Jump to content
ceco_accord

Радост и тъга

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
Преди 1 час, I_Yordanov написа:

Недомислици по наще пътища колко' щеш и ако поташ мен, превишил е скоростта с точно 4км/ч, ама това е за друга тема.

Друга тема, ама има ли сми?

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 2 часа, I_Yordanov написа:

Недомислици по наще пътища колко' щеш и ако поташ мен, превишил е скоростта с точно 4км/ч, ама това е за друга тема.

Никой в нащо НРБ не ебава да ебава и разбере, че ПТП-та стават от несъобразена, а не от превишена скорост.

И това няма да се промени, защото на всички ВИШЕстоящи с пръст в носа е изгодно, освен на "дойните крави", водени към заколение.

Аз знам че синковеца може да шофира и го прави разумно, но го мисля всеки път кога е на път, щот не е сам на наго, а това че има "свидетели" - се ля ви.

Камери има по цял свят. Къде, как и за какво се ползват е "друга бира". Да видим ще произлезе ли нещо от "пиянството на един народ".

Не ми е за парите - нагласил съм ги за годишна винетка. Доколко е резонна като няма нормални пътища не знам?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 3 часа, ceco_accord написа:

100 леви, или към 51 европски.

Шегата настрана - имах неблагоразумието да си дам телефона в КАТ за да получавам известия.

Уж за хубаво, а то стана като по Ботева: "Уста проклина цяла вселена".

Да толкова е, има 3% толеранс 'техническа грешка' над 100, тоест ако се беше движил със 125, щеше да е 150 глобата. 

Късметлия е. Нищо, това е за урок и аз така съм се възпитавал.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Това не е възпитание в безопасност, а в страх от държавата.

Не бъркай нещата - фундаментално противоположни са!

image.png

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случая е точно безопасност, 124 си е магистрална скорост и за момче взело книжка преди година-две си е доста за междуградски, дори аз не си позволявам да карам с повече от 100. Ще му изкочи 'заек' и ще стане ужас с такава скорост. Наскоро на познати кон им изкочи.

Иначе, правилата са си правила, на който не му харесват, сменя системата, но ще трябва да сменя и континента.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Наясно сме, но няма да спра да ти благодаря, че ми казваш неща които знам от 40 години и съм ги изпитал в тоз период.

Мисля че не вникваш (ако изобщо има смисъл да го правиш), а просто назидаваш, за което пак мерси.

Разликата в тази кола с 90 и със 120 е огромна, не като устойчивост, а като шумов комфорт.

Той не поддържа такава скорост перманентно, както и аз. Просто е имал мал шанс.

Показвал съм му на живо как се спасяват пресичащи животни.

ПознаваШЕ и един свой връстник, който криввайки да спаси 1, остана завинаги под съседно дърво.

Знанието е нищо - опит се трупа на личен гръб.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами какво да ти кажа, наскоро и на мен ми се роди един синковец и явно бащиният инстинкт ме е превзел, като пубер хормоните, особено като гледам какво се случва по пътищата.

Та може и за това да ти звуча малко догматично :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито и да ти е жив и здрав!

Ето как в крайна сметка ме зарадва и ся ша разбереш "кон боп яде ли и магаре стока ли е". ;)

Личният пример е фундаментално възпитателен и може и гените да надвие. 

Bi good! Бъди добър. Бъди Бог в очите му! Временно е, но го удължи колкото можеш.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като имах Type R и ми излезе котка или лисица на магистралата ( не разбрах какво е точно ), карах в най-лява лента ускорявайки в този момент с над 120км/ч. Изкривих волана да вляза в съседната лента и колата започна да движи ляво/дясно със задницата си. За мой късмет нямаше други коли в този момент около мен а Сивика влезе в пътя единствено, заради това, че е с 18 джанта, нисък и спортно окачване. Пих 1 вода и се прекръстих. 

Баща ми, да не удари куче на междуградски път с 90км/ч, по същият начин със Сузуки Витара се обърна по таван няколко пъти. За късмет, само с драскотини се размина. 

Приятел удари на магистралата с около 120км/ч животно с размер на котка с vw passat от старите, 1992 модел, преди години. Цялата предница беше изпотрошена и колата тотал.

Ако не съм с кола, тип Type R, защото наистина е адски стабилна при рязка смяна на посоката, хващам волана и минавам отгоре, защото може да си заминеш за 1 бройка като едното нищо. Сивик 6, също като Аеродека са със супер слаби точки при удар и се кривят като вестник, това ме е плашело винаги в тези коли, иначе са чудесни. 

• Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случки има всеки, както и неговите познати / приятели - житие / битие.

С голяма скорост - никакви волности с волана. При неизбежност - стискаш зъби и се молиш.

1 ден на изкарване от гаража прегазих 1 улична котка - влязла без да я видя.

Стана ми толко терсене, а и жената беше там и рев падна.

Все ме предупреждава, ако види нещо 4-крако в периферията, не че не го виждам, ако ми е в траекторията.

Всеки път като пътува детето се моля да не стане беля, щото може да е голяма, или непрежалима.

Колкото и да пораства и трупа опит, все ще си е наша рожба.

Едно време майка ми се сърдеше, че не звънвам веднага щом пристигна. Тогава не го отчитах като важно, а сега съм от другата страна и чакам.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ceco_accord, един интересен факт :) В един от разговорите някъде назад беше споменал, че "малкото кубче" има голямо съпротивление. Всъщност се оказва, че моята тухла има по-добър коефициент на съпротивление от Сивик 4 да кажем - 0.34 :D Интересно на Леджо какъв е? 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

0.29

Аеродинамиката има голямо значение, но не мога да кажа че е идеална.

Въпреки абсолютно неагресивният и объл екстериор, все пак има разни фуги, а и голямата челна площ + тогавашните технологии си оказват влияние.

image.png

Макар Тошинобу Минами (дизайнерът на Легенд КВ1 тогава, a от години  Director and General Manager of Design Center, Honda R&D Co. ) да е проектирал специални дефлектори на долните носачи, отдолу е отворено и кардан + гърнета  (уж прикрити в тунела) оказват влияние. Мислех да я затварям (като Сивик 9), ама си е жега отдолу - нек си диша, а и аз не я стремглавя много. ;)

Тихо е и скоростта според звука от вятъра се усеща чак при 180, а вече над 220 става като при Акорд на 150, или Сивик 6 на 100, ама моят е обезшумен - знаеш.

А бялата тухличка повече от 200 не може, а още на 100 бучи, ама па така ляга на асфалта от натиска на вятърач че направо не ти се вярва, а е полезно, щот е с къса база. :) Но е толко лека като кола, че ако е пълна, цепи въздуха много по-лесно. Нещо като ефекта на балон, спрямо гюле засилени срещу вятъра - много интересно и с осезаема разлика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...