CARPERA 1553 #41 Отговорено 25 Май, 2019 Кое масло искаш да смениш на автом. скоростна кутия ли, aко е там това не е маслото. Посоченото масло е за 4WD системата. Да не бъркам FRV нали няма задно и не е 4х4. Ако е при завиване и въртене ляво дясно търси проблем в кормилата рейка,пак незнам дали е при теб хидравлична или електрическа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 212 #42 Отговорено 25 Май, 2019 преди 23 минути, CARPERA написа: Кое масло искаш да смениш на автом. скоростна кутия ли, aко е там това не е маслото. Посоченото масло е за 4WD системата. Да не бъркам FRV нали няма задно и не е 4х4. Ако е при завиване и въртене ляво дясно търси проблем в кормилата рейка,пак незнам дали е при теб хидравлична или електрическа. Sorry... Не е 4x4..... Май ще да е това https://www.akr-performance.de/p/honda-hintere-differential-flussigkeit-dpsf-08293-999-01HE?gclid=Cj0KCQjwz6PnBRCPARIsANOtCw299esolrhGeAYycafPPCI7yAYl6lq-TqqMlO4bRAivqmMxNzP0JIsaApUoEALw_wcB Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 312 #43 Отговорено 25 Май, 2019 Ти нямаш диференциал, обади се на Маркони той е виждал колата скоро и би могъл най добре да прецени от какво може да е този шум. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1553 #44 Отговорено 26 Май, 2019 (Редактирано) Нещо се бъркаш ти нямаш диференциал както каза колегата и ти сам второто масло не е то пак е за 4х4. Обясни къде искаш да смениш и какво те кара да търсиш. Другаде където може да имаш масло е кормилата рейка ако е хидравлична. От снимките които си качил е хидравлична казанчето над това с синята капачка И маслото е Тово е розфасовка от 330мл и е за опресняване на системата има я в аto24,за да се смени цялото стига 1л. Редактирано 26 Май, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 212 #45 Отговорено 26 Май, 2019 Благодаря ви, колеги ! Намерих случайно , тук във форумът ни, един списък на нещата за правене след покупка на Хонда втора ръка... И се сетих, че не съм правил ,, смяна масло диференциал" , и се запитах дали да не го направя скоро... !? А, това дали имам изобщо диференциал, си е друга тема...? Маслото на хидравличната рейка, вече го опресних малко... Ще го сменя изцяло и него, но след 1 месец! Освен описаният по-горе проблем със свиренето на бавна скорост, за сега Хондата ме прави щастлив... Наложи се да пренасям багажа на 8 деца и 2 възпитатели от детската ни градина, че бяха на 5 дневна екскурзия... И направо не повярвах, колко много багаж може да влезе в това FR-V Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1553 #46 Отговорено 26 Май, 2019 Коя Хонда си видял ,явно те бърка думата диференциал при теб това е само автоматичната скоростна кутия. Други масла са в хидравликата . От снимката ти виждам казанчето на спирачките там също е важно за автоматика,да се смени изцяло чрез източване от всеки спирачен апарат. Заведи я пак при Маркони да види от къде е това свирене може да е някоя оптяжна ролка на някой агрегат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 212 #47 Отговорено 26 Май, 2019 Благодаря ти Carpera, имам уред (тестер )за измерване годноста на спирачната течност, и той си свети за сега в зелено...! Колата ще я карам скоро да я видят от къде идва виенето... Но предполагах, че някой от вас, вече е имал с FR-V автоматика тези ,,приключения"... На тукашните майстори, малко им нямам доверие в коректността... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1553 #48 Отговорено 26 Май, 2019 Уреда мери това което е в казанчето тъй като системата няма циркулация, а долу в апарата е в пъти по зле.Аз правя така на всеки две години източвам през апаратите,нищо работа а и 10лв за течност не ме събарят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 212 #49 Отговорено 26 Ноември, 2019 Бях забравил да ви спомена за проблемът с виенето: оказа се от накладките отпред вляво, че не се бяха,, "сработили "добре...! И липсваха едни малки метални скобички, които явно в датският сервиз, не са ги сложили обратно.... Сега всичко е наред! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове