Jump to content

xfls

Фен
  • Мнения

    82
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от xfls

  1. При мен резбата на един от клапаните свърши след 75к км на газ с газова монтирана на колата след покупката от мен. Реглаж на клапани съм правил на 10-15к км. Газовата е добре настроена - без check engine за бедна/богата смес. Нямам представа какъв е реалния пробег на колата. След ремонт на главата с металокерамични легла имам още 50к км до момента.
  2. От пантите се получва пукане при усукване на купето при мен. Смазването през дупките на пантите го решава.
  3. Не, най-много време ми отне да махна парчето от оригиналната дръжка с обикновенни клещи, понеже не се сетих да взема резачки.
  4. Изобщо не бих и предположил, че може да има подобно нещо в aliexpress. Поръчах едно и ще кача снимки след монтажа.
  5. Горната се оказа по-изгнила и при мен. Двете са махнати и вече липсва въпросното дрънчене. Явно скобите не са успявали да ги придържат достатъчно. Ще погледна след по-продължително каране дали не се нагрява купето повече от допустимото.
  6. Ето снимка: https://www.dropbox.com/s/ft5az4jgcsarlcy/IMG_20201020_113848.jpg?dl=0 Може би е по-добре крайние да са доста по-навън. Ламарините не са махнати. Имат скъсвания отзад околко болтовете, които държат самите ламарини.
  7. Здравейте, от известно време имам едно доста дразнещо дрънчене/резониране околко 2100 оборота, без значение с каква скорсот карам. Ламарините околко катализатора се поизгнили и сложих 3 скоби за водни съединения околко него, но няма абсолютно никаква промяна. Проблемът е абсолютно всъщия като в това видео: линк Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
  8. В никакъв случай не продължавай да караш така без да се провери каква е причината. Ако е от лошо настроена газова, може да има неприятни последствия по калапаните/главата. Интересно ми е къде е монтирана газовата уредба? "Италианска за 1100лв" съмнително много ни напомня на моята монтирана в Ловеч, а виждам, че си от района.
  9. И SKF-а замина след околко 40к км. Някой има ли опит с друга марка освен Kavo и SKF?
  10. Пожене е цитирана темата ми от преди 2 години, се включвам с ъпдейт. Така и не успях да настроя вакуумната система да работи нормално. Подозирам, че реално е невъзможно, както ми казаха в темата, та се отказах от нея. След 80k km на газ смених изпускателните клапани, легла и сегмени при Норена ЕООД и @fenabg. Ремонта излезе по-евтин отколкото маслото за клапани за 80k km, двигателя работи по-добре и не гори никакво масло, за разлика от преди - ~1л до следващата смяна. Изминатите километри след ремонта са 20k.
  11. При мен сменият о-пръстен изкара околко 4 години. Този път си взех оригиална цяла капачка, за да не се занимавам повече.
  12. Аз съм с Osram Night Breaker Laser. Орпеделено светят доста повече от обикновенените. Сега съм с втори комплект, след като на първия изгоряха късите за 1.5-2 години. През деня съм с модул, който пуска дългите на 30%. При каране на къси през деня най-вероятно ще изгорят доста по-бързо.
  13. Ииии малко след последния ми пост една от сложените използвани свещи проби и при ваденето на кабелите (Bosch на 3 години), единия се разпадна.. Смяна на кабели, свещи NGK ZFR6F-11 и 1200+ км по магистрала без проблеми и грешки. За жалост се появи и следващ проблем. Пълнененто на газ стана много бавно. Явно мизерията по клапана на изпарителя се е натрупала и на друго място. Утре е на сервиз.
  14. Не го смених, защото неделя нямах от къде да взема нов, а след чистенето работи без проблем. При следващото залепване ще е. Нямам представа с какво точно беше пълен, но се наложи да се чукне, за да се отлепи и след това да се изчисти с водна шкурка, за да може да се движи. Въпросния клапан е преди филтъра в изпарителя и напрактика преди него няма друг филтър.
  15. От постването на темата се появи още един проблем. Колата започна да не може да превключва на газ. Смених капачката, върнах старите свещи NGK по каталог и изчистих клапънът на на изпарителя, който беше като залят с асфалт за 3 години употреба.. За моемнта изглежда, че са решени всички проблеми. Благодаря за съветите!
  16. Предишния майстор реши, че иридиевите ще решат проблема в темата..
  17. Да добавя още един проблем, който съм забравил. При запалване, без значение дали е загряла или не, повечето пътите претриса след запалването или запалва след 3-4 завъртания. До 30 градуса работи на бензин. Свещите в момента са иридиеви Denso, преди смяната бяха NGK по каталог. Симптомите бяха еднакви преди и след смяната.
  18. Клапаните са на 0.10/0.20. На бензин е тествана 70-80 км по магистрала без да прояви проблем.
  19. Клапаните са сменени при ремонта на главата и проверени още един път след това. След малко четне и аз нарочих капачка/палец, но има ли логика такъв проблем да се проявява само за кратко, ако е от тях?
  20. Здравейте, от изестно време имам следния проблем. След продължително каране по магистрала с 130-140 км/ч се усеща как колата губи малко мощност, но не дава грешки и TRIM-овте са ОК. След слизане от магистралата започва да тресе при каране на 5-та с 80-90км/ч и ако не сваля предавката веднага, дава върпсоната греша. Това продължава 3-4 минути и след това се нормализира. За жалост не го прави винаги... Колата се кара на газ от 80к км. Направих тест на бензин и нямаше проблеми, но както казах, не винаги го прави и на газ. Преди околко 8к км е направен ремонт на главата. Преди 2к проверка на клапаните, смяна на въздушния филтър и филтъра на газовата фаза на газовата уредба. Преди 4-5к са сменени свещите. Същият проблем го имаше преди и след всички изброени ремонти/сервизирания..
  21. Аз съм с китайски парктроник от 2 години и бих казал, че съжалявам, че си надупчих бронята за него. Върши работа при препятствия точно зад датчиците, но не и леко встрани от тях. Не може да засече лампа, ако е между два датчика. Не съм карал кола с фабричен парктроник и нямам предсава дали работят така по принцип, но лично аз гледам да не разчитам него. Според мен си заслужава да се инверстира в малко по-скъпият вариант с китайска камера и дисплей в огледалото за задно виждане.
  22. И аз съм с ATE дискове и накладкики. За 25к изминати километра няма никакви проблеми.
  23. Смених тампона. Оказа се само повърхностно закъсан. Досадното хлопане си остава..
  24. Аз имам едно досадно, глухо хлопане, което се чува сравнително рядко, но вече 3 години ме дразни. Махнах тампона с тръбичката, който се беше напукал леко, тръбичката си стоеше си на мястото, но хлопането остана. Вибрации не усещам и без него. Тампонът от снимка 3 е в подобно състояние и при мен. Дали може да идва от него? Диференциала, при надигане с ръка, се повдига околко половин см сравнително лесно.
×
×
  • Създай нов...