NesTea 96 #1 Публикувано 18 Юли, 2015 (Редактирано) Колеги падна ми централния болт на ремъчната шайба, която върти генератора, мотора е 1.3 (д13б2). Някой знае ли какъв модел е и откъде мога да си купя такъв, или ако може да сложа друг, с какви параметри да е (т.е. резба, стъпка...) Редактирано 18 Юли, 2015 от NesTea Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 18 Юли, 2015 М 14х1,25 е резбата,дължината на болта не я знам. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #3 Отговорено 18 Юли, 2015 90017-P01-003 BOLT-WASHER, 14X29 Сложи си оем хондов - втора ръка или нов, не експериментирай с "някакъв" . Болта се стяга на доста сериозни нютони с граничен/динамометричен ключ - погледни менюъла колко точно Nm дават за д13. Развил ти се е, защото този който го е стягал последно, го е направил "на око". 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 19 Юли, 2015 180 Нютона 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 335 #5 Отговорено 19 Юли, 2015 Някой от София може ли да услужи с инструмента за законтряне на шайбата или поне да даде снимка/чертеж да се пробвам да го изкопирам. С гайка М33 ще стане ли? Става дума за D15Z6. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 335 #6 Отговорено 20 Юли, 2015 (Редактирано) Мисля да пробвам с тая гайка като й заваря едно удължение. Я кажете какви ремък и ролка да взема за D15Z6, кои марки са добри? Моите уж са сменяни съвсем скоро от предния собственик с Contitech (ролката не знам каква е, още не съм стигнал до нея), но имам едно виене при всички обороти и подозирам, че ремъка е пренатегнат понеже и пружината на обтяжната ролка липсва, т.е. опъвано е на око. Рекох си щом ще отварям, направо да си сложа нови да съм си спокоен. Като натисна ремъка с пръст, той потъва около 5мм. По ваши наблюдения горе долу колко трябва да потъва? Редактирано 20 Юли, 2015 от boiskii Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #7 Отговорено 20 Юли, 2015 Ще стане гайката,ако е за 50 ключ.Лепни и една тръба 1/2 цол,40 см.дълга на челото,за да остана другото свободно за влизане. Може и да е пренатегнат ремъка,пружинката ще покаже. Чел съм,че трябва да се усуква на 90 градуса без особенно усилие,това в предната част на ремъка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 335 #8 Отговорено 20 Юли, 2015 (Редактирано) Надявам се утре да стане инструмента и най-после да сваля шайбата. Разкачил съм всичко останало. Само не можах да разбера как се изкарва тръбичката за щеката, която е прихваната с някаква ламаринка към долния капак на ангренажа? Реших да не я напъвам, докато не разбера как излиза. Ремъка пробвах да го посуча на 90 градуса, доколкото ми бе възможно да бръкна през горния капак - изобщо не се получава с лекота. Да ми кажете и кои марки за ремък, ролка и водна помпа да имам предвид, ако се наложи да ги сменям и от къде в София да ги пазаря? Къде са най-изгодни цените? Редактирано 20 Юли, 2015 от boiskii Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #9 Отговорено 20 Юли, 2015 (Редактирано) Мицобоши. Нск. Свали ламаринката и завърти тръбичката така че да мпже да я хванеш и дърпаи с леко поклащане. Редактирано 20 Юли, 2015 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NesTea 96 #10 Отговорено 21 Юли, 2015 От д15 този болт дали ще става за д13? Иначе никъде в нета не намерих да се продава нов... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #11 Отговорено 21 Юли, 2015 Става Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 335 #12 Отговорено 21 Юли, 2015 Това сътворих. По-късно ще го тествам дали заварката ще издържи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 335 #13 Отговорено 22 Юли, 2015 (Редактирано) Ремъка и ролката са свалени. Ролката май е някаква куча марка? Нищо чудно да не е имала пружина още по рождение. Върти нормално, без да задържа или шуми. Долавя се минимален луфт. Ремъка ми се вижда новичък? Относно помпата. Тя е Кейхин Japan, външно доста лъскава, но като я въртя на ръка се чува едно хрупане като от гума и в същото време задържане - може би това е от семеринга? Нормално ли е или не? Както и да е, решил съм да сменя всичко. Утре поръчвам частите. За водната помпа - колега от форума ми даде идея да взема Метели или GMB. Имате ли какво още да добавите като заглавия? Така и така ще точа антифриз, направо ще го сменя. Имам препоръка за този. В момента съм с някакъв зелен. Мисля да направя промивка и малко каране само с дестилирана вода и чак след това да наливам новия. Още нещо. Установих скърцане при въртене на алтернатора. Предполагам лагерите? Може и от там да ми е основния шум. Свалил съм го и утре ще го разглобявам. Има ли някакви тънкости при подмяната на лагерите и мога ли да ги сменя сам? Скоба за лагери нямам, но ако трябва ще взема да си имам. Редактирано 22 Юли, 2015 от boiskii 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 335 #14 Отговорено 23 Юли, 2015 Еб*си, половината ролки на пазара нямат пружина. Успях да спазаря една Ina да ми я доставят от Румъния на 42лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #15 Отговорено 23 Юли, 2015 (Редактирано) Кое бре пружината ли? Редактирано 23 Юли, 2015 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 335 #16 Отговорено 23 Юли, 2015 42лв. е ролка с пружина на Ina, обаче NSK примерно е само ролка без пружина и още много други марки знайни и незнайни са така. Пружината се продавала допълнително...разправят търгашите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове