Jump to content

skocew

Фен
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About skocew

 • Rank
  Начинаещ
 • Birthday 06/01/1976

Profile Information

 • Кара
  Acord CM2 Tourer TypeS K24A3, Accord CE7 F18A3
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Contact Methods

 • Skype
  skocew

Recent Profile Visitors

1931 profile views
 1. Съжалявам да видя тази трагедия. Важно е да сте живи и здрави другото ще го оправиш.
 2. Колега, мога да погледна без да се ангажирам с обещания, че информацията, която си дал е доста оскъдна.
 3. Какви МРЗ очаквам да си рипваш дисковете и да си слушаш флакове там си е наред пълната картинка. За меренето файла (корекционния) си го сваляш директно от сайта им на minidsp по серийния номер на микрофона. Ох аз ще почна с изолацията на вратите, че дааам - най-основна е предната линия и понеже и задната ми е пак във вратите малко по-лесно ще се сфазират уж, но за пълна картина суба може и да трябва. Ще видим, може и да няма смисъл.?! Ако успея да намеря правилната комбинация ще отпадне и при мен. Но аз няма да ползвам дсп което адски ще ме затрудни с филтрите и настройката. Може да направя активно ама фазите.... Ох ще трябва дсп ма.. ..ка му. Сега и аз ще гледам някое и то не какво да е ама да е поне 4 канално... Ей краста краста... Лятото ще дойда до Русе и ще видим какво си сътворил с голям кеф. Кабели OFC може и без сребро за мида пък за високите най-добре да се чуе без сребро и ако губи детайл тогава може и да мислиш за облагородяване. Макар че се съмнявам да има осезаема разлика.
 4. Браво Бранко следя с интерес темата. Микрофона ми пристига понеделник и мога да ти го пратя да мериш. Поръча ли си кабелите? Изглежда ще има работа после по шумоизолациите (знаеш какво карам) Там си трябва... Зарази ме за аудиото, но не мога да си позволя в момента да инвестирам толкова, затова ще се наложи много слушане, докато намеря нещо поносимо и слушаемо на по-нормални пари. Подиумите за част от говорителите са неизбежни при теб, особенно като им знам оригиналните места (напълно анти Hi-Fi да не говорим за Hi-End) а пък твоите определено ще си заслужава труда. Искам да чуя Морелите че бая им се точех и аз но нещо не ми стискаше
 5. Така е колега Niakoi не винаги само подухване помага. Дори подухването почти винаги е временно решение. Най-сигурно си е с истински reball. Аз се боря с GSM и също разполагам с опита и обурудването та зная за какво става на въпрос. Колегата Тokio е напълно прав в начина по който трябва да се направи.
 6. Благодаря оказа се наистина датчика при термостата SWITCH А. Градусите му на включване се бяха повишили до завидните 100 градуса при положение че трябва по спецификация и надписи да включва на 93... Благодаря за помощта решен е проблема с подмяната му!
 7. Здравейте приятели! Изникна ми един проблем при жегите и задръстванията. Колата си работи нормално до момента в който спра по задръстванията. Стрелката на температурата започва леко да се покачва което е нормално и когато дойде момента да включи перката примерно първия път тръгва нормално и стрелката си остава на обичайното си положение, но когато дойде момента отново да включи ... ПРОБЛЕМ не се включва и ако не пусна климатика стрелката за секунди започва стремглаво да се покачва към нетипично загряване. Когато пусна климатика стрелката си се връща в нормалното си положение тоест когато се включат вентилаторите всичко си става нормално. Въпроса ми е кой от всичките датчици контролира включването на вентилатора (големия за охлаждането) защото по схеми намерих общо 2 датчика за температурата. Единия е за стрелката другия си е за следене от ЕCM и още 2 термоключа ....кой от тези двата ключа включва перката и директно ли я управялява или е само информативен който щрака реле?
 8. И аз чистя с този индустриален и маха всичко що е лепило и мирише на портокал. Неагресивен към боя и лак но на лепилата им е....ва мамата... thumbs
