Jump to content

atz

Фен
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от atz

  1. За DPS-а на задното задвижване, смяна на маслото на 60000Km или на 3години. В Бултрако си знаят какво, къде и колко да наливат. Сменям го на 40-50000Km.Поздрави!П.П. И защо го пишете - Дифа?... Води се DPS. От дуал пумп систем.
  2. Слави, не си е работа всеки да се оправя сам за всичко. Ако беше така нямаше да са измислени финикийските знаци(парите). Верно, друг въпрос е какво се получава срещу тях тук и другаде по света. Като ги пуснах диагностиките и какво - почти нищо. Иначе всичко си заработи де. В Бултрако ме посъветваха какво да пипна и с какво да внимавам за да не стане беля след като им споделих за проблема. Браво на тези момчета от сервиза в София. За ELM -а съм чел днес след обяд дали става преди да пиша предния пост. Може да се пробва с опция да се върне ако не става. Според мен отговора е - не, за CR-V RD1. Или казано още по точно става само за канадския вариант на CR-V RD1. Визуално е едно, хардуерно друго, а дали отговарят протоколите и дали ги има въобще за RD1 трето. Ако имаш на РС -то СОМ не ти трябва преход през USB! Има и още за писане, ама по натам като му дойде времето. Поздрави!
  3. Тъкмо влизам да пиша на ЛС за диагностиката а те нещата си дошли на място. Разпознах и колегата !...За CR-V RD1 - само през K-Line адаптера. После на COM порт или СОМ през USB.На Markony HDS -а трябва става за всичко хондовско. Това с ELM327 не е за CR-V RD1.Все пак мисля да се внимава с темата. Взема се хляба на някои хора.Поздрави!
  4. Преди време заради препратки ме триха в един спор с колега от форума. Не ми се ще да ме забранят завинаги! То и затова темата изглежда като да е стигнала до никъде...
  5. Има. Има и друг вариант на безплатно. Софт за РС с показания на много параметри, запис на LOG, грешки и триене на грешки. E само K-Line адаптера не е безплатен но се прави лесно. Писал съм някъде за това. Пуснах го преди 7-8 месеца. То вярно по-безплатно от кламера няма.Поздрави!
  6. a.aleksandrov като изгледах клиповете, много ми напомня на моя случка с РЕНО-ЕСПАС от преди 4-5 години. Като застудя се появи случката. С мерене установих, че просто акумулатора остава полузареден. И на следващия ден в студа се чудеше как да запали. Едно изправително рамо в алтернатора беше прекъснало. Според мен, провери и заряда. И още, проблема го има дълго време, каквото и да е - лош контакт, лоши връзки, кородирали кабели - до сега би трябвало да прекъснат.
  7. plamstar честито за CR-V -то. ! Четирите гуми трябва да са еднакви и даже винаги да са еднакво напомпани! Има много писано защо трябва да е така. В общи линии е за да има правилно разпределение на задвижването между предните и задните колела.Поздрави!
  8. До тук добре. Още една подробност - ламбда сондите на CR-V RD1 147hP са две доколкото си спомням.
  9. Както пише Слави CR-V, дано не е по-лошото. Бих добавил да се провери как работи парното и един контролен оглед на свещите. И колкото по-бързо се оправят нещата, по-добре!Успех!
  10. Привет Stomanata,Освен стандарта има и протокол за комуникация. Трябва идвете да са ОК. За проверка от към хардуера - заглушка и COMTEST на B&B. Последното не знам дали още го има. Ползвам го от много години и не знам сега как стоят нещата.Поздрави!
  11. Според мен е добре да се наблегне на втората. При CR-V до края на 1999г. предна, задна броня и огледала са черни. От началото на 2000г. същите - предна, задна броня и огледала са с цвета на купето. Освен това има два вида предна броня - заводска и алтернативна. На първата бронята е алтернативната, сигурно е сменена. Тава съм чел и видял. Може и да греша в нещо.
  12. Вероятно за тези неща става въпрос...http://www.monitor.bg/article?id=357351http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4094711
  13. @ колега kamenof, 205/70R15 е размера на гумите за CR-V RD1. Това е по документи, а вариации са възможни. Приложих клипа защото имаме нови колеги с CR-V тръпнещи в очакване на първия сняг!... Поздрави!
  14. С Yokohama Geolandar I/T+ 205/70R15 съм две зими. Никакви ядове в снеговете. Взех ги на 180лв броя. На клипа CR-V в сибир.http://www.youtube.com/watch?v=r3cl16pP8Y4&feature=related
  15. Най-надеждни са простите неща! Питане - има ли видимо износване на дисковете на съединителя? Съвет и от мен. Хидравлики разглобявайте на маса и бяла покривка.
  16. Привет,CR-V 99г. B20Z1 обикновена ск. кутия - на градско 9,6 до 9,2. На извънградско 7,6 до 7,2 даже веднъж съм засякъл и 7,0 ! На извънградско смесено с планинско(петроханско) 8,2-8,0 до около 7,6. По документи за извънградско си спомням, че пишеше 8,6 среден разход. Къде съм го чел това по документи не помня. Без газова уредба съм.
  17. Имах такъв проблем. Едната зима при под -10*C след като завърти мотора при изключване на стартера се чуваше. Миналата зима взе да се чува при под -5*C. Свалих стартера. Има един отвор около 5mm. През него инжектирах 2mL много гъсто масло с вискозитет 320. Мисля, че се оправиха нещата. То скоро като застудее ще се разбере колко са се оправили! Поне минах без разглобяване на стартера...
  18. Вкопана помпа и счупен лагер... Кога за последно е сменяно маслото на тази DPS? По книга си пише на всеки 3 години или на 60000Km. Даже и на 40000Km пишат че е добре. Преди два дни го смених на толкова километри в Бултрако.
  19. Окачване на CR-Vcr-v97-00.pdfhttp://bin.ge/file/50934/index.phpстр. 906 до стр.923
  20. По документи е 5W40 или на 30. И доколко е вярно това, че след едиколко си хиляди трябвало да се увеличи на примерно 10W40. При мен съм забелязал на 10-12хил да изчезват 150-200mL от пълна синтетика 5W40. Освен това всеки път след смяна изтеглям по 200-300mL , препълват го. От там съм забелязал, че приблизително 1mm на щеката отговаря на 100mL когато е около максимума. B20Z1.
  21. Комуникация K-line - PC работи. Четене на данни от ECU и т.н.
  22. След няколко дни отлагане днес тествах K-line адаптер и връзка с PC. Надявам се след няколко дни да направя и комуникацията с CR-V. Има ли HDS за PC?
  23. !Търси втора употреба... Това да ти разглобят дифа ми звучи все едно да ти го довършат... И все пак ми се струва, че като краен вариант може да се опита в сервиз за автоматични скоростни кутии. Там има близки неща.ATZ CR-V RD1 147hp
  24. CR-V RD1 147hp B20Z1.И при мен нещо се промени в последно време. Преди няколко месеца забелязах, че при подгряване оборотите не са 1800 а 1500. Като загрее са нормални 600-700 - доколкото може да се отчете. И още нещо от последните 2-3 седмици. По време на движение преди бяха около 800-900 а сега понякога ги виждам на 1000 и даже на 1200 оборота. И като стане така 1000-1200 при спиране с мотора все едно я пускам по инерция. След няколко минути пак са си 800-900. Работи както си ще. Филтри и масло(5x40) са ОК. Не гори масло, стои на макс и даже няколко пъти след смяна на масло в Бултрако го изтеглям да не е над максимума. Не е светвала до сега чек лампа.Ако може някой да даде мнение.
×
×
  • Създай нов...