Jump to content
Жоро Боев

Проблем с палене

Recommended Posts

Здравейте колеги,моят проблем се отнася за  Хонда сивик 6ген.Рама – 2HGEJ 6573 XH 561652  Двигател – D16Y 7459 8913 

Свалих акумулатора за зареждане и след като го поставих отново, колата не иска да запали.Има бензин,не е от алармата, дайте мнения и препоръки.Не разбирам нищо от двигатели и електроника,решил съм след празниците да я поверя на хонда сервиза в Бургас.Надявам се на вашата отзивчивост ,пожелавам на всички весели празници !  :santa:  

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или акумулатора ти тотално е заминал или някой кабел не прави контакт.Или има нещо генерално което няма как да се усети по нета.Провери първите 2 като по-лесен вариант за момента,пък ако не стане на сервиз.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А преди да го заредиш, провери ли гъстота на електролита ? Много е вероятно при ниска гъстота след зареждане да е свършил съвсем

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акумулатора правилно ли е закачен?

Стартера върти ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акумулатора е изправен,върти здраво, закачен е правилно,стартера и той се върти,след 15-20 мин. дърпане,пак не пали.Не съм проверявал свещите/кой номер е ключа за свещите/ и дали отива ток до дистрибутора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А като дадеш на контакт светят ли лампи по таблото,помпата чуваш ли я да работи?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бобина, комутатор ????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май натам отиват работите.Пробвай да сложиш друго делко от колега за пробата.Аз имам едно от Д16У7 в мазето ама много си далеч.

Редактирано от Civic ZC

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Wyvern , браво пич позна, точно това се оказа проблема-бобина комутатор-благодаря !

Благодаря и на останалите,които взеха отношение по проблема.Успешна нова година на всички !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...