Jump to content
bbobbatta

Решение за велосипеди за Honda Civic

Recommended Posts

Здравейте, 

Карам Ciciv 7, хечбек 5 врати. D16V1.

Искам да намеря начин да возя 2 колелета със себе си. 

Първоначално се бях спрял на вариант багажник на задната врата, но се оказва, че заради пластмасовия спойлер  над задното стъкло не може.

Другите две възможности са багажник за теглич или на тавана, но аз нямам нито теглич, нито релси на тавана.

Моля, който има реален опит да препоръча кой е оптималния вариант и евентуално откъде мога да купя читави неща.

Мерси предварително и Честит Петък.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро от хора, които уж разбират чух, че вариантът на тавана не е за предпочитане. Но мотивите по-скоро бяха, че колелата ще събират мушички и ще отнасят излетелите камъчета, а не, че ще вземат да паднат (примерно). Предвид обаче, че спойлерът ти пречи и нямаш теглич, вариантът за отзад е доста по-сложен. За вариантът заден багажник съм чувал, че пътните полицаи правят проблем, защото пречи на видимостта на регистрационния номер и светлините.

Ако ще слагаш на тавана ще ти трябват две напречни греди и отдено поставките за колелата, които да се захванат на гредите. В нета е пълно със сайтове и фирми, където ще ти дадат доста по-професионален съвет, отколкото може да получш тук.

Но ако наистина е с "теб", а не с "вас", защо не им откачиш предните колела и да ги натовариш в багажника при свалени задни седалки?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо не махнеш спойлера или да го преправиш за да не ти пречи на стойката? Като гледам в нета хората си ги слагат стойките и със спойлери и т.н. явно просто трябва да си намериш някаква такава.

http://www.rackwarehouse.com/yakima-2630-8002630-super-joe-pro-3-bike-trunk-mounted-bicycle-rack.html

http://www.dimibike.com/velosipedi-koloezdene/bagajnitsi-avtomobili/peruzzo-venezia-bagajnik.htm

А с този хептен не виждам къде е проблема. Място за спойлер бол.

http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/zaden-bagajnik-za-velosipedi-peruzzo-asolo-383-p-1196.html

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, гледах доста сайтове и дори вече имам конкретни идеи, но просто реших да пиша тук с надеждата, че някой има челен опит. Благодаря за отговора.

Варианта за свалени предни колела не става, защото не остава място за багажа. Тази година съм решил на почивката "да водим"  и колелетата :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

WingMan,  основното ми притеснение е, че при тези модели горната опера е върху стъклото. Не знам при неравности по пътя или дупки да не пострада самото стъкло. Също така на сайта на Peruzzo, резултата от търсенето на модел за моята кола е, че нямат такъв. (We are sorry but no rear bike-carrier model is suitable on your car). Иначе първия модел е много як, даже и отварачка за бира. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема с пластмасовия спойлер са именно двата ремъка, които се закачат за него и има опасност да го откъртят. Освен ако не се хванат някак си за метала под/зад него на самата врата. Но като цяло този тип багажници са доста нестабилни и не ми вдъхват доверие. Въпреки че са доста по евтини от алтернативите.

Ние решихме въпроса като взехме греди за покрива и багажници за колелата за тах монтирани на покрива. Гредите са мултифункционални и могат да се ползват за ски, допълнителен багажник тип "Ковчег", както и извънгабаритни товари. С една дума заслужават си инвестицията предвид универсалността им.

Другия ти вариант е да си намериш теглич, нов или от морга и да си вземеш багажник за велосипеди от този тип: http://olx.bg/bagazhnik-za-velosiped-thule-974-i45339891 . Има тегличи, на които куката мн лесно се демонтира и не си личи че е имало такова устройство дори.

Редактирано от ZaRRicK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Англия са много актуални този вид багажници:

http://www.towbarworld.co.uk/RideOn%20Bike%20Rack.jpg

Захващат се директно за "ябълката" на теглича, или на мястото на теглича, ако е от тези бързосвалящите се. Ползва се стандартния ключ за гуми.

Обаче, за разлика от България, тук във всеки магазин за авточасти можеш да си купиш задна регистрационна табела, с твоя номер, без да се занимаваш с КАТ. А във всеки магазин за автоаксесоари можеш да си купиш "дъска", с монтирани на нея всички задни светлини на колата и да си сложиш табелата с твоя номер.

Значи, като гледам, за теб най-удачният, и безболезнен вариант  е универсални (естествено предназначени за твоята кола) напречни греди на покрива + багажник за велосипеди.

п.п. Това че багажникът ляга на стъклото да не те притеснява, ако е монтиран, както трябва.

п.п.п. Миналата година на магистралата загинаха майка и двете й деца, заради паднали от колата пред нея багажник с велосипеди, държащи се с ремъци за задния капак.

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При монтаж отзад наистина има опасност от изпадане на багажника - тествано. Ако все пак решиш да са отзад , поне когато се е налагало при мен, съм вкарвал куките на горните ремъци вътре в купето - прекарват се ремъците през процепа м/у багажника и купето (при отворен багажник) за да се затиснат и все пак да се намали опасността от изпадане на целия багажник барабар с колелата. При повече от 1 колело тежестта не е малка и при неравности се разхлабват ремъците и при камшичен удър ( хлътнатина на пътя ) отскачат колелата нагоре, т.е. има миг безтегловност, в който могат да се изхлузят част от куките (ремъците) за стягане.

Варианта за покрива не е лош, но също трябва 1 на ум, при завои. Имай предвид, че в този случай се усещат се като съпротивление. При разхода се вдигна с около 1-1.5 литра, и като динамика също оказва влияние.

Един прост и бюджетен вариант.

http://ivtec-bikeracks.com/produkt/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8-ivtec/

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте , Знам че темата е за 7 ма ген. но на някой може да му е от полза и информация за  Сивик Англичанка , събирал съм две колелета в купето като – сваля седалките и на едното му демонтирам предната гума , двама души с багаж и две колелета така пътуват чудесно .

Редактирано от JUNO

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При спуснати задни седалки (6-та хетч) , с малко мерак и търпение съм събирал 4 колела с демонтирани предни и задни капли. ;) Но само предната пасажерска седалка остава на разположение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...