Jump to content
росенKN

Не разчитаите на гаранцията на ,,Нави България,,

Recommended Posts

Здравеите,искам да споделя случка която силно ме разочарова(за пореден път) от гаранционните обслужвания в БГ.Подариха ми партроник с камера модел RD-738SC4 закупен от ,,Нави България,, Лично аз съм купувал и други такива модули за приятели и съм доволен от това което предлагат за парите си.Но уви точно моя въобще не тръгна,освен че не тръгна окъсяваше някъде по системата и така като е гаранционен с хората от сервиза решихме да го върнем за рекламация и евентуален ремонт.Тук да вметна че аз самия се занимавам с електроника и съм монтирал поне 2 такива парктроници на приятели,но за моя отидох при колеги в специализиран ел.сервиз за да спазя условията по гаранцията.След като модула бе занесен в нави българия след няколко дена ми се обадиха и ми казаха че проблема е в една букса която е запечатана фабрично но при включване или изключване е повредена от нас от там е окъсил и изгорял целия главен модул.Казах им че сме пробвали системата с същия модел модул взет от друга кола и сичко работи и няма грешка при свързването от наша страна но становището е че модула е увреден от нас.Питах ги да си платя да го ремонтират-неможе,питах за резарвен модул да си купя-няма,демек сега си имам купчина ел части за 125лв-неизползваеми.По късно ще кача снимки на въпросната букса за да прецените дали може да бъде увредена при монтаж-демонтаж или си е фабрично дефектна.Всичко това няма цел антиреклама-всички знаеме че модулите са китаиски,такава и им е цената,но поне да не заблуждават хората да си мислят че имат реална гаранция.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В последствие ми изниква следния въпрос-щом въпросния модул(платка) не подлежи на ремонт,и щом я няма като резервна част,ако по някое чудо признаят че не купувача е виновен за очевадния им фабричен дефект,как аджеба ще ти ти предложат гаранционно обслужване на въпросната стока.Маи се оказва че сичко е на късмет,нещата да работят поне в гаранционния срок,защото ако откажат просто ще осъзнае някои че всъщност никога не е имал реална гаранция за която е платил.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В последствие ми изниква следния въпрос-щом въпросния модул(платка) не подлежи на ремонт,и щом я няма като резервна част,ако по някое чудо признаят че не купувача е виновен за очевадния им фабричен дефект,как аджеба ще ти ти предложат гаранционно обслужване на въпросната стока.Маи се оказва че сичко е на късмет,нещата да работят поне в гаранционния срок,защото ако откажат просто ще осъзнае някои че всъщност никога не е имал реална гаранция за която е платил.

колега щом е монтирана в сервиз посочен от тях гаранцията я поемат какво е тва стоката е Китаиска,нема го тоя филм  че то в БГ всичко е китаиско, аз да вметна прецака ми се телевизора нп отидох върнах им го и чаках 2 седмици след тва се получи твоя филм но с правилните хора и на правилното место точно за 20 мин ми върнаха паричките и хаиде за нов телевизор,така че търси си правата може и 5 лв да са ти си ги дал,тва е образно де

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега те нямат сервиз,пише препоръчва се да се монтира в специализиран сервиз или технически грамотно лице,аз въпреки че съм монтирал същите устроиства реших да мина през сервиз за да е всичко ОК(гаранционно)Становището е че сервиза е прецакал модула,а то са 2 жици червена и черна всичко друго е букси неразменяеми и тва е.Лошото е че комплекта е купен от техен представител във Варна и има гаранционна крата от нави бг към гранд тех-варна и от гранд тех към мен друга карта,по телефона гранд тех ме посъветваха направо в нави бг да го нося за да не го разлитаме по куриери само.Аз го занесох на место като предварително се бях чул по телефона и тва е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последно развитие по въпроса,ще бъда възможно наи-каратък.Хубавците,,Navi bulgaria,, въобще нямат сервизна деиност не продуктите от саита си,върнаха ми модула нерапечатван с диагноза(написана на листче-изгорял поради неправилно свързване) това им е техническото становище.След като разбрах окончателно че няма как гаранционно да си оправят дефекта пробвах с познати в подизпълнителите им ,,Гранд тех,, във Варна да се опитам да се снабдя с друг модул.Хората по секрет потвърдиха предположението ми а именно,че никои не ремонтира въпросните артикули,както и че няма резервни модули за отделните системи и всичко се свежда до доброто желание на някои да развали друг комплект за да достави определен модул,но естествено такова желание няма.Модула го отворих аз с в компанията на реално деистващ микроелектро специалист и се оказа един пукнат диод и фабрично дефектен дросел.Проблема е че на дросела няма нито модел нито номер и сега се работи по установяването на данните му.Не че е голямата покупка или големия разход ама ми писна от мишоци на всеки ъгъл които се опитват да се правят на сериозни дилъри,предлагащи виртуални гаранции и сервизно обслужване.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Диода да не е на входа на захранването и вързан наобратно като защита от включване на обратен поляритет ?Дросела ако е на входа на плюса и се е опекъл от неправилното включване-може да го окъсите за пробата,той е против смущения , и да търсите по веригата какво е изгоряло,Проследи захранването ,сигурно има тук таме стабилизатори и някой е опукал ако са го свързали модула в сервиза захранването наопаци.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Диода е точно на входа с посока от ел системата на колата към платката,токът от него отива именно в дросела,и диода и дросела се загряват страшно много за около 10секунди подаване на напрежение,не е свързвана наобратно системата,лично съм гледал жиците,черната винаги е била на ,,маса,,

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти. Нищо не е трябвало да пипаш. За да работи комисията за защита на потребителя трябва да я призовем..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е колега но документално аз имам отношения с фирмата у Варна а тя с фирмата вносител у София(нави бг) Аз мога да претендирам към варна а те към софия,и се почва един филм с куриери а от опит знам че не си ли на место в комисията да обясняваш и ръчкаш става многосериен филм без финал.И точно това ме е яд,че не не са дирекно и документално отношенията между мен и нави бг,защото софия ми е близо и има къде да живея там и да се позанимавам с комисии,но за лош мои късмет не е така.И все пак нямаше да имам нищо против ако си пише че стоката е без гаранция и тогава всеки да си прави реална сметка за цена и от къде да пазарува,защото като правиш риск с китаиска стока поне да е на наи ниската цена.

Редактирано от росенKN

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако диода е вързан последователно на плюса към модула ,значи и да са го вързали обратно не трябва да се е случило нищо.Проследи нататък по веригата какво става -може филтров кондензатор да има утечка или прецакан стабилизатор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно последователно е свързан,после захранва един,,дросел,, жичен които загрява много и консумира около 5А ток,но за съжаление няма номер на него,в момента е разплетен и се вижда липса на лак по навивките и вероятно от там има проблем,разплетен е с цел намиране на номет(модел) по сърцевината но уви няма и сега е много трудно установяването на точните му данни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ти е проблема в дросела.Можеш спокойно да го дадеш накъсо с една жица.Виж след него къде е проблема,има след него повреден елемент и затова пече дросела.Търси напред по веригата ,откачай един по един консуматорите които са след дросела и ще намериш дефектния елемент.Копаеш по захранващата верига наред и ще го намериш-дано не е процесор или друг важен чип,ако е някой стабилизатор лесно ще го смениш даже и да не е същия модел -важно е изходното му напрежение .Преди няколко месеца ми донесоха радиостанция от камион на която и обърнали поляритета,играх си цял ден с нея и накрая излезе стабилизатор на 5 волта който пробил директно но след него сложили на 3.3волта който за късмет е прекъснал и процесора и паметта бяха живи ,крайното стъпало на звука се захранваше директно и също беше изплющяло ,след смяната на дефектните елементи стана като нова.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да споделя развитието по темата-модула вече работи след като беше ремонтиран от мен и съветите на колегата по горе.Оказа погрешно запоен филтър на захранването които беше свален размотан и след като не се намери друг такъв намотан наново и свързан по ,,усет,, и логика която се оказа правилна и системата тръгна.Сега си правете сметка щом аз където се занимавам с електроника като хоби а специално с платки за първи път и успях да го стартирам,то представете си нивото на гаранционния,,сервиз,,(ако изобщо го има) според които всичко е изгоряло и е непоправимо.Надявам се всеки да има това предвид когато помисли че всяка фирма с приличен саит е сериозна и отговорна към клиентите си.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...