teco 1 #1 Публикувано 12 Септември, 2015 Колеги за пръв път се качвам на Хонда и незнам какво масло да и сложа. Колата е Акорд 2005 2.0 бензин с турбо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #2 Отговорено 12 Септември, 2015 (Редактирано) Какъв е кода на мотора? Най-вероятно е с 0W20... Редактирано 12 Септември, 2015 от mirott Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 201 #3 Отговорено 12 Септември, 2015 Колкото хора, толкова и мнения и марки. И всеки е доволен от неговото си. Лично аз слагам 5w30, Мобил 1, пълна синтетика. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #4 Отговорено 12 Септември, 2015 (Редактирано) Не е важно кой какво харесва и слага, а какво трябва да бъде! На К20-0W20 или 5W20! Смяна до 10 000 км-в идеални условия. Четете, има много информация в нета, даже и от Хонда са го написали! Пък в края на краищата-да, всеки си решава как и за какво да дава парите си ! Редактирано 12 Септември, 2015 от mirott Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stoyan1978 2 #5 Отговорено 14 Септември, 2015 Здравей колега , Аз карам Хонда Акорд 1,6 115 к.с ... извън това се занимавам с хидравлика от 15 години и мога да ти кажа само , че всичко е търговски трик...марки масла , добавки и т.н. Важен за двигателя е само вискозитета на маслото и разбира се да го има в картера - ти сам решаваш каква марка да сложиш - проблемът тук в БГ е , че не можеш да си сигурен въобще какво наливаш в двигателя , особено с тези промоции в нета на "най-маркови" масла...с цени под цените на Приста Ойл... На синтетиката 5W40 вискозитета при загрял двигател е почти като на полу-синтетиката 10W40 , разликата е само при студено...и в цената разбира се. На коли които са на повече от 150 хил. километра , не мисля , че ще има някаква разлика при използването на синтетика или полу-синтетика. От 15 години карам и поддържам кола , до сега винаги съм ползвал българско масло на Приста 10W40 и нямам никакви проблеми.Сменям го на около 8500 - 9000 км и винаги ползвам качествени маслени филтри. Цената му е около 10 лв/л , не мисле , че вносните масла ( Shell , Valvolin или нещо подобно ) са по-добри на аналогични цени. Пътувам често навън и виждам за какви цени на масла става въпрос...това тук няма как да е истинско... При турбините е по-добре да сложиш 5W40 , особено за зимата тъй като там оборотите са много високи и на студено е добре маслото да е по-рядко. За марката масло ти сам трябва да решиш какво да сложиш... Препоръчителните марки масла от производителите на коли са ОК , но те са рекламирани поради съвсем други причини. Надявам се да съм помогнал поне малко... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #6 Отговорено 14 Септември, 2015 По принцип този мотор е с тънки маслени магистрали в главата и за това му се препоръчва по тънко масло, но като се има в предвид че е добавено турбо нещата се променят щото ако сипе 0w20 и може и 2000км да не изкара с него. Аз лично бих сложил 5w30 на този билд. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #7 Отговорено 15 Септември, 2015 Казал съм по-горе-К20. Някъде да съм споменал турбо?! И по-скоро от Хонда са си го признали! Все тая-кой каквото иска/харесва може да си слага... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #8 Отговорено 15 Септември, 2015 Ти не, но автора да. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #9 Отговорено 15 Септември, 2015 Колеги за пръв път се качвам на Хонда и незнам какво масло да и сложа. Колата е Акорд 2005 2.0 бензин с турбо. Ето автора какво е писал, а дали всеки го е прочел не знам. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #10 Отговорено 15 Септември, 2015 (Редактирано) Че съм го прочел (понеже визираш мен) мисля е ясно ! Обаче това мотор на Хонда с оригинално монтирано турбо ли е? Ако не е-какво е турбото? Не виждам някъде да е споменато. Ако е написано каква е турбината може да се порови и за нея с какво масло се кара! Значи се предполага, че мотора е К20 и трябва масло, което е посочено. А това, че има турбо...от Хонда не знаят ! Не случайно питах за кода на мотора...някой знае ли го?! Редактирано 15 Септември, 2015 от mirott Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #11 Отговорено 15 Септември, 2015 Ами предполагам автора трябва да отговори, защото така зададен въпроса, автора явно предполага, че турбото е нещо стоково. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #12 Отговорено 15 Септември, 2015 (Редактирано) К20 в Акорд като нашия серийно с турбо някой да е виждал ?Явно е че става въпрос за допълнително добавено турбо, а това каква марка е турбото не мисля че е от значение за маслото - поправете ако греша.Кода на мотора също не виждам от какво значение може да е, но се предполага да е К20А6 Редактирано 15 Септември, 2015 от rollin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teco 1 #13 Отговорено 18 Октомври, 2015 Благодаря за отговорите ви. Не бях много ясен с въпроса си и се извинявам. Значи Акорда е с допълнително сложено турбо, когато колата е била на 20 000км. Сега е на 40 000км. Турбото е Греди. Имам възможност да взимам масло от Германия (Кастрол). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове