Jump to content
IVTEC

Мога ли да фейслифтна муцуната на Accord VII

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Въпреки че моята красавица е 2006 година се оказва, че е преди фейслифта. Лично на мен фейслифтовата муцуна ми харесва много повече - повече се отваря визията на колата и изглежда още по-агресивно и луксозно. И в тази връзка искам да Ви попитам за мнение и най-вече за опит по следните въпроси:

1. Мога ли да си сменя фаровете с фейслифтови? Размерите на отворите еднакви ли са, т.е. самите фарове като форма и размер еднакви ли са? Начинът на монтаж - щифтове, болтове и т.н. еднакъв ли е и позволява ли такава смяна?

При мен има един такъв проблем, че колата е купувана чисто нова от предишния собственик и предните фарове са събирали конденз. Той ми каза, че поради този проблем от самата Honda са направили сервизна акция и фаровете са му сменени в нейните рамки безплатно. Сега аз нямам абсолютно никакви проблеми с влага или конденз. Притеснявам се, ако сменя фаровете си с фейслифтови, дали новите няма да събират влага, защото във форума има даже тема по въпроса, който явно е много масов. Събирането на влага и конденз отнася ли се за фейслифтовите фарове?

2. Мога ли да си сменя радиаторната решетка с фейслифтова? Моята е без средния хоризонтален ламел, върху който е разположена емблемата, а на мен фейслифтовата, която е с него ми харесва повече. Отново въпросите са дали са съвместими?

3. Като цяло двете операции колко са сложни, трудоемки и времеемки? Ако изобщо са възможни разбира се.

4. Ако някой има представа, можете ли да ме ориентирате за цените на решетката и фаровете! Аз моите няма да ги продавам, защото ще си ги оставя за резервни, и за това ме интересува колко ще ми излезе едната гъзария. Ако е неоправдано скъпо, изобщо няма да я стартирам операцията. :)  А къде в Пловдив бих могъл да извърша демонтажа и последващия монтаж?

Предварително Ви благодаря за мненията и съветите!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли ще съвпадат (но нека друг да каже). Фаровете нови ще са по едно поне 1000-1500лв всеки, решетката още 500 (пластмасовата преди фейслифта е 400, без емблемата), ще трябва да смениш и предния капак. Тоест ти остава надеждата да ходиш по морги, които често гледат цената спрямо нови и се правят на луди. И накрая ще стане "на свинче звънче" - като тръгнеш да я продаваш ходи обяснявай, че не си блъснал предницата, а те кефи повече да си с нова решетка, фарове, капак и тн.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Здрасти колега,

1, Фаровете са еднакви като размер и захващане. Разликата е в цвета на мигача (жълт с/у бял) и дизайна на рефлектора отстрани над габаритите. Може да не ги сменяш.

2. Фейслифтовата решетка е с различен размер и не може да се замени с преди фейслифтовите. Също така и предната броня е по различна и има по-голям "отвор" отпред за решетката и различно захващане на халогените.. Трябва да се сменят комплект предна броня, решетка и халогени. Предния капак може да остане, но не се маха хромираната лайсна. Иначе трябва и той да се смени. Ако имаш и пръскалки на фаровете, ще ти трябва феислифтова броня с пръскалки.

3. Операцията не е сложна, нито трудоемка. Става за половин-един ден.

4. Цените на оригиналните части ще надхвърлят 4-цифрена сума, като първата цифра ще е поне "3....". Китайски брони, решетки, фарове- не знам. Не бих си сменил оригиналните части с китайки, лично мнение.

ПП. Ако си свалиш само решетката и я дадеш за хромиране на рамката и средното ребро, ще получиш задоволителна фейслифтова прилика. Ако не е "пчелна пита" де.

Поздрави и успех в начинанието.

Редактирано от NikiG

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменят се капак, решетка и броня задължително, защото и трите неща са проектирани по различен начин(форма) при фейслифта. А за да имаш по-завършен вид на фейслифтова предница се сменят и фаровете.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички колеги!!! Супер компетентни мнения, дадени супер бързо. Изводът от тях е, че... няма да има начинание :(

Първо се оказа необосновано скъпо - не очаквах - признавам си. И второ - наистина го има момента с обяснението при продажба, че не е удряна, ами от естетически подбуди е направено. Едва ли някой ще ми повярва, че за едната естетика съм хвърлил над 3000 лева.

Ще си ме гледа със сегашната муцунка красавицата, пък аз ще си гледам чат-пат фейсовете по улицата и на картинка. Пък някой ден, дай Боже, направо 8-ца или 9-ка :)

Още веднъж благодаря на всички за мненията. Категорично бяха от полза и от значение за решението ми.

С поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.П. За китайски боклучета в сравнение с оригинални японски части съм съгласен, че и дума не може да става.

И да, пчелна пита е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...