Jump to content
MilevUK

Въпрос за масло.

Recommended Posts

Здравейте, Сега съм с кастрол 5в 30 и си похапва по малко масло. 2004 година 2.4 на 160 000 км е. Наскоро ми изпаднаха две туби Mobil1 eps 0w 40. Мисля да го сменя с това но въпроса е дали не е прекалено тънко и да го изяде и дали от тънкостта няма да се поразтропат лагери и да си отворя беля?Ето го маслотоhttp://www.halfords.com/motoring-travel/engine-oils-fluids/engine-oil/mobil-1-esp-0w40-engine-oil-5litre

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
http://www.amazon.co.uk/Castrol-Magnatec-5W-30-Motor-151DB9/dp/B007ZNIJVWНаправих 6600км българия англия и обратно и да хапна 200-300грама. Не повече. Но за малко да я изпусна на градско паля я и правя максимум 10тина км и след няколко седмици забелязах че е на ниско ниво. Имам чувството че като я запаля студена си похапва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За този модел се препоръчва 0W-20, като 0W-30, 5W-30, 0W-40, 5W-40 са все опции с намаляваща подходящност, но най-важна е честата смяна на маслото (8000-10000км и не през повече от година - което настъпи първо), иначе с времето се запушват маслените магистрали на двигателя и започват проблеми. Има писано по темата. 

Горенето на масло под литър за 10 000км може да се счита за нормално и не е повод за притеснение.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При K24 няма тънки магистрали, тоя проблем го има само при K20 в Акорд, ЦРВ и тн(изключваме Type R)Масово в чужбина карат 10W40 а на по назлобените 15W50/60

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми тогава ще му езема една туба castrol 10w 40 а тия две туби масло ако някой ги иска с дизел да казва. Гарантирам за произхода от halfords съм ги взел е бележка не пазя защото мислех аз да го ползвам но са неотваряни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре ще взема 5 30 :) още съм на почивка и финалното решение ще е другата седмица така че има време.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми тогава ще му езема една туба castrol 10w 40...

Браво бе, ти реши да вземеш маслото, което не беше споменато никъде и на всичкото отгоре е полусинтетика...?!? Нямам думи.

И като не е споменато значи не трябва да го взема ли ? :)  И като е полусинтетично няма да маже двигателя ли, та чак и думи нямал . :huh:

Ми нали в цяла америка само ти и още 2-3-ма карате синтека, :lol:  всичко друго е на минерални,  кое толкова те притеснява .

Само 2 поста над твоя, колегата  от Първомай със същата кола не само го е споменал, ами е писал, че в чужбина масово го карат .

Отделно като отвориш аутодата (сервизна програма която се ползва в цял свят), за температурни пояси с над 20 градуса температури, си го дават този мотор да се кара и с 10/30, и с 10/40, стига да покрива клас  SL/А1, А3 или А5, пък при нас сезона на дините вече започна  . ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде сега без караници моля колеги. Въпроса беше че го карам с 5 30 а преди може би са му бутали 10 40 та за това да си похапва труден повечко та това 0 40 е по тънко чини ми се като водичка дали няма някой лагер да се поразхлопа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

0W40, при работна температура, не би трябвало да е по-"тънко" от 5W40, 10W40, 15W40, 20W40 и т.н.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От това което прочетох двете числа са плътност при студен двигател и плътност при загрят(100 градуса). Общо взето май ще си похапва масло на студен двигател както си прави дано само не е повече.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ще рискувам. След някоя сруга седмица дано не пускам обява за к24 двигател :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, тъй като се обръщаш към мен, аз лично карам с 5W30 полусинтетика, но това масло се предлага само в САЩ (колата ми е на 300 000 км). Също има 5W30 и 10W30 минерални, които също ги няма в БГ.

Ами обръщам се към теб, защото точно ти си човека, дето "нямал думи", че колегата  се е насочил към масло, което може да се кара по предписание . ;)

И понеже във втора тема вече твърдиш, че нещо го нямало в БГ, пак да те питам: Кажи ми колко тона 10W30 минерално масло ти трябва, да ти го пращам в америката, та дано накрая разбереш, че го има .

Просто от много четене леко си се объркал и не знаеш къде да го търсиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...