Jump to content

chemiliq

Фен
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

6 Neutral

Относно chemiliq

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Civic 97г. D14A8
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Последни посетители

3311 профилни разглеждания
  1. Здравейте, Продавам воден радиатор. Ползван е на Civic Fastback D14A8 за около една година. След поставянето му колата започна да преминава работната си температура при сериозно натоварване в жегите. До прегряване не се е стигало, но температурата се покачване над нормалното ниво. Проблемът се проявяваше при температура над 35 градуса на околната среда. Майсторът, който ми го постави се кълнеше, че проблема не е в радиатора, но след смяната му нещата си дойдоха на мястото. Аз съм с газова уредба и охлаждането може да се затруднява по тази причина. Затова смятам, че радиаторът има шанс да си върши работата при друг двигател. До колкото разбирам производителят е http://www.hqradiators.ie/ . Цената, която търся е 15 лева. Намира се в София, но мога да го изпратя и с Еконт. !!Важно!! При ползването на радиатора аз имах проблем с температурата. Моля прочетете внимателно описанието. http://chemiliq.snimka.bg/automobiles/radiator.920847.37243520 http://chemiliq.snimka.bg/automobiles/radiator.920847.37243521 http://chemiliq.snimka.bg/automobiles/radiator.920847.37243522 Поздрави Йордан.
  2. Здравейте, колеги. Дано съм постнал в правилния раздел, ако не е така се извинявам. За повечето хора въпроса ми може би е тъп, но аз не намирам решение. Да кажа за какво става дума все пак. Изгоря ми едния от габаритите на задния регистрационен номер. Сега номера ми номер се осветява само от едниния габарит и ме дразни. Отвих двете болчета, които държат габарита, тези които се виждат над рег. номер. Обаче не мога да го извадя, защото опира в регистрационния номер (по скоро в стойката, която го държи). Пробвах да го въртя по всякакъв начин и не успях да го извадя, стига до някъде и повече неще. Т.Е пластмасовата част, която се вижда от вън при номер не мога да я извадя достатъно за да сменя крушката. Не вярвам да не е измислено и да трябва да сваля номера, който път има пломба. Не съм махал кората на багажника от вътрешната страна за да видя да не би да имам достъп от там, което за мен е може би начина ами си е работа и първо реших да питам. Колата е англисйки сивик с купе MB2, ако има значение производство 96 год.Предварително благодаря на отзовалите се.
  3. От година и 6 месеца карам с такава газова. Това лято имах проблем с карането на газ след като колата е седяла на слънце. Колата обръщаше на газ и почти веднага се връщаше на бензин. Докато не се поохлади газовия компютър(предполагам) от въздушната струя не искаше да върви на газ. Достигам до това заключение защото го правеше само ако е седяла на слънце и след 5-10 минути каране и ръчно обръщане на газ се оправяше. Човека, който ми монтира газовата не ме взе присърце и само ми смени газовия филтър понеже му бе време. Разхода е с литър повече от този на бензин. В общи линии съм доволен, от потребителска гледна точка това мога да кажа.
  4. Незнам по закон дали в тази ситуация трябва да се минава преглед. Факта, е че в сервиза, в който ходих април месец имаше тарифа за годишен преглед на колата и отделно на газова. Понеже ми изтичаше прегледа на газовата отивам и се записвам за годишен преглед на колата и след като ми видяха документите ми казаха, че трябва да мина само преглед на газовата. Питам нали вече се прие закон за един преглед на колата, отговора бе а няма такова нещо. Така, че моя съвет към колегата е да мине да му направят преглед на газовата да си му лепнат стикер на газовата и на колата за да нямат причини властите да се заяждат. Да отбележа само, че преди това ходих в друг пунк за прегледи и ме върнаха защото при тях не могат да издават документи за кола с газава. Абе кашата е пълна и всеки си прави интерпретации.
