Jump to content

fashion_m

Фен
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Neutral

About fashion_m

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Акорд 8-ма, Корола 10-та
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София / Пловдив

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ще го дам на колегата JunkieXL при първа възможност.
 2. С удоволствие ще ти го дам, но в момента колата е на сервиз и ръководството е вътре. Когато излезе и имам път към Пловдив, ще ти го дам.
 3. С удоволствие, само че копие на копието ще бъде с доста лошо качество. Има дребен текст и картинки. По-добре да се копира оригинала на колегата mstavrev. Иначе не ми е проблем да услужа. Най-добрия вариант според мен е да се съберат пари и оригинала на mstavrev да се сканира в PDF. И това да стане само веднъж. А не всички като мен да се срещат с mstavrev и да взимат ръководството за копиране. Или просто събирате пари, плащате на mstavrev някаква сума + комисионна за занимавката, той занася някъде ръководството за сканиране и после или го праща поотделно на събралите сумата, или всички се съгласяват да се постне тук.
 4. Аз го ксерокопирах от колегата @mstavrev . 630 страници. Първоначално си мислих да го сканирам в PDF и да го споделя тук за общото благо, но ми казаха 0.50 лв на страница и не ми се даваха 315 лв, и го ксерокопирах за общо 26 лв. Ако се съберат 10-15 човека за PDF да си разделят парите, може би ще е целесъобразно да се сканира.
 5. Аз си обслужвам колите в официални дилърства, като разбира се след това ще си го калкулирам в цената на колата, като я продавам. Примерно имам Toyota Corolla E150 2009, купена от дилърство, на 79000 реални километра, обслужвана редовно в дилърства на Тойота със съответните вписвания и печати в сервизната книжка, и с минати всички сервизни акции, която кола не бих я продал за под 13000 лв, при средна цена на пазара 10000 лв. Това е разликата да обслужваш в официални дилърства.
 6. Ето повече информация за фактурата от Бултрако, някои хора я поискаха: Материали: Масло трансмисия: ATF-DW1, количество 3 броя, цена 97.25 без ДДС за трите Филтър скоростна кутия: цена 57.13 без ДДС Труд: Смяна масло скорости. Времетраене 1 час. Цена 55 лв без ДДС Преглед ходова част. Времетраене 0.5 часа. Цена 27.50 без ДДС. Цена на всичко, с ДДС: 284.26 лв
 7. Колеги, някой с българско или английско ръководство за европейски Акорд? Навсякъде по интернет е за американския модел. Плащам.
 8. Бях в Бултрако. 240 и няколко лева за частична смяна на трансмисионно масло (вкараха 3 литра); 30 и няколко лв за преглед на ходова част - откриха ми лек луфт в рейката и ми предложиха рециклиране срещу 750 лв с 6 месеца гаранция.
 9. Ок, ще сменя маслото. Казаха ми, че е възможно да има ъпдейт на софтуера на скоростната кутия, проверката на който струва 26 лв, а самия ъпдейт - 60 лв. Според вас да я ъпдейтвам ли?
 10. Аз за да не отварям нова тема ще питам тук. Купих си Акорд 8-ма генерация, 2009 г, 2.4, автоматик, на 58000 км. В сервизната история няма данни за смяна на масло на трансмисията. Въпросът ми е на какви интервали се сменя маслото на автоматичната трансмисия и трябва ли да го сменя сега, възможно най-скоро? Благодаря.
 11. Малко снимки от срещата. Имам и видео клипове, но са много големи и не могат да се качат.
 12. Колеги, за да не отварям нова тема, ще пиша тук. След като прочетох ето тези статии:http://www.upmpg.com/tech_articles/motoroil_viscosity/http://accuratecars.com/blog/2008/08/09/always-use-the-correct-motor-oil-weight-in-your-acura-and-honda-automobiles/... се оказва, че за Сивиците до 2001г. от Хонда препоръчват масло 5W30, а след тази година препоръчват 5W20. Сега някой тук ще каже че сме в по-топъл климат, но мен ме интересува втората цифра - SAE вискозитетът при 100 градуса, а това не зависи от климата. Не трябва ли да караме с масло xW30, както се препоръчва от Хонда? В сервизното ръководство на моя Сивик пише препоръчително 5W30, а ако температурите не падат под -20 градуса: 10W30. Но във всеки случай навсякъде препоръчват xW30 масло. Вижте този абзац от втората статия: Та въпросът ми е не трябва ли да караме с xW30 масло, защото ако караме с xW40 масло може да му идва твърде гъсто и да не стига до някои компоненти на двигателя и да няма смазване?А относно 5W20, което Хонда препоръчват за Сивиците след 2001 г., се говори, че го препоръчват само и единствено заради икономия на гориво, но иначе било прекалено рядко и по-бързо изноствало двигателя.Аз от всичко, което чета, стигам до заключението, че 0W30, 5W30 и 10W30 са "златната среда" и са най-добрият вариант.
 13. Здравейте, за да не отварям нова тема ще питам тук: при смяна на съединител изтича ли трансмисионното масло, или си стои в кутията? Защото мисля сега да сменям трансмисионно масло, но може в бъдеще да сменям и съединител, та да не се прецакам сега с маслото?
 14. Съединителя отделя малко над средата. Може да ги стберем, да
 15. Ами от година и половина я имам колата и мисля, че сме се опознали вече, но все още сменянето на скоростите е с приблъскване. Аз се притеснявам нещо дали не е прецакана скоростната кутия или съединителя?
×