Jump to content

richy74

Фен
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от richy74

  1. Колеги може би някой може да ми помогне. Миналата година си вземах части за сивика "американка " от един пич от варна но му затрих номера . Открих го тук във форума . Ако някой се сеща за хондаджия от Варна който продава оригинални части ще съм много благодорен. А и се надявам че и същият човек може да види поста. Последно си взимах радиатор но във Спити нямат архив 🙁 Телефона ми е 0877243377 Калин
  2. Здравейте колеги ! Искам да попитам някои сменял ли е АBS датчик и знае ли лесно ли се сменят . От 2 дена започна да ми свети ABS -a на моменти светва, на моменти гасне , иска ми се първо да проверя буксите . Като измих добре дисковете огасна но след малки пак светна .
  3. О.К. много благодаря за съвета и информацията !
  4. Благодаря на колегата Митко Йотов! Точно това е грешката. Аз съм в Ловеч, не знам дали ако я сменя сам ще трабва ли да се настройва Ecu -то или той я приема сам . Или дали знаете накой добър майстор в Плевен който може да ми свърши тази работа.
  5. Привет колеги ! Наскоро се сдобих със Honda Accord 2.0 i . Светна ми чека и грешките са следните : P0135 и P2A00 . Това най-вероятно е ламбдасондата. "Датчик кислород о2 " Тук във форума някъде срешнах че на около 200 хиляди давала фира. Моята е на 192 000 . Аз мисля първо да я намеря къде е този сонда и да прегледам окабеляването. На сивика я знам къде е , но тук генерацията е отвътрешнота страна на двигатиля но ще я открия. Ако някой е сменал и има ноблюдения ще съм благодарен за съмет.
  6. Благодоря AMD ! Това е добра информация ! Надявам се да не се наложи. Между другото със сивика навремето ако не се лъжа ти ми помогна за лагерчето на делкото. Ще си сменя маслото и филтъра. Мисля че няма да светне пак но ако не свети мога ли все пак да видя дали ще открия някой който е добър около Ловеч да ми напрани диагностика ?
  7. Към колегата Krasi-mir ! Приято ми е аз съм Калин. Мисля че на 99% си прав. Маслото е 10w40 и е на 8 000 km. Махнах клемата и се занули грешката. Няма да я натискам сега много че ми е жал за валовете. Ще сменя маслото и ще налея 5w30. Има си книга, не разбирам немски но по картинките ще намеря масленият филтър 🤣. Може и да я покарам малко със Pro-tec във бензина за прочистване на катализатора и ламбда сондата . Благодаря ви много за съвета и мненията !
  8. Благодаря за съветите . Но аз просто така или иначе трябва да сменя маслото . Ще изсключя сега акумолатора за 5 митути, или следобяд или утре ще свеня маслото и ще видя. На сивика ми правеше така на времето, точно ката го купих. Оказа се ламбда сондата. А моят двигател е D20A6 ако на някой му говори нещо. На сивика е D15B2 много здрав двегател и много икономичен .
  9. Със кламер даваш на късо двата пина и даваш на контакт , броиш миганията и после в нета намираш грешката. Навремето ме светна един пичага от Плевен . За което съм му благодарен. Аз съм от Ловеч и тук видях че имало добър хондаджия във Плевен Милен. Ако е актуален номера ще го потърся и него. А в Плевен има един пичага със червена американка сивик той я е правил и е ама много много коне . Ако мога и него да открия ще е добре. Но първо ще се вслушам във твоя съвет колега и ще споделя резултата 👍
  10. Точно със кламер и по мигането на чека🙂. Сивика ми го правеше това за ламза сондата по същиат начин. Двигатиля е на 190 000 и това ме навява мисълта че и тук е така. Утре ще сменя маслото и филтъра . Колата има сервизна история. Маслото е 5 w 30. Първо това ще направя .
  11. Здравейте ! Днес си взех един акорд 2.0 бензин . Колеги днес я регистрирах и тази вечер дойдох на работа и ми светна чека. Малко я поизцедих на 2 и на 3 та и светна. Някой знае ли как да чета грешки. Имам сивик американка и на нея знам. Не съм и сменял маслото още . Утре ще го сменям. Още не съм и се нарадвал и ме изплаши малко . Двойка е , бензин 155 коня . Ако може накой да помогне ще съм благодарен . Честно казано се притесних .
  12. да ще оставя колата във движение задълйително .
  13. Привет колеги ! Ще си сменям сивика със Akord 7 генерация ! 12 години имам тази хонда и съм адски доволен от нея . на 31 години е и няма грам ръжда да не говорим за изгнило . На 289000 км. автоматик е, на дълъг път ми гори 5,5 на 100 което е много добре D15B2 железен е ! Аз умирам той не . Дайте някакви идеи какво да направя. Аз мисля да стана член на ретроклуба и да я запиша там . За продаване въобще не мисля защото сърце не ми дава да се разделя с нея . Мисля да я бутна във един гараж и малко по-малко да и сменя някоя друга гарнитура които текат, да си регулирам клапаните , абе със една дума да я постегна . Ние старите хондаджий знаем навремето как ни гледаха по сервизите като видеха HONDA . Taka че се налагаше сами да си ги поправяме . Този форум много ми е помогнал а и тук открих хора който могат да ме снабдяват със качественни части ! Чакам до 4-5 дена да ми пристигне акордчето 2,0 I 155 коня бензин . Надявам се да съм направил добър избор но за сивика ако искате ми вярвайте сърцети ми се къса.