  5. Аз няма да се изказвам за и против промените. От известно време си карам на къси. Не смятам, че с това преча на останалите участници в движението, надявам се им помагам поне малко. Дали трябва да е задължително е спорен въпрос. Аз ще подкрепя колегата и ще се опитам да насоча темата към предложения за вземане на мерки, за да нямаме проблеми с КАТ. Ето какво намерих аз в нета.http://xenonvision-bg.com/products/drl-lights/drl1 - тук се предлагат няколко типа дневни светлини. Изрично е упомената, че са сертифицирани и има някакъв документ доколкото разбирам.http://xenonvision-bg.com/dealers - тук може да се видят дилърите от където могат да се купят.Какво смятате за тези евтини решения? В нета има за 200 лева и нагоре.Дали ще са с по-дълъг живот от стандартните крушки? С по-малка консумация ли са? Дали са достатъчни ярки за да се виждат в светлата част на деня?
  6. Здравейте колеги, тази вечер се върнах от с. Бисер. Бих желал да ви споделя с вас каква е обстановката там. Аз се свързах с Тони Стоев, който си беше оставил телефона тук. Искам да изкажа благодарност си към него, много точен и енергичен човек. Та петък вечерта му звъня в 11:30 вечерта и човека ме свърза с хора, които искат да пътуват от София. В събота вечерта едни от хората, на който помогнахме ни приютиха в апартамента си в Харманли. Бабичката беше много гостоприемна направи ни вечеря, сутринта закуска и ни сложи храна за обяд. Внучката и вечерта ни разведе из града на кафе, почерпи за именния си ден, видяхме(не влизали) и прочутия комплекс "Приказките". Една част от другите доброволци спаха в едно съседно село при други добри хора, а останалата част бяха в селото отново на топло.Общо бяхме около 15 човека доброволци. В селото има военна полиция и проверява и записва данните на хората влизащи в селото. В близост до селото има изоставен мотел(без ток и вода), в който доброволците са спали петък вечерта, по техните думи съдя, че един добре подготвен къмпингар може да преспи там без проблем. Работа има както се казва за целия китайски народ.
  7. Както винаги разхода на колите е спорна тема Карам D14A8 и мога да кажа, че съм я смъквал под 6(5,6-5,8)/100 извънградско на бензин. Само че има една малка подробност караш с не повече от 90км\ч, без включени фарове и без радио. С една дума мизерстваш за да пестиш. Така, че разход под 6/100 може да се направи с този двигател и в купе на английски сивик(с което съм аз). Сега съм на газ разхода е около 7,5/100(120 на магистралата,90 извънградско). В града обаче нещата загрубяват и разход под 10 бензин не съм постигал, на газ пак към 10-12. Вярно, е че в града карам на къси разстояние(6 км средно).
  8. Ако има група, която ще тръгне от София ще се включа.- мога да пътувам със собствен транспорт или да се включва при някой ако има места- за сега мога да се включва за 18 и 19. Като мога да тръгна в петък вечерта натам- ще пътувам от София- ще съм сам- имам средства да поема преспиването си в хотел(къща), но не съм запознат с региона и дали има възможност в близост до селото
  9. Дали е възможно леда, който се трупа по оказването да създава проблеми. От както заваля сняг и при мене предницата стана доста шумна. Днес докато си проверявах нивото на антифриза се опиташ да разклатя предницата и не успях. Не можах да натисна достатъчно силно и тя просто не помръдна, все едно няма пружини. След това погледнах всичко по оказването беше в лед. Та мисълта ми е, че натрупания лед може да създава проблеми на колегата. Това е моето скромно мнение нека по знаещите да се изкажат за коректността на твърдението ми.
  10. Първо поздравления към създателя на сайта. От известно време ползвам сайта и се натъкнах на някой дребни проблеми.1. При търсене в статистиката за дадена марка излиза списък с автомобилите отговарящи на критериите за търсене. В списъка има снимки на автомобилите, би било добре самите снимки да са линкове към профила. Предполагам повечето потребители са свикнали да кликват на снимка отколкото на текст, който е линк. Предполагам не е трудоемко да се направи, а мисля ще е доста удобно.2. За хората като мене каращи на газ е добре да се премахне проверката за коректност на данните при въвеждане на разхода за бензин. Пример: опитах се да въведа разход за бензин при който излиза, че разхода ми за 100 километра е по-малък от 1 литър, което е коректно понеже съм на газ. Системата обаче при валидацията на данните реши, че разхода ми е нереално нисък и не можах да си въведа данните докато не промених изминатите километри. Предлагам да се добави отметка, с която да се оказва че въвеждаш разход за "второто" гориво на автомобила и валидацията на данните да го взема в предвид.Надявам се да съм се изразил достатъчно ясно. Това разбира са само препоръки на потребител. Администратора на сайта може да има своите съображения по тези въпроси или аз да съм ползвал погрешно функционалността на сайта.