 9. Така се случи като снимах тъкмо прехвърлях към 200 и го снимах
 10. Ето снимка на тъмно как изглежда Макар че на снимка не може да се види точно как изглежда наистина.
 11. Не е особенно трудно да се променят километрите, но не е и детска игра! Все пак километрите ти може би не са 140 или поне така ти се иска. моята е на 200 и се вижда но не и пречат. Диодните ленти са на 12V и ги захранвам директно от оригиналните фасунки на таблото като ползвах само парче кабел и парче от печатна платка която да оформя като крушка просто да контактува във фасунгата. Важно е да се спази поляритета на диодната лента, не че ще изгори ако я обърнеш, но няма да свети.
 12. Свалянето на тези прибори е много мъка... на мен ми отне 2 часа докато сваля панелите. Крушката беше едната причина да ги свалям, а и преди това едни крадци баха посчупили панела за скриване на плеъра, та ми се наложи да свалям всичките неща и определено е много много много усложнено. С повечко търпение и свободно време става, но заради една крушка.... е голяма играчка. По добре сваляй решетките и от там.
 13. Дай малко повече информация. Така написан въпроса.... не дава ясна представа кое свети, кое не свети, кое напрежение е 0,1V ??? Идеи колкото пожелаеш, но дай конкретен въпрос, за да предложим конкретна идея!
 14. Разглобяването става лесно като се премахва първо лайсната която е на 2 болта в горната си част и от долу със свален до минимум регулируем волан по височина са на 2 щипки. Нямам снимки за да покажа но тук из форума е обяснено добре има и схеми и снимки, затова и аз не съм снимал тази част от операцията. След като извадиш таблото в теб болтчета за премахването на стъклото няма нужно е само да се изключи крушката с кабел която е свързана с горните светлини за осветяването на стрелките и много на брой щипки. Всеки прибор се държи с по 3 болта които са хем електрическа връзка към задния кабел хем механично закрепване на приборчето към таблото. Мноого важно е да не сменяваш местата на болтовете защото са с различни дължини за всеки прибор. Едните са по-дълги другите по-къси. От там нататък нещата са както ги описах. Ако не премахваш жълтата боя таблото ще свети по-добре от оригиналните 4 крушки но пак ще остане този досаден жълт цвят и според мен ефекта ще е по-скоро да спреш да сменяваш крушки от колкото визуално да има подобрение. Опитай нищо не пречи
 15. След като се сдобих с този автомобил доста ме подразни осветлението на контролните прибори, че свети жълто и в тъмното едва се вижда, както и факта че стрелките не светят (това предстои да го оправя все още) и реших един прекрасен ден да го оправя. Разглобяването не беше проблем следвах схемите из нета за свалянето. След като вече беше в ръцете ми на съставните си части забелязах че оригиналните плаки имат жълта боя на гърба си и се опитах да я премахна с няколко вида разредители и препарати и не успях. Затова предприех по-груби мерки, но внимателно и премахнах боята с финна шкурка до бяло на местата където исках да се осветява, включително и малките уреди. При тях е малко по-сложно защото плаките са залепени върху прозрачни пластмасови основи, но внимателното разлепване от тях и леко изкривяване около оста на уредчето е възможно да се затърка оригиналната жълта боя и след това отново да се залепят с прозрачно двойно залепващо тиксо, което ги фиксира на оригиналното им място. Ето как изглеждат големите уреди след премахването на жълтата боя до бяло. След това закупих диодна лента и избрах местата, които искам да осветя и на тройки диоди ги сложих по осмотрение където ще осветяват приблизително равномерно плаките. И след сглобяването на цялото табло обратно се получи този ефект. за сравнение качвам снимка и на неосветено табло снимано е през деня в светло и ясно време Това е приятели надявам се да съм бил полезен.
×
×
 • Create New...