Jump to content
MilevUK

Законен лимит за товаренето на багажника в Европа

Recommended Posts

Здравейте,Решил съм да се прибирам до България с моето акордче комби. Беше преди години спомням си, някой говореше нещо за това, че ако си натоваря багажника над нивото на задната кора и по този начин си попреча да виждам назад в Германия щели да ме глобят. Искам да попитам има ли нещо такова? Като се замисля то идеята за комби се губи, ако не можеш да си го натовариш доволно, ама пък де да знам то щуротии в тоя свят всякакви има.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прибирал съм се от Франция през Германия с претъпкан багажник,спира ли са ни,но проблем за това не са ни правили.Няма логика да ти правят проблем,пък и ти си имаш 2 странични огледала,за какво ти е да гледаш през средното :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет колега. Пътувах няколко пъти от Kent UK до България с комбито през последните две години , като всеки път беше натоварено истински.......разбирай наистина много. Не са ме спирали в Германия само веднъж в Хърватска, но проблеми не съм имал.Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отделно като гледаш как пътуват талибаните лятото от Западна Европа към турция, ако глобяваха всички, то това би била причината за хубавите им пътища :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То по същата логика и каравана не трябва да теглиш, защото ти закрива видимостта назад. А пък като гледам точно в Германия как влачат всякакъв прикачен инвентар, смятам, че точно с това няма да имаш проблеми. По-скоро виж след като натовариш колата дали няма много да и се вирне предницата и фаровете да светнат в небето. Ако нямаш автоматично нивелиране ще трябва да ги настроиш с врътката на таблото. Преди около две години на един познат точно поради тази причина му свалиха номерата в Кьолн и го изпратиха на TUV. А пък той завалията беше с една дърта 190-ка, още се чудя как стигна с нея от България до Германия. В обратната посока я прибра с автовоз, защото ремонта на колата в Германия, за да може да я подкара на собствен ход щеше да му струва няколкократната и стойност.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отгояорите. Е ще знам вече да я товаря моята. Това беше един такъв спомен някой някога е метнал нещо и е останало в паметта ми та се чудех дали има нещо вярно. Благодаря за съвета за нивелиране на фаровете. Ще ги настоя да светят най ниско въпреки че няма да има много тежък товар.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет. Най-добре си купи от магазинчето на ферибота лепенки за фаровете, които се слагат на коли с дясна дирекция, когато пътуват в Европа. Французите глобяват ако нямаш.Също си разпечатай застраховката на хартия (само един лист с номера на полицата).Застраховка ,MOT , документа за собственост и хартията от road taxata трябва да ги имаш в теб

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно стана сега че махат дисковете за такса. Май ще трябва да принтирам нещо от двла доказващо че имам такса.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет. Ако срока и изтича докато си в Родината, си купи от сега нова от post office и си вземи касовата бележка.Ако настоящата ти има доста време докато изтече срока всичко е наред и не ти трябва нищо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Милев,

отиди в някой център за МОТ, да ти регулират фаровете перфектно, пък после можеш от копчето на таблото да си ги настроиш според товара.

Докато си в МОТ центъра, ги накарай да ти залепят лепенки на фаровете, които да ти режат т.нар. в Англия кик, т.е. светлината да стане от това __   __ ,  това  __ __   __ __. Може да го направиш с купени от всеки магазин за автоаксесоари (Halfords например), или да си ги изрежеш ти.

Аз ходих на екскурзия във Франция с хоум мейд лепенки, залепени в МОТ център:

Публикувано изображение

Обикновено, непрозрачно, алуминиево, самозалещващо, сребристо фолио. С червеното квадратче съм отбелязал центъра на крушката. На всеки фар, като моя, с чисто стъкло, там има точка или кръгче, отбелязващи центъра.

За роуд такса - да, вече не се лепят дискове по стъклата. Всичко става онлайн. Обаче, един месец преди да ти изтече роуд такса ти изпращат формуляр, с който да си платиш в пощата. Когато платиш в пощата, този формуляр ти го връщат обратно, с прикачена към него касова бележка, на която пише, кога, къде, и какво си платил (в случая - роуд такс за еди-коя-си-кола).

Също така, няма нужда да си купуваш предварително нов роуд такс, в случай, че твоя изтича докато си в България. Даже мисля, че имаше някакъв срок - колко дни преди изтичането на настоящия можеш да си купиш нов. Роуд такс можеш да си купиш и онлайн, докато си в България.

И, както казаха - извън Англия тръгваш със всички документи (+ копия, евентуално) - МОТ, Свидетелство за регистрация и Застраховка. Преди да тръгнеш прочети внимателно, ако трябва се обади на твоя застраховател, за да се убедиш, че твоята застраховка е валидна за територията на всички страни от Европейския Съюз.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко съм подготвил вече. Документи, аптечка, триъгълник, пожарогасител, жилетки. В момента съм при гумаджията. Напипах 205/55/16 nokian a3 зимни гуми на промоция от официалния вносител за по £48 бройката и сега ги слагат. Ако накой е тук и има интерес за тези гуми http://www.nordiccartyres.com/nokian-wr-a3.html#.VJRS2IAoJQ много ги хвалят а и са си задължителни през страните които минавам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само в Австрия е задължително да си със зимни гуми ;) В Германия може и с летни :) 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...