  11. Подарявам декоративни капаци за автоколони модел JVC CS-426. Снимки може да видите в нета за този модел. Не са ползвани изобщо досега, перфектно състояние. Колоните са 10 см, разстоянието между две дупки 82 см., диаметър 116см.
  12. Аз карам D14A8 с газов инжекцион, истината за мене е 30 процента по-малко разход за гориво. Във вървежа няма да усетиш разлика, ако не караш във високите обороти. Само, че има едно "но", човек отпуска крака повече на газ, защото си вика нали се возя евтино. Аз не съжалявам, даваш накуп едни пари и после се возиш евтино. Най странното е ,че искаш да караш повече за да избиеш вложените пари . Сам може да сметнеш колко са 30% от 200 лева на месец.
  13. Трябва да отворя темета . Отново проблеми с колата, вече почва да ме нерви.Паля сутринта карам 4 километра и на един светофар гледам излиза пара отпред. Пускам парното и продължавам още 2 километра за да стигна паркинга. Стрелката за температурата не мръдна от нормалното си положение(вече се съмнявам дали някой не я е манипулирал). Слизам отпред около водния радиатор пара навсякъде. След два дена ми мина яда и отивам да я видя. Разширителния съд има вода, доливам направо в радиатора догоре. Гледам започва да тече от самия радиатор без да съм палил колата. Тече някъде отгоре, самия радиатор сякаш не е цял, а горната част е отделна от частта която оглажда течността и точно на тази снадка тече.Въпроса ми е можели просто ей така да почне да тече без да съм претърпял сблъсък? Смяната на радиатора ще реши ли проблема ми, като се има предвид и предишните ми съмнения за гарнитура на главата?
  14. Да завършим темата Симптоми на колата:1. Не можеше да задържи нивото на охладителната течност при доливане до максимума. След доливане до мак и две три паления нивото се смъкваше на 1/3 от максимума. На това ниво се задържаш в градски условия2. Хващал съм я няколко пъти охл. течност да избива от капачката на разширителния съд(не на радиатора) при продължително натоварване3. При продължително каране извънградско и натоварване на двигателя, губеше голямо количество охладителна течност. Примерно около литър за 700 км. Решение на проблема, смяна на капачката на радиатора. След смяната течността успява да се задължи на максимума при всякакъв режим на двигателя.Мерси на всички отзовали се колеги.
  15. Продължение по темата. Днес бях на майстор да прегледа дали има газове в охладителната течност. Махна капачката на радиатора и сложи нещо подобно на шише пълно с някаква течност. Течността не промени цвета си след форсиране на двигателя. Заключението му бе, че нямам проблем с гарнитурата на главата или е в начален статии заминаването и. Сподели с мене, че е имал клиент със моите симптоми(губи течност само на магистрала), теста е бил отрицателен, но след това са отворили двигателя и гарнитурата е във съвсем малък участък проблемна. Докато форсирахме двигателя се загледах в пушека излизащ отзад беше бял, но мисля в нормално количество(в смисъл не беше някакъв облак дим). Може би и това, че не ми работи ламда сондата оказва въздействие върху процеса на изгаряне. Вчера ходиш до Боянския водопад(4 човека, климатик и продължително изкачване с много дупки) след спирането не сължеше от капачката на разширителния съд и днес течността не бе мръднала от нивото си. Маслото не е променяло нивото, губи се в минимални количества от о-пръстена на делкото. Засега въпроса остава отворен и ще се отложи интервенцията по двигателя. Има планирани и други ремонти по колата така, че има къде да си давам парите .Благодаря на всички изказали мнение по въпроса ми.
×
×
  • Създай нов...