Jump to content
Cyreon

Странен шум при висока скорост

Recommended Posts

Koлеги,

 

днес какъв ли дявол ми влезе в главата, та реших да заместя разума с адреналин и понастъпих Хондюшка на магистралата. Ей така от любипитство да видя колко ще вдигне. 205 км/ч, можеше и още. Впечатления - много стабилно се държеше на пътя, изобщо не се усеща скоростта, че е толкова висока. Има обаче нещо, което ме притеснява. При скорост около 180 км/ч (оборотите са около 5000 тогава) чух тънко честотен звук. Много специфичен. Интересното е, че се чува само когато настъпвам педала на газта. Отпусна ли - звукът изчезва. Качи ли се малко над 180 или под тази скорост няма го този звук. Като свистене е, много особен. Спомням си навремето на баща ми Ладата при около 90 км/ч издаваше подобен звук и тогава той ми каза, че това било от диференциала. Аз няколко пъти минавах 180 и първия път не го направи, но в следващите няколко - да. Някой да е изпитвал подобно нещо? Идеи от какво може да е? Ей, ако съм си прецакал двигател или нещо няма да си го простя. Ама може ли все като бабичка да я карам и да я жаля всеки път! Иначе с японската ми другарка се разбрахме друг път да не издевателствам така над нея. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ако се прецакваха толкова лесно Хондите, ехеййййййй... :rolleyes: 

Ако вече си имал проблем от преди може на високи обороти да почва да издава шум. Други неща, които издават шум при висока скорост и високи обороти са - VTEC-а :D, въздуха, който влиза в интейка и въздуха, който обдухва купето. Ако не си сменял скоро масла се чуват и други, допълнителни шумове. :tooth:

 

Проблеми с високи обороти досега не съм имал, защото просто не я карам над 3000 оборота. А масло скоро смених, 5w30 Моbil1 ESP fully synthetic слагам, ако е от значение.

 

Видях в тубата едно клипче (не е правено от мен) със звук много наподобяващ онова, което аз чух. При мен го няма думкането от клипа, има го тънкия ниско честотен звук. Не е съвсем същия, но доста прилича. Идваше някъде отпред, самия двигател където е.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много странен шум, за първи път чувам подобно нещо в кола. Ще ми е интересно да разбера от какво е. В кръга на шегата - с тая скорост, провери ли за патрулка зад теб :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,

 

Евала че отвори темата!

 

Имам абсолютно същия проблем. Появи се това лято като се прибирах от Турция. Преди това го нямаше.

 

Разликата при мен е, че се чува малко по-слабо от на колегата на клипчето, също така САМО при скорост между 120 и 130км/ч. Под и над 120 до 130км/ч не се чува. Също САМО когато натискам газта, тествах го.

 

Аз съм на 2005-та Акорд 2.4 i-VTEC на газов инжекцион.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не се получава някакво завихряне в кутията на въздушния филтър, доколкото си спомням има нещо като резонатор или поне при CR-V то имаше някаква допълнителна кутия зад бронята. Колкото и да е странно подобен шум ми се появи отскоро в прахосмукачката и още не мога да открия причината. :yes:

Редактирано от HondaExplorer

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също мисля,че е нещо свързано по смукването на въздух.Още вчера като го гледах ми се стори доста странен този шум,на моя не съм чувал подобен докато го имах.Според мен не се притеснявайте относно това да сте прецакали двигателя,все пак това е Хонда тя обича високите обороти:)))).

Погледнете кутията на филтъра,както писа предния съфорумник,ако трябва го сменете с нов за проба

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...