striking 3 #1 Публикувано 2 Януари, 2016 (Редактирано) Здравейте, тъй като не съм с Premium System нямам говорители на задните врати. Искам да си сложа, но не знам нищо общо взето и имам нужда от помощ. Какви са размерите на говорителите? И кои говорители са с добро/много добро качество? Има ли прокарани кабели до задните врати или слагането на говорители е трудоемки процес и ще трябва да се разглобява повече? И един малко по-страничен въпрос. Когато слушам радио, звукът на повечето радиостанции не е чист, а се чува нещо като леко шумене или не знам точно как да го опиша. Когато сложа диск, разликата е осезаема. Знам, че все пак е радио, но все си мисля, че би трябвало да се чува по-добре, все пак става на въпрос за София и сигнала би трябвало да е добър. Та си мисля, да не би да имам някакъв проблем с антената ми (не че знам къде точно е тя). Ще чакам вашите мнения и съвети, благодаря Редактирано 2 Януари, 2016 от striking Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #2 Отговорено 3 Януари, 2016 A защо искаш да слагаш говорители там??? Най-вероятно си мислиш че ще подобриш с нещо звука в колата, но си прав. Говорители в задните врати не ти трябват. Това е най-лошото място за озвучаване на купето.. Полват го тези с Премиум Саунд, защото при тях задната кора е заета с басови говорители. Отделен е въпроса, че за да пуснеш звука на повече говорите ще ти е нужен и допълнителен усилвател... и т.н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #3 Отговорено 3 Януари, 2016 (Редактирано) ВесКо искам да сложа говорители, за да свири по-силно и да има малко повече бас, макар че за баса дали и колко повече ще има е малко съмнително. Не те разбрах нещо какво ми каза в това изречение "Най-вероятно си мислиш че ще подобриш с нещо звука в колата, но си прав." Прав ли съм че искам или не съм? А защо да е най-лошото място?, по този начин не се ли постига по-добър "ефект" на озвучаването в колата, когато звукът идва от повече говорители. Сигурен ли си, че за 2 говорителя+ ще ми трябва отделен усилвател? В такъв случай какво да направя, за да подобря силата на звука + повече бас (не искам бас каса)? Колите с Премиум саунд, свирят доста прилично, сигурно ще бъда доволен на нещо такова. Трябва да заменя оригиналните колони ли? Редактирано 3 Януари, 2016 от striking Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #4 Отговорено 3 Януари, 2016 Колите с Premium Sound имат отделен усилвател, на стандартното озвучаване не можеш да сложиш повече говорители без да добавиш усилвател за тях, защото рискуваш да го повредиш. Оригиналното озвучаване на Акорд е направено много качествено и постигането на по-добър звук няма да е никак евтино. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #5 Отговорено 3 Януари, 2016 Озвучаването не свири лошо, ама би ми се искало малко повече сила и бас. И си мислех просто да сложа още 2 колони на задните врати. Ако го направя това трябва ли усилвателя да захранва и всички останали или може да се върже само към 2-те колони. И между другото аз не съм гледал и цените на колони/усилвател, защото не знам какво точно ми трябва като размери, читава марка и т.н. Някаква идея/разяснение за това може ли? Никой ли не си е подобрявал музиката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #6 Отговорено 3 Януари, 2016 Ако искаш нещо от сорта на премиум саунда, по-добре си направи изцяло нова схема и аудио, с усилвател и цд сингъл дин с еквилайзер, който има УСБ и блутуут. Това ще ти излезне доста пари, но ако ще правиш малко тук, малко там, повечко другаде, в един момент разхода ще доближи цената на изцяло нова система. Няма да може да ползваш копчетата на волана, но не е болка за умиране. Остави си радиото за да ползваш климатроника. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #7 Отговорено 3 Януари, 2016 Човече, това става твърде сложно и не ми се занимава, защото все пак няма да се женя за колата, може след 2-3 години да я продам. Най-малкото повечето хора гледат скептично, при такива цялостни промени и т.