maldezzar 12 #1 Публикувано 26 Август, 2014 Здравейте колеги , след като 4 години карах Хонда Сивик 1.7 цдти 2003 си купих пак същата Хонда Сивик , но 2005 спорт феис . Та въпроса ми е следния значи преди да я купя отидохме на сервиз хората я качиха на крикове и майстора я огледа доста добре за хлабини отпред-отзад и каза , че била перфектна само тампоните на стабилизиращата щанга били тръгнали и мърдала леко . После я качихме на машината дето проверява как реагират амортесиорите на неравности оказаха се и те перфектни . И сега най-интересното като я карам(това го имаше и при миналата ми Хонда макар , че там бяха заминали и амортесиори и тампончета) през неравности по пътя се чува един много неприятен звук всякаш нещо е разхлабено и ще изпадне всеки момент . Някакви идей какво да гледам , дали може да е от тампоните на стаб. щанга ? Не е биялетка , защото съм сменял и знам какъв е звука , в този случай е по скоро имам чувството че направо цялата предница тропа , а не само от конкретна страна . А пък майстора като я гледа каза , че е перфектна провери за луфтове и нямаше такива. Идей имате ли ? (като вариант май има се сещам само , каза че на амортесиора имало някакви тампончета , но без да се свалят нямало как да се разбере те как са , и каза вариант и от тях , защото аз му споделих какво съм усетил като я карах ) Помагайте моля , ако някой има информация и някой ако може да ми даде снимки или чертеж как се сваля таблото , че е изгоряла лампичката на оборотомера половината свети , половината не . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #2 Отговорено 26 Август, 2014 Кормилна рейка ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #3 Отговорено 26 Август, 2014 Както е написал колегата най-вероятно е кормилната рейка. Пробвай на място с резки движения на волана наляво-надясно - ако чука значи е рейката. Аз имах проблем и от във водачите на предните спирачни апарати - тропаха доста гадно при неравности. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
maldezzar 12 #4 Отговорено 26 Август, 2014 Колега мисля , че майстора ги провери спирачните апарати и т.н дали има луфтове и мърданя и дали потропва и нищо от това не се прояви . За кормилната рейка ще може ли някой от вас да ми обясни в какво точно се изразява проблема и кое трябва да се подмени (че и аз бях чел в друга тема за тази кормилна рейка, но само беше споменато , а нищо конкретно ) и ориентировачна цена на ремонта Иначе благодаря за бързите отговори Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #5 Отговорено 26 Август, 2014 Ето, колега, в темата за 7 ген http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=44905?&page=30 мнение 1177 - това са необходимите неща. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=44905&page=33 мнение 1300 - колегата е обяснил. Вече колко ще ти вземат майсторите - не знам. Аз на моята и смених този слайдер, но още има минимално чукане, та не знам кога ще има време да я сваля и да я оправя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
maldezzar 12 #6 Отговорено 27 Август, 2014 мерси колега , в най-скоро време ще се заема с оправянето на рейката , пък ще пиша после дали се е оправил проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
maldezzar 12 #7 Отговорено 27 Август, 2014 Да попитам има ли майстор дето да ми препоръчате в София да кажеме , че аз съм от Кюстендил и повечето майстори като чуят рейка и правят страшна физиономия . Ако има някой по Радомир,Перник,София ?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM* 0 #8 Отговорено 18 Март, 2018 Колеги тропането се чува някъде от амортисьорите дали може да са разбити гори тампоните Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vaskooo123 2 #9 Отговорено 23 Март, 2018 Възможно е, при мене имаше едно сериозно тропане преди и смених биалетка която беше разбита - тропането намаля... Оказа се че е от амортисьорите и трябваше да ги сменям. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове