nanizealot 39 #1 Публикувано 21 Ноември, 2014 здтавейте колеги пиша отностно маслото и по точно разхода на масло на Д14а4 така .. когато взех колата преди година+ ,смених маслото с 5в40 на тотал за 10 000 км. съм доля 400-500 грама макс .Когато трябваше да сменя за 2-ри път е оставих в един сервиз като смяната бе направена с 10в40 на ГМ някакво си - по препоръка на сервиза ,доверих се ,но разхода скочиии за 10 000 км. 1 литър ,Днес направих 3 -та смяна с масло 10в40 ЕРол препоръча ми го приятел .Какво ви е мнението за написаното до тук ,според мен сигменти ??? Мисля да изчакам как ще е с това масло и да преценя . И да допълня колата не ПУШИ !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FallenAngel 0 #2 Отговорено 21 Ноември, 2014 1л. на 10 000км е добре колега. Не бързай със заключенията ами покарай да кажем 4-5 хиляди км. със сегашното масло и виж колко е изгорила. Моята кола гореше 1 литър на 300 километра и сменях сегменти гумички и шлайф. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #3 Отговорено 21 Ноември, 2014 Какво ви е мнението за написаното до тук , ??? От написаното до тук се разбира, че си карал все с масла ментета .. Нито Тотала е нещо особено, нито това Опелското . Виж и с Ерола как ще е разхода, нищо чудно да дойде по малък и на следващата смяна пробвай с Мотул, Репсол, Кома, ама от официален вносител, тогава може и да се окаже, че колата изобщо не го бара . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Soichiroo 80 #4 Отговорено 21 Ноември, 2014 Мотул ,но 5W40 моята работа беше същата преди време и сега с този Мотул 5W40 съм доволен ,но с 5W40,а с 10W40 Мотул беше много зле положението.Просто пълната синтетика както ,я водят Мотул макар,че тя не е, е по устойчива заради по сериозните си добавки и държи повече време маслото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nanizealot 39 #5 Отговорено 22 Ноември, 2014 Мерси момчета за отговорите ,карам с това 5000 км, ако не съм доволен сменяма с 5/40 ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 919 #6 Отговорено 22 Ноември, 2014 Имай в предвид какъв ти е стила на шофиране, има ли високи обороти ще харчи масло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nanizealot 39 #7 Отговорено 22 Ноември, 2014 (Редактирано) Стила ми е Стил пенсия ,макс обороти 3000 ,колата е с газ инж. и е за всеки ден .Предимно за жената е взета . Предишната беше ВтИ 5 хеч , маслото и беше 5/50 мобил от германия закупен ,нямах никакви проблеми с горене на масло , а редовно ядеше бой .Сега съм на тема Субару и Хонда за втора кола ,но това е др. тема да не изпадам в подробности . Редактирано 22 Ноември, 2014 от nanizealot Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #8 Отговорено 22 Ноември, 2014 Масло или сегменти? - масло. Тоя GM който си дал за пример е пробван поради липса на друго в регион, в който ми потрябва спешно някакво масло и нямаше друго. Заминава малко по-бавно от бензина :) Слагай подходящо масло и няма да имаш проблеми. Отделно и разхода ти за този пробег с това неподходящо масло е в норми, понеже колата се е карала кротко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nanizealot 39 #9 Отговорено 1 Март, 2015 Така минах 5000 км. и съм долял към 100-150 грама .С това масло разхода е по малък Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
assfull 112 #10 Отговорено 2 Март, 2015 Не бързай със заключенията. Повечето масла до 5к държат и после почват да свършват бързо. Колегите са прави,тия масла не са добре в БГ. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #11 Отговорено 2 Март, 2015 Така минах 5000 км. и съм долял към 100-150 грама .С това масло разхода е по малък Брейййй, какъв пророк съм се оказал в първия си пост . Другия път като сменяш маслото, ако попаднеш на още по световно неизвестна марка, но с един единствен официален вносител за БГ, може и да забравиш като мен, що е то доливане на масло . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nanizealot 39 #12 Отговорено 4 Март, 2015 Motul от каде да взема? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #13 Отговорено 4 Март, 2015 От общите поръчки от чужбина които организират колегите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nanizealot 39 #14 Отговорено 7 Март, 2015 Да не отварям друга тема ще питам тук , днес стана нещо странно с спирачките на хондето ,педала стана по твърд и спира по мудно ,но и дърпа в ляво след малко каране проблема изчезва . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nanizealot 39 #15 Отговорено 8 Март, 2015 Днес мисля ,че разбрах каде е проблема дясния диск е спукан Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове