Jump to content

mv_bul

Фен
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About mv_bul

 • Rank
  Начинаещ
 • Birthday 09/21/1986

Profile Information

 • Кара
  Honda Jazz GD1, L13A1, 2002 г.
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Благоевград

Recent Profile Visitors

222 profile views
 1. Няма, само тази пред и /малко/ около картера е.
 2. Проблем с регулирането на светлините - на черната пластмаса на фаровете има три означения със стрелки/посоки на регулиране - "L/R" /ляво/дясно/, "U/D" /нагоре/надолу/ и още веднъж "U/D" с надпис (ADJ) /настройване, регулиране/, но има само едно място за регулиране с отвертка, намиращо се горе-долу на средата на фара, от вътрешната страна. При въртене и в двете посоки на въпросния болт /или "врътка"/ няма никакъв ефект - светлините и на двата фара не помръдват наникъде... /Междудругото липсват гумените предпазители и на двете крушки, но не вярвам това е причината./ Някой имал ли е същия проблем и има ли друг болт/"врътка" за регулиране /съответно за "ляво-дясно", ако наличният е за "горе-долу"/? Благодаря предварително и приятни почивни дни!
 3. Би трябвало да побере по-малко от 42 л, но с магиите по бензиностанциите явно всичко е възможно... След изминаване на 60-70 км при светеща лампа побра 30 и няколко литра /на "ЕКО"/. Ако е вярно това, което пише в ръководството, при светване на лампата в резервоара са останали по-малко от 7,9 л /които иначе би трябвало да стигнат за повече от 100 км/. Най-често зареждам на "ЕКО" 95 октанов /понякога и 100 октанов/ и средният разход постоянно е около 6 л /плюс-минус 200-300 мл/. Най-малкото моментно показание на компютъра досега е 3,9 л - извънградско, по сравнително равен път, при средна скорост 80 км/ч, без климатик, с общо 4-ма или 5-ма души /не помня/.
 4. Наистина ли е точно показанието на компютъра? Възможно ли е 15-годишна кола при нормално (т. е. без съображения за икономия) шофиране в града редовно да показва по-малък разход от посочения от производителя? При максимално "лежерно" шофиране извън града разходът падна до 4,4 л. (отново по-малко от каталожния показател).
 5. Има ли значение дали автомобилът е на повече от 200 000 км? Kой тип масло е препоръчителен в такъв случай - 5W40 или 10W40?
 6. mv_bul

  Още два джаза в клуба:-)

  И още един Джаз в клуба... Здравейте! Вече месец с усмивка бръмча с един 15-годишен екземпляр, внесен от Швейцария. Взех го на почти 203 000 км с уверението, че са реални... (има умерено износване на волана, но педалите изглеждат добре). Двигателят, съединителят и окачването са в отлично (поне според мен) състояние, с изключение на всеизвестния проблем със запушването на ЕГР-клапана и околните му пътища и канали. Впечатленията ми за вече повече от 2000 км шофиране са, че колата е предостатъчно просторна, маневрена, стабилна, икономична и динамична (за класа, размерите и теглото си). Не знам доколко може да се вярва на компютъра - най-често показанията му са дори по-скромни от каталожните. Всички я харесват, особено жените, но най-много аз! Това е първата ми лична кола, но следващата вероятно ще бъде екземпляр от втората генерация на модела...
×