Jump to content
Hukumo

CR-V 2ген. 2002 Ръчни или Автоматични скорости

Recommended Posts

Привет колеги,

 

спрял съм се на няколко CR-V 2 ген 2002-2003 Бензин/Газ по обявите тука в БГ сайтовете.

за повече няма да ми стигне бюджета.

въпроса ми е.. какво ще ми препоръчате.. ръчна или автоматична скоростна кутия.

някои запознат ли е малко повече...  конкретно с автомата на този модел.

аз съм карал за кратко автомат в Англия и като цяло знам че е по-удобно и лесно. Също така не съм от този тип "нервни шофьори" които въртят гуми по светофарите.

въпроса ми е.. по скоро от към техническа гледна точна за конкретния модел кое е по удачно.

 

благодаря ви предварително за отговорите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с ръчна карам я 1г вече и няма проблеми. Говорил съм с 2-3 ма човека със ген2 (фейслифт) и се оплакаха от автомата. Но пък колеги с първате генерация казват, че нямат проблеми, нз защо във втората има.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещото за което най-много съжалявам е че не взех автомат преди 4 години, не прави моята грешка! Малко по-високия градски разход особено на газ не би трябвало да те притесни. На времето нямах представа за предимствата и здравината на автомата на първа генерация и за да си вържа гащите си взех ръчка. И кво, издишаха лагерите на първичния вал. Не че е скъпо, но е дразнещо. До сега не съм чул някой с проблемен автомат на първа ген, докато проблеми с лагери при определени ръчки на хонда си има. При втора ген. съм убеден че е същото положението със здравината на автомата, едва ли е много по различен от първа или поне по пърформънс не виждам особени предимства специално този преди фейса.

Редактирано от HondaExplorer

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със 2 ръце, и 2 крака гласувам за автомат.

 

От декември миналата г. съм със 2-ра ген. автомат, преди фейса, края на 2003-а.

Това ми е третото CR-V автомат (предишните 2 бяха 1-ва ген JDM-ки), като освен тях имах и още една Хонда автомат - Сивик 6-а "англичанка", D16Y3, обаче накичена с емблеми Ровър  ;) Сегашния ми автомат е 4-степенен, каквито бяха и тези на 1-ва ген CR-V. Нямам представа, какви са разликите (и дали има такива) в автоматите на 1-ва и 2-ра генерации. На пръв поглед няма разлика, освен в начина на изключване на 4-та предавка. На моите 1-ва ген беше с преместване на самия скоростен лост, а тук е с бутон O/D OFF. Колата е на 80К МИЛИ, и за момента автомата работи перфектно, да не чуе дявола  :D Още не съм го засекъл точно колко гори, но по груби сметки е около 13/100 км комбинирано, с преобладаващо (да кажем 3/4) градско.

 

п.п. Никито, автоматикът също се справя свъртенето на гуми по светофарите без никакъв проблем, и без да е необходимо да си нервен шофьор.

И да - никой не може да те убеди, кое е по-добро за теб. Направи тест драйв и на двете, автомат и ръчка, по възможност при едни и същи условия (да кажем по един и същи маршрут) и тогава сам ще решиш, каква ще е твоята кола.

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам 2-ра ген. с ръчни скорости, но е дизел. При втора ген. на дизелите не се слагат автоматични. Лично аз съм много доволен, много нисък разход  на гориво, перфектно поведение на пътя. Но все така тайничко си се надявам да си купя и една друга градска количка с автоматични скорости за в града.... Както са казали колегите, качи се и на ръчни и на автоматични скорости и сам прецени кое те кефи повече. За здравина, ако не се чуват шумове и няма неприятни подскачания, при навременни смени на маслото, няма да имаш проблеми....

Успех с избора!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 и аз съм за автомата, преди карах ръчка, но сега се родих. Направи сверка колко струва смяната на съединителя и помисли.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...