Jump to content
ADH-Honda

Accord CC7 - дискове и накладки какви ?

Recommended Posts

Колеги с Акорд 5-а ген. английски седан (СС7 и съответно СЕ7,8 и 9 ако са след фейслифта), споделете от кои марки спирачки дискове и накладки сте доволни. Ще сменявам моите предни спирачни дискове с накладките, защото от известно време започна при спиране със скорост над 120км/ч да тресе и волана и цялата предница - не стана изведнъж, а постепенно с времето (от начало бе леко доловимо, след няколко хиляди километра стана по-силно, а напоследък вече не се трае и все едно цялата кочина ще се разкове като се натиснат спирачките над 120км :)). Предполагам, че някой от предните дискове е крив и затова се получава така.

Ще пазарувам или от ЕлитКар или от Тех-ко (зависи кой ми направят по-добра цена за нещата), въпроса е на кои марки дискове и накладки да се спра (и двете вериги предлагат кажи речи всички марки дискове и накладки за тия акорди) ?

 

 

PS: ако трябва да съм по-словохотлив, тресенето при спиране ми се появи от пролетта, когато правих задните спирачки.Беше ми блокирал заден ляв спирачен апарат (джантата грееше яко), отделно дисковете си бяха ръждясали и си личеше, как не спира със задните колела тая кола. Та, пролетта изчистих от апаратите ръждата, смазах водачите и им смених скъсаните гумички, занесох задните дискове на стругар (бяха много ръждиви), смених накладките и от тогава имам задни спирачки и уж някаква ръчна.... дисковете вече светят като огледало и при спиране накладките цапат задните джанти. Обаче от тогава започна и при спиране с висока скорост да ми тресе волана и цялата кола като цяло - от начало едвам се усещаше, постепенно се увеличаваше, а от последните няколко стотици километри вече не се трае както казах. По едно време си помислих, дали пък тресенето не е от някой от задните дискове, при положение, че пролетта ми бе блокирал заден супорт (и докато съм карал така да не би да ми е изметнал някой от задните дискове, нищо че съм ги носил на стругар). Т.е., правя си някакви асоциации и се двуомя, дали проблема ми е от предните спирачки или от задните (които вече съм правил и уж са ОК вече) !!!  :| Но при положение, че тресенето го усещам много силно във волана (той направо вибрира), всички ми казват, че някой преден е проблемен. Та писането на тия дълги и отегчителни редове е - как да разбера от къде ми идва проблеми от това тресене при спиране с над 120км/ч (от предни или от задни дискове) ?   Иначе предните дискове нямат голям ръб, накладките са някакви Лукас (така съм си купил колата с тях преди 3 години внесена от Австрия) и си имат още доста феродо, равномерно е износено уж (поне на пръв поглед), но едва ли това е мерило да се разбере дали един диск е крив (за предните говоря).

 

Ако трябва да допълня картинката от съмнения - когато правих задните накладки, сменявах и преден долен ляв шарнир и се чудя, дали майстора който би с чука да избие долния шарнир от шенкела,  да не е ударил и диска случайно и да го е изкривил ? Или много ме тресе параноята и търся под вола теле (а просто си им е дошло време на тия предни дискове за смяна. :whistle:), какво мислите вие ?

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марка почти няма значение, важното е да се спреш на нови дискове и накладки . :D

Даже и Делфита да вземеш (втората фирма ги предлага) пак ще останеш доволен, много хора ги плюят, но всички хонди англичанки и ровъри излизат заводски с такива спирачки, до сега не съм чул някой да се оплаква .

По важното е, да смениш и 4-те диска, явно стругаря си е оставил ръцете на задните при теб и от там ти е дошъл и проблема с предните .

Дискове се изправят на специална машина, която ги стърже едновременно от двете стани, а не при стругар, стругарите ги правят както се изразява Стоичков, "сън тайм вин, сън тайм люн"  . :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато тресе волана при намаляване от висока скорост - предни дискове.
Когато тресе волана при увеличаване от ниска скорост - карета.

 

Делфи предни дискове - издърхажа 6 месеца и пак започнаха да тресат.
TRW предни боядисани в черно - издържаха почти 2 години. Сега пак тресат и вече съм решил да пробвам оригинални дискове отпред.
Ти си решаваш, и май доста зависи от стила ти на каране колко ще издържат дисковете. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля колегата да ме извини, че питам в неговата тема, но предполагам, че проблема ми е близък!

Преди седмица си купих Акорд CE7. До сега съм имал френски коли, и в сравнение с тях, за спирането с Акорда отделям около два-три пъти по-голямо усилие над педала на спирачката. Забелязах /само външно/, че накладките са сменяни скоро, но дисковете са по-стари, но не са износени - има още доста хляб в тях.

Та, нормално ли е при Хондата по-трудното натискане на педала, или нещо не е наред при мен?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За дискове не мога нищо да ти кажа.От няколко месеца съм с накладки TRW предни и задни и съм много доволен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за дискове мнение не мога да дам, но за накладки делфи предни и trw задни.Така съм вече три години

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой с мнение за читава марка дискове ? ATE, Herth&Buss, Ashika, TRW (за тях вече прочетох негативни мнения тук) Blueprint, Pagid ?

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек, малко несериозно е да слагаш под знаменател  не- читави марки като АТЕ и ТРВ, само заради няколко негативни мнения . :)

Все пак едните оборудват заводски спирачните системи на колите на половин Германия, другите на половината свят . ;)

На някои хора и космическа сувалка да им дадеш, и на нея ще изкривят дисковете, :lol:  така че не взимай всичко прочетено в нета за чиста монета .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно ми е, че TRW е една от водещите американски марки за първоначално вграждане с всякакви компоненти в автомобилите, включително и по хондите (най-вече направените такива в Северна Америка) въпроса е, това TRW което се продава тук в България до колко е читаво и до колко е въобще TRW. Именно затова съм направил темата - за да се изясни конкретно за този модел Акорд, кои дискове са най-читави (с неговите специфични, да не кажем извратени по форма и монтаж предни дискове), защото цените като цяло са много близки за всички марки предлагани тук по магазините и се чудя и се мая вече близо месец, а тия дни трябва да пристъпя към действие. Като ида и питам в магазина "кои са читави", продавачите казват "всички са супер, избери си която марка на теб ти допада". Е хубаво, ама това не е мармалад да го опитам и да си знам, че едните са по-горчиви, а другите са по-сладки :) Затова търся хора с реален опит, от първа ръка да споделят преки впечатления и опит, а не по принцип - теоретично да си знаят, че TRW, Феродо и Брембо са голяма работа в спирачния бизнес (каквато е и самата истина, ОБАЧЕ като ОЕМ вградени в автомобилите), но де факто ползвали ли са дискове на тези марки купувани като афтърмаркет части от България, доволни ли са.... и т.н.

Ето това искам да знам и търся като информация - хора с преки и реални впечатления. Просто не искам да хвърля 300+ лева за нещо, което след 2000км има голяма вероятност да го изхвърля и отново да съм в изходна позиция. Нали затова са тези форуми, за да си помагаме и обменяме опит и информация ?!

PS: иначе съм типаж човек, който спирачка на дълъг път (извънградско/магистрално каране) много малко ползвам и смятам, че я щадя тази система - от хората съм, които спират с т.нар. "двигателна спирачка", преценявам дистанцията от движещите пред мен МПС-та и просто махам крака от педала на газта и колата сама си убива скоростта. Спирачка на дълъг път ползвам в краен вариант, като видя как някой около мен да прави глупости, като например засичане и преустройване без мигач и т.н. Не съм от хората, които през 5 секунди натискат спирачка за щяло и нещяло (еле пък от ония умници, които като видят нанадолнище и виж какво става - да гасят от скорост и да спускат баира с нон стоп натисната спирачка :puke:).

Редактирано от ADH-Honda

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, ще споделя моя опит с ЕВС дискове и накладки, макар че са сложени на различен модел от твоята кола. Може да им обърнеш внимание.

- Акорд 2,2 (CN2) - с комплект дискове и накладки и отпред и отзад (3-та година). Дисковете са от серия HCD, (която май вече не се произвежда) и накладки ултимакс.

- X-trail 2,2 (Т30) - с комплект предни дискове и накладки ултимакс (3-та година).

- Yaris 1.0 - само накладки ултимакс (2-ра година)

- Акорд 2,2 (CN1) колата е на моя кум - копмлект задни дискове и накладки ултимакс (2-ра година).

Мога само да съм доволен от марката, колите спират много добре. Няма вибраци при спиране от каквато и да е скорост, накладките са по-скоро "меки", не съм чул скърцане и свирене. Дисковете в момента имат минимално износване без никакви бразди,  накладките са около средата на феродото също с равномерно износване. 

Като минус мога да отбележа, че дисковете от ултимакс серията нямат антикорозионно покритие и хващат лека ръжда.

И не на последно място съм сигурен в произхода им.

Поздрави и успех в избора!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От къде си пазарувал тези дискове и накладки EBC ? В смисъл, България или чужбина ? Ако е от България, може ли да споделиш верига магазини ?

 

Благодаря.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, поръчката и доставката стана с помощта на Петър (Izanagi). Дори и в момента има тема в "Общи поръчки от чужбина".

Успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...