  14. Даваше грешка 1 , след като откачих акумулатора всичко се изчисти и сега ще чакам отново за грешка за да видя дали отново ще е 1 . Това го прави само на дълъг път, затова ме бърка и не знак какво е . Термостата отваря.
  15. Някакъв съвет от къде да почна ? Май от ламбда сондата пък ще видим.
  16. стана ми интересно грешка 1 е май ламда датчика на колектора
  17. Не знам . Сега го чекирах . едно мигане 3 секунди пауза ...... и така броих до 30 и спрях че ме е шубе да не прецакам нещо защото повтори едно и също нещо 30 пъти. сега ще търся из нета каква грешка може да е тива .
  18. Привет колеги! Няколко пъти сте ми помагали надявам се и сега да е така . Двигателя е D 15B 2 първо се спука горното ухо на радиатора , хванах го не прегря но може малко да направих и някоя въздувна възглажница защото се спука и мъркуча към парното. Точно там където излиза от двигателя. Доколкото знам там се намира и температурният датчик. там хвърли вода и датчика около 20 минути не работеше а това на магистралата си беше слабо казано кошмар. Оправих на една бензиностанция маркуча и датчика заработи. Радиатора е сменен с нов холандски , същият като старият е . Гарнитурата трябва според мен да е добре. Водата и маслото на двигателя са си чисти . Получи ми се следният проблем : докато мина 15 - 20 км. всичко е наред. Ако започна да качвам баир чека светва , ако не светне на изкачване светва на спускане , по равно не го прави. Като изгася и запаля няма проблем до следващият баир. Прави ми впечатление че стрелката стои точно на котвичката но откакто смених падиатора като е загрял до нормално вместо да се качва стелката тя много малки пада надоло и светва чека. Не съм пробвал още да видя за грешки ни и съм забравил как беше. Давам зеленият пин на късо и давам контакт, имаше късо и дълго мигане и така мисля че някак се четеше . Ако не се лъжа Fenabg преди 2-3 години ми беше казал. Тогава за делкото много ми помогна. Забравих как беше защито рядко ми се случва да имам проблеми с " бабичката " , все пак е на 31 годинки седан американка. На път 12 години не ме е оставяла и днес не ме остави , затова не си я давам за нищо ! Ако някои може да ми помогне със съвет много ще ви бъда благодарен !
  19. Колеги бихте ли ми казали откъде мога да си намеря средно гърне са civic 5 генерация седан. D15B2 автоматик.
  20. благодаря на всички за напътствията , намериь го лагерчето PFI американско е и се води 6001/012 дистрибуторен лагер за хонда сивок. Хондата вече е в движение . Радвам се че с тази тема открих fenabg който е много на ти с хондите ни и мисля че може да помогне на много от нас .
  21. Да наистина е лагерчето имаш ли идея къде мога да открия такова лагерче : 6001/ 12.46 px 1
  22. e май трябва да ми е гадно разглобяването беше лесно но зациклих на лагера. Оказа се нестандартен 6001 / 12.46 px 1 . Нормалните 6001 са 28х12х8 или нещо такова а този е 28х12.46х8 със 4.6 десети е по широк вътрешният диаметър . Сега ще видя къде ще го намеря и ще споделя защото ако на някого се наложи същото нещо ще се зблъска със същият проблем .
  23. Благодаря помогна ми много! Вече го разглобих то излезе лесна работа когато има кой да ти даде напътствия . Лагерчето е но така и така го разглобих ще сменя и семеринга
  24. Здравейте събратя хондаджий ! В този форум много помощ съм намерил по сериозни проблеми с колата ми и винаги съм намирал адекватна помощ. Сега проблема ми е следният : някой може ли да ми каже къде какво да гледам ..... белези и такива неща за да си сваля делкото и да мога отново да го зацепя правилно . Сигурен съм на 100% че е делкото . Преди една седмица нещо започна да свири и помислих че е ремък , отворих капака и от страната на ремъците нищо не свиреше а беше от другата стана към скоростната кутия а там ремъци няма направо си биеше на лагер и поизтръпнах доста защото е автоматик . Хондата е сивик американка 92 година . зад делкото е водната помпа и се надявах да е от там но като се заслушах разбрах че е от делкото . Не го бях бутал отдавна , отворих го зачистих всичко напръсках с контактен спрей и после всичко бе супер поне до днес . Днес започна да мени обороти ,да прекъсва а сега вече и гасне . Вчера пак прескърца малко . Та така , като махнах дистрибуторната капачка видях нещо плашещо за мен има бели финни стружки ,палеца се клати с около 1 милиметър това явно мени центровката иначе е сухо няма масла и такива работи . Просто трябва да сваля делкото , не знам дали е с втулки или лагери но мисле че е с лагери . Имам нужда от помощ някой ако е свалял делко просто да ми каже как да го сваля и после да го зацепя правилно мисля че с другото ще се справя . Надявам се някой да може да ми каже това нещо и предварително ви благодаря колеги !
×
×
  • Създай нов...