Jump to content

iem

Фен
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About iem

 • Rank
  Начинаещ

Contact Methods

 • Skype
  iem-co

Profile Information

 • Кара
  Honda Accord Tourer gen8
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Когато обстоятелствата те притиснат използваш техниката с която разполагаш към момента, жалко че не ме бяха притиснали например разполагайки с NSX, но това е друга тема.... И в крайна сметка има ли ограничител или не туй е въпроса. Не че има голямо значение, защото явно теглото е ограничителя
 2. Отлитат, но ги държа с една ръка :))) А ти колко си успял да развиеш с твоя Хонда ?
 3. Най-малкото е да има "ремап", кой знае какво още е пипано за да вдигне тази скорост...
 4. Сигурен съм, че колата е с доста "дълги" скорости. На 5-та предавка може и да вдигне повече, докато достигне тези обороти, но ще му трябва мощност или голямо нанадолнище. Мисля, че Акорд седан с ръчни скорости е несравнимо по-бърза без значение дизел или бензин... А какво ще рече да се заключи Lock Up i приплъзване на хидротрансформатора?
 5. Благодаря за клипа, но тази Хонда е доста по-нов модел, а и с CVT трансмисия според мен. пс Не мисля да пробвам пак максимална скорост, но ми стана любопитно, да не някакъв приоблем, защото по-старата генерация с този двигател върви доста повече.
 6. Здравейте, искам да ви питам дали някой е имал следния проблем или по-скоро фабрично ограничение. Притежавам Хонда Акорд 2008 г. комби, автоматик, 2.4 бензин. На ръчен "S режим" автомобила върви прилично като предавките до 3-та, включително ги сменя на 7000 оборота, което е около 180 км/ч. по километраж, но мине ли на 4-та предавка достига до около 200 км/ч. около 4 500 оборота и не може повече. Знам, че автомобила е с огромна маса, но все пак мисля, че сходни автомобили минават с лекота тази скорост. Та мисълта ми е дали е с ограничител на максималната скорост или просто толкова си може колата. PS не съм състезател наложи ми се веднъж бързайки към София.
 7. Пратих я на колегата Токио, наистина работи много добре и съвестно. Върна ми тонколоната като нова и звука е такъв каkъвто трябва да бъде за тази кола, а именно premium.
 8. Предна лява тонколона "си изпя песента" започна да грачи и пръхти. Чудя се 4 ома или 2 ома, но доколото съм чел един от най-важните показатели е Децибела.
 9. здравейте, а какво ви е мнението за тези говорители ? https://www.avitel-bg.com/audison-ap-6_5-ohm2--165mm-woofer отговарят точно на спецификите на Хонда. 2 ома; мидбаси 16.5 см. компонентни и т.н. остава и да свирят добре. Доколкото съм чувал са дъщерна фирма на Херц.
 10. iem

  Какво чувствате?

  Чувствам, че една малка, сладка кола превърнала се в част от семейството в добро и лошо и предполагам служила вярно през всичките тези години, отива за претопяване за съжаление НАистина новия автомобил е страхотен, но тази количка може още дълго време да се кара като градска, а и да продължи да бъде част от семейството, докато не се предаде ....
 11. Благодаря Ви колеги, основното което ме притесняваше беше дали този вискозитет и миещи добавки няма да запушат катализатора. Ще го пробвам маслото. Поздрави,
 12. Колега, моля за съвет по така зададения шаблон: 1. Honda Accord Tourer 2008 г.; 2. Двигател - K24Z3; 3. Не съм наливал още масло, но по спецификация е около 4.2 литра; 4. Гориво - бензин 95 обикновен; 5. Режим на експлоатация - (градско 50 % леко през уикенда, извънградско 50 % лятото (почивки море и т.н.) 6. Около 8 хил. км тъй като толкова карам през годината; 7. Има катализатор; 8. Препоръчано масло 0w20, 5w30 и т.н. 9. Карам кротко пенсионерски. Благодаря Ви,
 13. Извинявам се колега, но съм пропуснал да спомена, че двигателя е 2.4 бензин k24z3 спецификация. Ще погледна посочените мнения. Благодаря
 14. Здравейте колеги, прочетох доста по темата и за различните спецификации за които сте се постарали много за тхнически неграмотен като мен, но бихте ли ми препоръчали масло, което да отговаря на спецификата за моя автомобил Хонда Акорд 8 произведен ноември 2008 г. на 137 000 км., реални. Предишния собственик в Швейцария го е карал с Масло Castrol Edge 5w30. Тъй като не видях масло с вискозитет 0w20 (а това е препоръчаното от Хонда) да отговая на Аcea C проблем ли ще е ако пробвам Аmsoil 0w20 или друго масло което няма "Acea C"? Годишно изминавам около 7-8 хил. км.? Около 4 хил. км са в града предимно събота и неделя в нисък трафик, а останалите извънграда лятото.
 15. Ами аз вече реших проблема, просто като ми се наложи да говоря с някого през Siri набирам номера му, а разговора провеждам през хендсфрито на колата.
×