Miro Georgiev 0 #1 Публикувано 26 Ноември, 2015 Здравейте, Нов съм във форума. Искам да попитам колегите какво мислят по отношение на работата на двагателя на място. Случаят ми е следният: Тази сутрин около часа сутринта излязох от бар и реших да дремна до съмване в колата. Нямам спомен какво точно се е случило, но по някое време може да съм запалил мотора, за да се посгрея. Когато се събъдих към 8 и 30 колата беше на контакт, парното работеше - още топло. Температурата на водата боше почти до работната, която държи постоянно и изобщо колата бе още топла под капака. Не съм я гасил аз и в най-лошия случай е работила на празен ход около 3 часа. Интересно ми е да разбера противопоказно ли е за двигателя да разботи по този начин, защото съм чел подобни мнения. Имам колата от скоро и я харесвам доста поради което реших да попитам какво се случва. Колата е HR-V с газов инжекцион. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Flyer 10 #2 Отговорено 26 Ноември, 2015 Щом не помнишп кога си я запалил е възможно и да не помниш кога си я загасил (въпреки, че е била на контакт). За работа на място не съм чувал да има проблем за мотора, стига да не си поддържал много високи обороти. Може да е загаснала сама поради свършило гориво (газ/бензин). Ако се съмняваш, че гасне сама, почисти стъпковото моторче. Имаш ли колебания в оборотите на празен ход (или много ниски обороти), когато моторът е загрял? И не карай пил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Miro Georgiev 0 #3 Отговорено 26 Ноември, 2015 Абе да ти кажа доскоро е работила защото си духаше прилично топъл въздух парното. Бензинът и газта не са свършили никак оборотите не ми трепват и незнам наистина защо е угаснала. Последния ти съвет е коректен. Мерси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
skuck 44 #4 Отговорено 26 Ноември, 2015 Щом не помнишп кога си я запалил е възможно и да не помниш кога си я загасил (въпреки, че е била на контакт). Е, ако я е загасил, защо пак ще дава на контакт... ? Голяма мистерия е тва, не съм чел подобна тема отдавна! Може да си я загасил, пък после да си дал пак на контакт, за да ти духа парното. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 250 #5 Отговорено 26 Ноември, 2015 Най-много да е минал духът на Соичиро сабахлян да я угаси, колега. Заглавието, което си сложил на темата не е най-подходящото иначе евала за откровенността и признанието. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ValMihov 20 #6 Отговорено 26 Ноември, 2015 Колега като захладнее и всички полицаи, СОТ-аджий, таксиджий карат 12 часови смени и двигателите им работят на празен ход почти постоянно за да не мръзнат. Нищо извънредно не ти се е случило! Споко! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Miro Georgiev 0 #7 Отговорено 26 Ноември, 2015 (Редактирано) Значи пак подчертавам няма как да съм я загасил защото парното до няколко минути изстива когато колата не работи и няма как да съм се прибрала будил 5 минути по-рано без да помня. Трябва сама да е угаснала. Пуснах темата от любознателност оказва ли негативно влияние работата на място на един двигател и ако да, какво се случва. Прощавайте, ако нещо в темата подвежда или не е на мястоот си. Редактирано 26 Ноември, 2015 от Miro Georgiev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Miro Georgiev 0 #8 Отговорено 26 Ноември, 2015 Колега като захладнее и всички полицаи, СОТ-аджий, таксиджий карат 12 часови смени и двигателите им работят на празен ход почти постоянно за да не мръзнат. Нищо извънредно не ти се е случило! Споко! Мерси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #9 Отговорено 28 Ноември, 2015 Случвало ми се след риболов вир вода мокър да заспя в колата и насън да угася заради жегата.Иначе няма проблем да работи на празен ход,проверено около 6 часа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове