Jump to content
chomaka_peshov

Гумички на клапаните на двигателя

Recommended Posts

На 1000км гори около 350мл масло и съм решил да ги сменя. Има ли значение и каква марка гумички бихте ми предложили да сложа? Хондата е на 220хил км и е с ГИ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
http://youtu.be/YModEIsbb5w Редактирано от fenabg
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 350мл масло на 10 000км  не бих си мрадна пръста ,по скоро бих черпил на  заплата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1000 ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 350мл масло на 10 000км  не бих си мрадна пръста ,по скоро бих черпил на  заплата

Той за толкова сигурно и колегата пуснал темата няма да си го мръдне, ама при него за 10000 км.  милилитрите стават литри, :)  най малко 4 л., защото едно гори колата с ново масло, съвсем друго става когато маслото понатрупа километри .

Друг е въпроса, че ще трябва яко да си мърда пръстите, както му го е  казал и Фена  без думи .

Най добрите "гумички" за спиране на такава загуба, са тези металните, които се нанизват на буталата . :D

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В превод-сегменти.На всеки му се иска да са гумичките колега,но  шанса е под 5% според мен да са те.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

0.1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЕЕЕЕЕ аре поне 1%,да не убиваме надеждата.Хаиде сериозно за да не е спам-опита на повечето колеги тук а и на мен показва,че досега няма колега (или поне аз незнам) които да си е оправил разхода на масло със смяна на гумички на клапани.Първо гумичките на хондите са изключително качествени и ако не липсват или не са се откачили след некачествена смяна не очакваи проблеми с тях.Почти винаги се оказват сегменти-маслени,при това спекли а не износени поради некачествено масло или несменяване на масло навреме,прегряване,или често каране на ниски обороти :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен след смяна на вложки ефекта беше почти нула.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееее убихте и моите надежди :)Моята я взех преди месец. Същият модел и мотор. Преди това имах същата, и само при първата смяна на масло може би липсваше половин литър. Оттам нататък нищо. Гърнето си свети, няма мазнотии. Но това беше старата...Сегашната се опитвам да я засека дали е литър на 1000 или повече :DТа и аз да ви попитам, нещо специфично при смяна сегменти, каква марка да си взема, колко парички биха били, ремонта и той евентуално, нещо друго което да се направи докато са долу буталата, след това за разработката колко време се "пазят" :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За марката, NPR са за предпочитане, стотина  лв. е цената .

Докато са долу буталата се зачистват хубаво от нагар, най вече каналите на сегментите и ако си я правиш сам, внимавай за нареждането на ключовете на сегментите .

За разработката : "пази" се десетина минути докато загрее мотора,  после я вадиш (най добре на извънградско) и 2 часа яко ръчка с минерално масло, ама колкото може да върви . :D  После сменяш маслото и си готов с разработката .

• Надолу 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен каналите си провери и дупчиците в масления канал на буталото от които отича маслото,гаранция че ще има 1-2 запушени.И обезателно спазваи реденето на ключовете на сегментите-зарежи го филма през 120градуса да са пък друго не е важно.Относно марката сегменти за хондата са ,,рикен.. и ,,нпр,,

Редактирано от росенKN

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
А колеги да можете да кажете някой магазин за части в Пловдив че в моя край (Димитровград) ми обявиха следното:
Сегменти - 136
Гарнитура глава - 65
Гарнитура картер - 26
Гарнитура капак клапани - 10

И някак си ми се струва мааалко по скъпо от това което мога да намеря в Пловдив,
Дайте предложения за хубав магазин и евентуални цени ако сте минали по този път.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако са хубави частите цените са приемливи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...