ceco_accord 7235 #361 Отговорено 7 Февруари (Редактирано) Преди 1 час, I_Yordanov написа: Недомислици по наще пътища колко' щеш и ако поташ мен, превишил е скоростта с точно 4км/ч, ама това е за друга тема. Друга тема, ама има ли сми? Редактирано 7 Февруари от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7235 #362 Отговорено 7 Февруари (Редактирано) Преди 2 часа, I_Yordanov написа: Недомислици по наще пътища колко' щеш и ако поташ мен, превишил е скоростта с точно 4км/ч, ама това е за друга тема. Никой в нащо НРБ не ебава да ебава и разбере, че ПТП-та стават от несъобразена, а не от превишена скорост. И това няма да се промени, защото на всички ВИШЕстоящи с пръст в носа е изгодно, освен на "дойните крави", водени към заколение. Аз знам че синковеца може да шофира и го прави разумно, но го мисля всеки път кога е на път, щот не е сам на наго, а това че има "свидетели" - се ля ви. Камери има по цял свят. Къде, как и за какво се ползват е "друга бира". Да видим ще произлезе ли нещо от "пиянството на един народ". Не ми е за парите - нагласил съм ги за годишна винетка. Доколко е резонна като няма нормални пътища не знам? Редактирано 7 Февруари от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 972 #363 Отговорено 7 Февруари Преди 3 часа, ceco_accord написа: 100 леви, или към 51 европски. Шегата настрана - имах неблагоразумието да си дам телефона в КАТ за да получавам известия. Уж за хубаво, а то стана като по Ботева: "Уста проклина цяла вселена". Да толкова е, има 3% толеранс 'техническа грешка' над 100, тоест ако се беше движил със 125, щеше да е 150 глобата. Късметлия е. Нищо, това е за урок и аз така съм се възпитавал. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7235 #364 Отговорено 7 Февруари (Редактирано) Това не е възпитание в безопасност, а в страх от държавата. Не бъркай нещата - фундаментално противоположни са! Редактирано 7 Февруари от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 972 #365 Отговорено 7 Февруари В случая е точно безопасност, 124 си е магистрална скорост и за момче взело книжка преди година-две си е доста за междуградски, дори аз не си позволявам да карам с повече от 100. Ще му изкочи 'заек' и ще стане ужас с такава скорост. Наскоро на познати кон им изкочи. Иначе, правилата са си правила, на който не му харесват, сменя системата, но ще трябва да сменя и континента. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7235 #366 Отговорено 7 Февруари (Редактирано) Наясно сме, но няма да спра да ти благодаря, че ми казваш неща които знам от 40 години и съм ги изпитал в тоз период. Мисля че не вникваш (ако изобщо има смисъл да го правиш), а просто назидаваш, за което пак мерси. Разликата в тази кола с 90 и със 120 е огромна, не като устойчивост, а като шумов комфорт. Той не поддържа такава скорост перманентно, както и аз. Просто е имал мал шанс. Показвал съм му на живо как се спасяват пресичащи животни. ПознаваШЕ и един свой връстник, който криввайки да спаси 1, остана завинаги под съседно дърво. Знанието е нищо - опит се трупа на личен гръб. Редактирано 7 Февруари от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 972 #367 Отговорено 7 Февруари Ами какво да ти кажа, наскоро и на мен ми се роди един синковец и явно бащиният инстинкт ме е превзел, като пубер хормоните, особено като гледам какво се случва по пътищата. Та може и за това да ти звуча малко догматично Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7235 #368 Отговорено 7 Февруари Честито и да ти е жив и здрав! Ето как в крайна сметка ме зарадва и ся ша разбереш "кон боп яде ли и магаре стока ли е". Личният пример е фундаментално възпитателен и може и гените да надвие. Bi good! Бъди добър. Бъди Бог в очите му! Временно е, но го удължи колкото можеш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1157 #369 Отговорено 8 Февруари Като имах Type R и ми излезе котка или лисица на магистралата ( не разбрах какво е точно ), карах в най-лява лента ускорявайки в този момент с над 120км/ч. Изкривих волана да вляза в съседната лента и колата започна да движи ляво/дясно със задницата си. За мой късмет нямаше други коли в този момент около мен а Сивика влезе в пътя единствено, заради това, че е с 18 джанта, нисък и спортно окачване. Пих 1 вода и се прекръстих. Баща ми, да не удари куче на междуградски път с 90км/ч, по същият начин със Сузуки Витара се обърна по таван няколко пъти. За късмет, само с драскотини се размина. Приятел удари на магистралата с около 120км/ч животно с размер на котка с vw passat от старите, 1992 модел, преди години. Цялата предница беше изпотрошена и колата тотал. Ако не съм с кола, тип Type R, защото наистина е адски стабилна при рязка смяна на посоката, хващам волана и минавам отгоре, защото може да си заминеш за 1 бройка като едното нищо. Сивик 6, също като Аеродека са със супер слаби точки при удар и се кривят като вестник, това ме е плашело винаги в тези коли, иначе са чудесни. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7235 #370 Отговорено 9 Февруари Случки има всеки, както и неговите познати / приятели - житие / битие. С голяма скорост - никакви волности с волана. При неизбежност - стискаш зъби и се молиш. 1 ден на изкарване от гаража прегазих 1 улична котка - влязла без да я видя. Стана ми толко терсене, а и жената беше там и рев падна. Все ме предупреждава, ако види нещо 4-крако в периферията, не че не го виждам, ако ми е в траекторията. Всеки път като пътува детето се моля да не стане беля, щото може да е голяма, или непрежалима. Колкото и да пораства и трупа опит, все ще си е наша рожба. Едно време майка ми се сърдеше, че не звънвам веднага щом пристигна. Тогава не го отчитах като важно, а сега съм от другата страна и чакам. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1157 #371 Отговорено преди 18 часа @ceco_accord, един интересен факт В един от разговорите някъде назад беше споменал, че "малкото кубче" има голямо съпротивление. Всъщност се оказва, че моята тухла има по-добър коефициент на съпротивление от Сивик 4 да кажем - 0.34 Интересно на Леджо какъв е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7235 #372 Отговорено преди 18 часа (Редактирано) 0.29 Аеродинамиката има голямо значение, но не мога да кажа че е идеална. Въпреки абсолютно неагресивният и объл екстериор, все пак има разни фуги, а и голямата челна площ + тогавашните технологии си оказват влияние. Макар Тошинобу Минами (дизайнерът на Легенд КВ1 тогава, a от години Director and General Manager of Design Center, Honda R&D Co. ) да е проектирал специални дефлектори на долните носачи, отдолу е отворено и кардан + гърнета (уж прикрити в тунела) оказват влияние. Мислех да я затварям (като Сивик 9), ама си е жега отдолу - нек си диша, а и аз не я стремглавя много. Тихо е и скоростта според звука от вятъра се усеща чак при 180, а вече над 220 става като при Акорд на 150, или Сивик 6 на 100, ама моят е обезшумен - знаеш. А бялата тухличка повече от 200 не може, а още на 100 бучи, ама па така ляга на асфалта от натиска на вятърач че направо не ти се вярва, а е полезно, щот е с къса база. Но е толко лека като кола, че ако е пълна, цепи въздуха много по-лесно. Нещо като ефекта на балон, спрямо гюле засилени срещу вятъра - много интересно и с осезаема разлика. Редактирано преди 17 часа от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове