undisputed 25 #1 Публикувано 14 Февруари, 2015 Привет колеги, въпроса ми е дали съм с ОБД2 и къде се намира 16-пиновата букса, (търсих при шофьорксата страна навсякъде, търсих при пасажера и няма) имам 2 други букси при пасажера (сини) обхванати със предпазен силиконов калъф. Колата ми е ЕК4 б16а2 1999г. Исках да сложа въпросната джаджа ЕЛМ ОБД Блутуут, за да се вържа с телефона, има ли някакъв варянт ако нямам 16 пинов конектор.Благодаря предварително прилагам снимка на ЕКУ-то. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #2 Отговорено 14 Февруари, 2015 Няма вариант,ако нямаш 16 пинова.И азз си бях взел такова тръгнах да търся буксата и се оказа,че на някои коли преди 2000г. няма такива букси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
undisputed 25 #3 Отговорено 14 Февруари, 2015 Ммм четох за някакви преходници ама незнам точно как стоят нещата с тях (самоделка или ги продават).. В много сайтове пишат че би трябвало да имам такава букса в други пишат че нямам ходи разбери Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dove1 5 #4 Отговорено 14 Февруари, 2015 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=77436&hl=%D0%B1%D1%83%D0%BA%D1%81%D0%B0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
undisputed 25 #5 Отговорено 14 Февруари, 2015 Ясно ами ако имам само 3пинов става ли някакси да вържа въпросния ЕЛМ адаптер за да използвам андроид приложението ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
movx2000 40 #6 Отговорено 15 Февруари, 2015 Не. Не става. Проблема не е в "буксата", а в интерфейса. Преходник можеш да намериш и да свържеш, предлагат се в ebay, но какъвто и преходник да сложиш, няма нищо да постигнеш. Просто колата не поддържа OBD, нито OBD2 стандарт. Ползва се Хонда протокол при по-старите модели. Би трябвало всички след 2000 година да поддържат OBD2. Но доколко това е наистина изпълнено, не знам. За нашите старички Хонди, има едни устройства наречени "инфоборд". Аз ползвам такова, и съм доволен, не знам дали още ги правят, понеже това е българска разработка и на няколко пъти хората спираха да се занимават, и изчезваха, после обещаваха дълго време, и нищо не се случваше, накрая ги направиха, и успях да си купя, после чух, че пак изчезнали. Можеш да потърсиш и втора ръка. От време на време изпада някое предложение във форума. Включва се към 3-пиновия конектор, и връзката е кабелна, не става с блутут на телефон. Дава разход, моментен и среден, температура, обороти, скорост, показание на всички сензори в реално време, чете и трие грешки, показва и много други неща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
movx2000 40 #7 Отговорено 22 Февруари, 2015 Ето една тема, в която има полезна информация по въпроса. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=95286&do=findComment&comment=1057411207 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PILETORADI 1 #8 Отговорено 23 Февруари, 2015 Зад централната конзола, от страната на пасажера, ниско в ляво, мокета на купето я прикрива добре Моята я дават на друго място по разни схеми, но се оказа там... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #9 Отговорено 15 Януари, 2017 Карам Сивик 6-та хеч Д14А4. Може ли с някои от тези (или други) продукти, да се прави диагностика чрез андроид приложение? http://shop.cloud-bg.com/?product_cat=avtodiagnostika Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #10 Отговорено 8 Февруари, 2017 (Редактирано) Пак ли на никой не му се занимава да отговори?!? Искам да си следя параметрите, като разход гориво и показания датчици. Нека някой по запознат, да ме насочи кой от изброените продукти ще ми свърши работа. Примерно, ей тва, ще стане ли за мен? http://shop.cloud-bg.com/?product=elm327-wifi-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%B9%D1%81-%D0%B7%D0%B0-ios-iphone-%D0%B8-ipad Редактирано 8 Февруари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kurti7912 14 #11 Отговорено 8 Февруари, 2017 Не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kurti7912 14 #12 Отговорено 8 Февруари, 2017 Инфоборд - както казват по горе . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #13 Отговорено 8 Февруари, 2017 Може да се следи показанието на датчиците, но за горивото, не мисля, че може. С Torque и ELM 327 става без проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #14 Отговорено 8 Февруари, 2017 http://shop.cloud-bg.com/?product=%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%B9%D1%81-elm327-%D1%81-%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BD Значи с това би трябвало да стане? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kurti7912 14 #15 Отговорено 9 Февруари, 2017 Пак НЕ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #16 Отговорено 9 Февруари, 2017 Дай по-подробно, ако искаш да си полезен. Нали съм със ОБД2, защо не става? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zaXer. 37 #17 Отговорено 9 Февруари, 2017 ОБД2б. Няма как чикийки по 20-30лв да ви вършат работата на професионални инструменти, струващи над 600. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #18 Отговорено 10 Февруари, 2017 (Редактирано) Българинът, много обича да разтяга локуми и да демонстрира висока просветеност по всички въпроси, но за жалост, без особена конкретика. Аз например, въобще не разбирам от тези неща и затова задавам въпроса си във форум, уж за взаимопомощ. С какво са полезни последните няколко поста?!? Риторика... Моля за отговори, ЕДИНСТВЕНО от хора, които имат какво да кажат, с обосновка "защото". Иначе е забавно, темите с лаф мохабет са най-активните, не само тук, но и по всчики форуми! п.п. Това, кое колко струва, е много относително и зависи най на последно място, от вложените материали и крайния резултат. Най-често обосновката на цената е маркетингова и не е критерий за качеството на крайният продукт.... Искам да поясня - няма да отварям сервиз, нуждая се единствено да следя общи параметри, със задоволителна, но не и непременно висока точност. Редактирано 13 Февруари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zaXer. 37 #19 Отговорено 10 Февруари, 2017 Аз имам д15з6, 1999 година фейслифт, обд2б. Пробвал съм 2 различни подобни джуджавки на приятели и не стават. Тея джаджи са направени за коли със затвърден обд2 стандарт (над 2000-01). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове