Jump to content

ganovski

Фен
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ganovski

  1. Колеги, проблемът с тресенето при ниски обороти на трета скорост не е от джантите. Днес сложих летните джанти с нови летни гуми и тресенето остана (между 1800 и 2000 оборота). Някой предположения на какво може да се дължи.... Мислех си тампони на двигател или скоростна кутия....?
  2. Този, който ми сменява полуоските каза, че всичко друго е ок. Ще сменя първо джантите и след това ако не отшуми ще търся друг майстор...
  3. Този, който ми сменява полуоските каза, че всичко друго е ок. Ще сменя първо джантите и след това ако не отшуми ще търся друг майстор...
  4. Здравейте, колеги. Наложи ми се да сменя двете полуоски докато бях в Хърватия (колата - акорд 7-ма, бензин 2.0). При ускорение на 5-та между 100 и 120 колата тресеше. След това обаче започна при подаване на газ да чука отпред (само при подаване на газ). Преди 2 години бях сменял дясното каре понеже проблема с ускорението го имаше (пак тресеше между 100 и 120 на пета), но тогава го нямаше чукането.След смяна на карето тресенето при подаване на газ между 100 и 120 спря, но остана едно неприятно тресене като подавах газ при ниски обороти и то само на трета скорост. Успях да намеря сервиз в Загреб. Двете полуоски (особено дясната беше много зле) бяха станали за смяна. Смених ги, но остана лекото тресене при ускорение в ниските обороти. Тресенето почти не се усеща, но го има и като знам, че съм дал толкова пари за полуоските се чудя дали е от тях. Преди две години в един сервиз, в който правят хонди ми казаха, че този проблем ще си го имам и ще се оправи само ако сложа оригинални части... Другата седмица ще сменя гумите с другите джанти, за да видя да не е поради лош баланс или крива джанта, но ме съмнява понеже го прави на трета при подаване на газ между 1800 и 2000 оборота. Някой предположения?
  5. Здравейте, колеги, Някой до сега сменял ли е осветлението на CD-то на Акорд 7-ма генерация? Преди около година започна да прави следния проблем и то само на дисплея, където се изписват станциите на радиото - ту свети нормално, ту намали осветлението. От няколко дни осветлението изцяло спря и е кофти, че вечерно време не се вижда нищо - нито градусите на климатика, нито радиостанцията. Дали някой е имал подобен проблем? Дали е от крушките или някъде по кабелите да търся проблема?
  6. Здравейте колеги, Автомобилът е акорд, 7-ма генерация, бензин, 2.0, 2005 г.. От скоро не мога да включвам от първия път Cruise controla. Като натисна първия бутон ми изписва стандартно Main Control, но като натисна другия бутон за Cruise, лампата само премигва и изгасва. Понякога включва, но рядко. Дали може платката да се е окислила или е проблем в лентови кабел....?
  7. Благодаря за информацията. Да, със стандартните 16-ки е.
  8. Здравейте, колеги, Дали джанти с параметри: 5х114,3 ЕТ 40, j7, 16 цола от Мазда 6 биха паснали за акорд 7-ма генерация?
  9. Пробвах теста с веро и да нямажа с пяна навсякъде. Никъде нямаше балончета. Сега, като е топло времето нямам такива проблеми.
  10. Искам да споделя, че може би проблема е от маркучите на газта. Като е студено и се вкоравяват много. Днес направих експеримент. Сутринта запали колата и я прехвърли само на бензин. Като загря, маркучите около двигателя се затопли ха и като прехвърли на газ не мирише ше. Прегледах скобите, бяха си натегнати. Явно ще трябва да се при мира с факта, че ще ми помирисва на газ за кратко, когато е много студено, при прехвърляне на студен мотор.
  11. Да, получава се само при натискане на газта. При отпускане изчезва.
  12. Здравейте колеги! Притежавам 7-ма генерация акорд, бензин, 2.0 мотор. Забелязах, че при подаване на газ между 2500 и 3500 оборота колата се тресе. Не е от гумите. Дали са тампони на мотора?
  13. Здравейте колеги, Притежавам акорд 7-ма генерация, 2.0 мотор. След като я взех ми монтирана газов инжекцион, някакъв полски. От 2 месеца забелязах, че когато стартирам колата и времето навън е студено, под 5 градуса, в момента, в който колата премине от бензин на газ се усеща за кратко време силна миризма на газ в купето. Предполагам, че впръсква по-богата смес и не я изгаря. Исках да видя от къде идва миризмата и установих, че е отпред, в областта на изпарителя. Карах я 2 пъти на майстора, тъй като е в гаранция и той ми каза, че всичко е ок, маркучи нямат разхлабени скоби, обяснението му е, че впръсква по-богата смес и от там идва миризмата. На въпроса ми, като е инжекцион не следва ли тази миризма да бъде изкарана през ауспуха, той ми отговори, че така трябва да е. Мазах изпарителя с пяна, но не забелязах балончета. Отделно от това видях генерацията, няма дупки. Отскоро започна да ми прехапва, не съм сменял скоро свещите. Филтрите ми са на по 20 000 км, като според газаджията се сменяли на 30 000 км. Дали може да е от свещи или филтри?
  14. Здравейте колеги, Интересива ме при 7-ма генерация, комби, може ли да се смени целият детайл, който формира веждите при задните колела?
  15. Да, връща се. Но за всеки случай обилно напръсках ключалка та с WD40, оставих я с махната кора, ако е намокрен самия модул, да изсъхне (последните дни имаше поройни валежи). На следващия ден колата се оправи. Или е просмукало от някъде вода, или нещо в ключалката е проработило след смазването.
  16. Здравейте колеги! Притежавам Акорд, 7-ма генерация, комби, бензин, без модула за вдигането на капака на багажника. Светна ми лампата, че вратата е отворена, в всъщност не е. От там не мога да си пусна и аларма а, защото постоянно писка. Някой сблъсква ли се е с подобен проблем? Свалих кората. Няма прекъснати кабели. Като отскача всички кабели от ключалка та (трона брой) плафоните в багажника продължават да светят, а лампата не изгасва. Има ли някакъв модул в самата ключалка, който може дасеепрецакал и да е отчита, че вратата е затворена?
  17. Здравейте, колеги! За да не пиша нова тема искам да попитам тук, къде се намира датчикът на вратата на багажника на акорд 7-ма генерация? От вчера ми свети постоянно и не мога да включа алармата, защото ми отчита, че вратата е отворена и започва да пищи. Съмнява ме, че се енамокрил от обилните дъждове.
  18. В добавка - когато съм на радио или слушам диск през CD-то няма такова виене.
  19. Здравейте, Инасталирах такъв кабел за акорд, 7-ма генерация. Забелязах, че като пусна музика през аux кабела, (на пример с телефона) започва да се чува леко виене, което се чува само, когато съм натиснал педала на газта. Виенето се засилва с увеличаване на оборотите на автомобила. Един приятел ми каза, че е чувал, че това е от алтернатора и трябва да си взема филтър за aux кабела, който изчиства този шум. Запознати ли сте със случая? Поздрави,
  20. Здравейте! 

    Имате ли целият механизъм на задната чистачка на акорд 7-ма генерация, комби - рамото и моторчето? 

    Поздрави, 

×
×
  • Създай нов...