docev 449 #1 Публикувано 21 Януари, 2015 Имам въпрос към колегите с ЦРВ втора генерация фейслифт ръчка. Нормално ли е когато съм на 4-та предавка при определена скорост подавам газ и усещам вибриране на лоста на скоростите? На никоя друга предавка няма такъв момент. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #2 Отговорено 21 Януари, 2015 А с каква скорост се движиш, преди да подадеш газ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #3 Отговорено 21 Януари, 2015 Около 70 най често но и мисля че на по ниска към 60 пак се усеща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1256 #4 Отговорено 21 Януари, 2015 Хмм, абе колега точно вчера се разчетох бая за това нещо. Решенията варираха от тампони на двигателя, на скоростната кутия, едни тампончета на скоростния лост където отива в скоростната кутия (едни такива http://www.ebay.com/itm/ENERGY-SUSPENSION-SHIFTER-BUSHING-HONDA-CIVIC-D16Z-D16Y-D16-D15-SOHC-BUSHINGS-EF-/131116026936?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item1e871fcc38&vxp=mtr) а, че чак до полуоски Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #5 Отговорено 21 Януари, 2015 Аз съм с такава хонда, и за сега не съм усетил подобно нещо... Мисля си, че някой скъсан тампон е най-логичното обяснение на проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #6 Отговорено 21 Януари, 2015 (Редактирано) Това тресене как го усещащ: като държиш лоста на скоростите с едната ръка, или без да го държиш, а само го наблюдаваш. Ако е първото е нормално според мен / ако държиш лоста леко натиснат напред или на страни ,може да се предават някакви вибрации /, но ако е второто - вече може да имаш, омекнали или скъсани тампони. Нормално е при по-ниска скорост / по-ниски обороти/ да го усещаш повече, защото по-голямата предавка, ще затормозява двигателя при по-ниска скорост и обороти. Работата на двигателя равномерна ли е, или усещащ и при него леко тресене? Редактирано 21 Януари, 2015 от Еmicha1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #7 Отговорено 22 Януари, 2015 Да като държа лоста с ръка го усещам. Иначе никакви шумове и други вибраций. Но не държа лоста натиснат. Просто си държа ръката там. Може би си е така наистина. Двигателя си работи равномерно . Само клапанчета имам да регулирам че цъкат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bull.bg 2 #8 Отговорено 27 Януари, 2015 (Редактирано) Здравейте колеги. Ако може да ползвам темата и аз. Колата е cr-v II 2003. 2.0 150 кончета. На втора скорост между 50км/ч и 60км/ч има вибрации в купето. Много слабо доловими. Повечето хора, които не са се возили в такава кола не ги долавят, но аз ги усещам. Колата е в абсолютно безупречно състояние. Няма абсолютно нищо разбито по окачване, всички тампони са здрави. В колкото различни сервизи е карана колата никой не може да диагностицира. Моля за насочващи мнения. Редактирано 27 Януари, 2015 от bull.bg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове