М.И.Я. 30 #1 Публикувано 17 Юли, 2015 Здравейте колеги! Интересувам се за въпросната модификация на Сивик 7ма ген. от първа ръка. Как е с разхода на гориво и пъргав ли е този i-vtec 160kc в това купе в комбинация със съответната ск. кутия. Предимства/недостатъци съпоставено с примерно 8ма 1.8 i-vtec и с Акорд 7 2.0i-vtec. Интересни ще са ми наблюденията и мненията Ви, тъй като не намирам никъде теми за този рядък Сивик. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #2 Отговорено 17 Юли, 2015 Привет. Колата върви доста прилично. На ускорение е горе-долу като Акорда, може би е една идея по-пъргава. Вози по-меко от 8-мата и по-твърдо от Акорд. Не е маневрена. Разхода в Софийско е до 11-12 бензин в задръствания, иначе до 8-9. Говоря за максимални стойности. Магистрала със 160 на темпомат около 8-8.3. Свалял съм я и до 6.2, с плавно и не много бързо каране-до 100-120... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
М.И.Я. 30 #3 Отговорено 20 Юли, 2015 A каква е разликата на мотора в сравнение с този който е в Акорда? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nile 171 #4 Отговорено 20 Юли, 2015 Информация от форума Цък (за повече информация се четат чужди форуми) В акорда мотора А4,в този сивик е А3,разлика от няколко К.С. ,степента на моторите е 9.8 : 1. С какво точно се различават,мисля че само техниците на хонда могат да кажат.Оказва се ,че хонда произвеждат доста разновидности на моторите си. Зависи за кой пазар са,зависи коя година са - имат 100% сифтуерна разлика,а по механиката разликата предполагам е супер малка(ако има разлика изобщо). Сивика с К20А3 върви много повече от акорда заради тежкото шаси ,газифицира се без проблеми.Аз лично не бих си купил сивик с 2 литра мотор за кола ежедневка,разхода му не е никак малък,а и данъка ... Моя Type R ми прави 11 градско във Варна,извън града 8-9 . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #5 Отговорено 20 Юли, 2015 Сивика изобщо не върви "много повече" от Акорда, в грешка си! К20А3 на Сивик дава малко по-висок разход от 1.6 в същото купе... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DGoranov 3 #6 Отговорено 4 Май, 2018 Здравейте колеги, Насочил съм се към сивик 7-ма генерация Type S с К20А3. Нещо което ме спря да купя една такава е това, че няма много отзиви за двигателя и като цяло не се срещат много по пътищата на България(поне аз не съм срещал). Все пак е кола на 13-14 годинки на която все един ден ще трябва да се смени някоя част. Молбата ми е някой ако притежава такъв екземпляр да сподели мнение за надежност, болежки по двигателя , разход, намират ли се резервни части за него? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Setfan 38 #7 Отговорено 4 Май, 2018 (Редактирано) До колкото аз знам, двигателя е като на Акорд. Стабилен, с верига, има VSA и темпомат. Със сигурност върви здраво. И аз исках такава, но ме спря високия разход. Моят 1.6 зимата като го засичах беше малко над 10/100 - градско София. Предполагам 2.0 ще харчи 1,5 -2 литра нагоре. Аз мисля, че не са толкова разпространени защото масово който търси бегачка иска type-R пък другите си купуват Акорд и така Сивик type-S остава на заден план. Според мен не е лош избор, но си държи и цена. Редактирано 4 Май, 2018 от Setfan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
здравко 0 #8 Отговорено 23 Декември, 2022 Здравейте колеги, Някой слагал ли е пропан-бутан на такъв мотор? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #9 Отговорено 23 Декември, 2022 Мисля няма K20 мотор без газ (или са много малко), другото е престъпление! Газифицират се без проблеми. Само интервала за регулиране на клапаните трябва да е 20к до 25к. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове