейте колеги. Понякога (не винаги) на дясната (не шофьорска) врата не работи автоматичното сваляне и вдигане на прозореца и трябва да държа бутона. Не е кой знае какво, но ме дразни. Дали някой е имал такъв проблем, и евентуално как се решава. Колата е CRV-III 2.2 I-CTDI.
  10. За да не се правят грешки е нужен единствено опит. Но опитът, за съжаление се трупа само и единствено чрез правенето на грешки !
  11. Мотора е дизеловия 2.2 140 к.с. R6 N22A2. А иначе го купих със зимни гуми 225*65*17 - Континентал - които изглеждат доста добре и доста грайфер с Дот 33/18 което значи че са 2 зими. Бяха на оригиналните джанти 17"/6.5J/ET50 - както и ги дават в Мануала на колата. Прилагам и снимака от мануала където са дадени и джантите и гумите.
  12. Ами сега като гледам табелката, за джанти не е дадено, самото за гуми но джантите със сигурност са оригиналните и съм ги виждал и на други CRV- та. и съм сигурност са 17" , 6.5J и ЕТ50 а и в упътването така го дават
  13. Та да си отговоря на въпроса 😀. Значи гумата където стъпва се измества точно 5мм на вътре в калника което си е и логично заради ЕТ то, обърках се заради J -a, нали е по широко горе в джантата, но долу си е същата ширина. Странно защо Хонда препоръчва при 6.5 J , ширината на гумата да е 225 като всички калкулатори на онлайн магазините за гуми и джанти дават МАКСИМУМ 215 ширина за джанта 6.5J.Tabela gumi.bmp
  14. Здравейте колеги. От скоро и аз съм собственик на ЦРВ-3 генерация което беше със зимни гуми. Сега ги смених с летни , като смених и джантите. Само че, джантите са с ЕТ 55 и JJ 7 вместо ЕТ 50 и JJ6,5, което според моите изчисления (а и на разни калкулатори намерени из мрежата) прибира джантата навътре в калника 11,5мм и изкарва на вън с 1,5 мм. спрямо оригиналната и препоръчителна на колата Та въпроса ми е новата гума в долната страна (новата лятна гума е 225*65*17, както и старата зимна) колко ще се отмести спрямо зимната и дали има някава опастност от това изместване. Сега при монтирани нови гуми не стърже и не опира никъде но знае ли човек. Новите джанти също са оригинални хондови, но от Акорд (или поне от човека от който ги купих бяха на Акорд). А и друго объркващо - намерих разни таблици за ширината на джантата - при 6,5 J максималната ширина за гуми е 215, а на лепенката в колата ми дават точно 225*65*17 с ЕТ6,5. , докато при 7J дават 225 максимална ширина. И още един въпрос - как мога да позная джантите за какъв тип гайки са - овални или конусни, и дали е възможно на оригинални хондови джанти да има различни типове гайки.
×
×
  • Създай нов...