н. А и парите за инвестиция, ще са много. А и бутоните ми на волана са ми важни Аз исках някакво по-просто решение, просто да подобря малко музиката, а не да я сменям изцяло Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CaMR0N 7 #8 Отговорено 3 Януари, 2016 И аз споделям мнението на колегата ВесКо относно инсталиране на колони в задните врати. И аз също като теб не бях трогнат от музиката в Акорда (правя сравнение с фабричното озвучение на предишната ми кола Мазда 3). И се заех за работа - смених заводските пищялки отпред с Canton-и. Сложих също така активен субуфер BOSE в патерицата отзад. Звукът се подобри значително. Та това според мен е един бюджетен и не толкова трудоемък вариант за това, към което се стремиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #9 Отговорено 4 Януари, 2016 Колега CaMR0N, Веско е писал, че при Premium Surround отзад е заето с бас говорители. Аз също имам 2 големи говорителя отзад на кората, това не са ли бас говорители? Ако не е тайна какви пари, горе долу ти излезе тази гимнастика и преди колко време си я правил? Само 2-те пищялки ли смени? А какво за другите 2 колони в предните врати и отзад на кората? Можеш ли да ми дадеш информация за размерите на пищялките и средите от пред, и тези отзад? Някой знае ли каква мощност е CD-то на колата, за да се изчисли още колко може да му се закачи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #10 Отговорено 4 Януари, 2016 Можеш да сложиш колкото си искаш мощни говорители, но не трябва да са ПОВЕЧЕ ОТ 4 на брой. Ако толкова много искаш говорители в задните врати, трябва да се откажеш от предните или от задните говорители, което аз лично не те съветвам. Все пак, ако толкова много искаш, пробвай и ще се увериш че ти казвам истината. Повече бас ще получиш само с допълнителна бас-каса и усилвател за нея, както е направил колегата CaMRON. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #11 Отговорено 4 Януари, 2016 (Редактирано) CaMRON може ли да покажеш как изглежда БАС-касата ти и какъв усилвател е нужен за нея? А не разбирам, щом мога да сложа бас каса, която да свири заедно с другите говорители, защо да не мога да сложа и на задните врати 2 колони към усилвателя и те да свирят заедно с другите оригинални от колата, и да могат да бъдат оправлявани от бутоните за звук в колата? Извинявам се, ама съм много бос за музика и ел. инсталации като става на въпрос. Редактирано 4 Януари, 2016 от striking Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CaMR0N 7 #12 Отговорено 4 Януари, 2016 Колега CaMR0N, Веско е писал, че при Premium Surround отзад е заето с бас говорители. Аз също имам 2 големи говорителя отзад на кората, това не са ли бас говорители? Ако не е тайна какви пари, горе долу ти излезе тази гимнастика и преди колко време си я правил? Само 2-те пищялки ли смени? А какво за другите 2 колони в предните врати и отзад на кората? Можеш ли да ми дадеш информация за размерите на пищялките и средите от пред, и тези отзад? Някой знае ли каква мощност е CD-то на колата, за да се изчисли още колко може да му се закачи. За пищялките не мога да кажа размер, може би в диаметър са около 6-7 см. Смених ги, защото заводските не удовлетворяват изискванията ми. Колоните в предните врати ще ги сменям пролетта, тъй като още като взех колата, шофьорската бръждеше леко. Отзад елипсите са 6 на 9. По принцип бях изправен пред дилема : дали да не сменя елипсите с по-мощни двулентови, но накрая се спрях на варианта с активния субуфер в резервната гума. Относно парите - зависи. Аз предпочитам да взема нещо старо и качествено, пред нещо лъскаво от магазина. На предишната си кола бях сложил говорители MB Quart. BOSE-то ми излезе около 100-на лева. Цената на пищялките не я помня, купувал съм ги преди доста време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CaMR0N 7 #13 Отговорено 4 Януари, 2016 CaMRON може ли да покажеш как изглежда БАС-касата ти и какъв усилвател е нужен за нея? А не разбирам, щом мога да сложа бас каса, която да свири заедно с другите говорители, защо да не мога да сложа и на задните врати 2 колони към усилвателя и те да свирят заедно с другите оригинални от колата, и да могат да бъдат оправлявани от бутоните за звук в колата? Извинявам се, ама съм много бос за музика и ел. инсталации като става на въпрос. Колега, субуферът е активен, което ще рече, че не му е нужен усилвател. Монтажът е елементарен. Взех захранване от запалката. Сигнал си пуснах от единия басов говорител. Това е произволна снимка от интернет, но така изглежда BOSE-то. Не заема никакво място в багажника, това му е чара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #14 Отговорено 4 Януари, 2016 Ах, добре изглежда, ама аз ще има газова на мястото на гумата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове