Jump to content

fashion_m

Фен
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Neutral

About fashion_m

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Акорд 8-ма, Корола 10-та
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София / Пловдив

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ***АКОРД 8-ма*** Сега си прочетох потребителското ръководство на моя Акорд 8-ма и нещата с моите нива изглеждат по-добре. Ето инструкции: Аз не просто загрях двигателя, а карах колата, ако това е от значение. Ниво на двигателното масло 3 минути след изгасяне: 1 мм под максимума. Ниво на трансмисионно масло 90 секунди след изгасяне: 1,5 мм над максимума. Така ОК ли е? Пак казвам, с Акорд 8-ма съм, 2.4 бензин, сори за оффтопика.
 2. Сега направих по-подробни измервания. На студен мотор е 1 мм над максимума, на топъл мотор е 5 мм над максимума.
 3. То ако е загрято няма ли да е даже на по-високо ниво? Нали веществата се разширяват при нагряване?
 4. След смяната на трансмисионно масло в Бултрако забелязах, че нивото му е с 5 мм над максимума на щеката. Това лошо ли е? Да ходя ли за рекламация?
 5. Ще го дам на колегата JunkieXL при първа възможност.
 6. С удоволствие ще ти го дам, но в момента колата е на сервиз и ръководството е вътре. Когато излезе и имам път към Пловдив, ще ти го дам.
 7. С удоволствие, само че копие на копието ще бъде с доста лошо качество. Има дребен текст и картинки. По-добре да се копира оригинала на колегата mstavrev. Иначе не ми е проблем да услужа. Най-добрия вариант според мен е да се съберат пари и оригинала на mstavrev да се сканира в PDF. И това да стане само веднъж. А не всички като мен да се срещат с mstavrev и да взимат ръководството за копиране. Или просто събирате пари, плащате на mstavrev някаква сума + комисионна за занимавката, той занася някъде ръководството за сканиране и после или го праща поотделно на събралите сумата, или всички се съгласяват да се постне тук.
 8. Аз го ксерокопирах от колегата @mstavrev . 630 страници. Първоначално си мислих да го сканирам в PDF и да го споделя тук за общото благо, но ми казаха 0.50 лв на страница и не ми се даваха 315 лв, и го ксерокопирах за общо 26 лв. Ако се съберат 10-15 човека за PDF да си разделят парите, може би ще е целесъобразно да се сканира.
 9. Аз си обслужвам колите в официални дилърства, като разбира се след това ще си го калкулирам в цената на колата, като я продавам. Примерно имам Toyota Corolla E150 2009, купена от дилърство, на 79000 реални километра, обслужвана редовно в дилърства на Тойота със съответните вписвания и печати в сервизната книжка, и с минати всички сервизни акции, която кола не бих я продал за под 13000 лв, при средна цена на пазара 10000 лв. Това е разликата да обслужваш в официални дилърства.
 10. Ето повече информация за фактурата от Бултрако, някои хора я поискаха: Материали: Масло трансмисия: ATF-DW1, количество 3 броя, цена 97.25 без ДДС за трите Филтър скоростна кутия: цена 57.13 без ДДС Труд: Смяна масло скорости. Времетраене 1 час. Цена 55 лв без ДДС Преглед ходова част. Времетраене 0.5 часа. Цена 27.50 без ДДС. Цена на всичко, с ДДС: 284.26 лв
 11. Колеги, някой с българско или английско ръководство за европейски Акорд? Навсякъде по интернет е за американския модел. Плащам.
 12. Бях в Бултрако. 240 и няколко лева за частична смяна на трансмисионно масло (вкараха 3 литра); 30 и няколко лв за преглед на ходова част - откриха ми лек луфт в рейката и ми предложиха рециклиране срещу 750 лв с 6 месеца гаранция.
 13. Ок, ще сменя маслото. Казаха ми, че е възможно да има ъпдейт на софтуера на скоростната кутия, проверката на който струва 26 лв, а самия ъпдейт - 60 лв. Според вас да я ъпдейтвам ли?
 14. Аз за да не отварям нова тема ще питам тук. Купих си Акорд 8-ма генерация, 2009 г, 2.4, автоматик, на 58000 км. В сервизната история няма данни за смяна на масло на трансмисията. Въпросът ми е на какви интервали се сменя маслото на автоматичната трансмисия и трябва ли да го сменя сега, възможно най-скоро? Благодаря.
 15. Здравейте, искам да споделя лошото си впечатление от въпросния Чавдар. Значи разбрахме се за час, видях му адреса от ето тази тема: http://preludebg.com/forum/22-1064-1, отидох на мястото едвам едвам с развалена и едва движеща се кола, но се оказа, че не се намира на точно тази точка на картата, а е някъде по-забутан. Звъннах му, описах му къде съм пристигнал, той каза "да, много сте близо до мен", аз му казах, че колата ми едвам се движи и не мога много да обикалям и да го търся, така че ако може да излезе да ми помаха от сервиза или да ме намери, а той ми каза: "АМИ СЛЕД КАТО НЕ СТЕ В СЕРВИЗА МИ ОЧЕВИДНО НЯМА КАК ДА РЕМОНТИРАМ КОЛАТА ВИ. ДОВИЖДАНЕ". Затвори ми и повече така и не ми вдигна, изостави ми с развалена кола в някаква скапана полуциганска махала. Просто останах без думи, не съм очаквал подобно отношение. Така че си имайте едно наум ако ще го търсите.
×