Jump to content
Sign in to follow this  
IVTEC

Мога ли да фейслифтна муцуната на Accord VII

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Въпреки че моята красавица е 2006 година се оказва, че е преди фейслифта. Лично на мен фейслифтовата муцуна ми харесва много повече - повече се отваря визията на колата и изглежда още по-агресивно и луксозно. И в тази връзка искам да Ви попитам за мнение и най-вече за опит по следните въпроси:

1. Мога ли да си сменя фаровете с фейслифтови? Размерите на отворите еднакви ли са, т.е. самите фарове като форма и размер еднакви ли са? Начинът на монтаж - щифтове, болтове и т.н. еднакъв ли е и позволява ли такава смяна?

При мен има един такъв проблем, че колата е купувана чисто нова от предишния собственик и предните фарове са събирали конденз. Той ми каза, че поради този проблем от самата Honda са направили сервизна акция и фаровете са му сменени в нейните рамки безплатно. Сега аз нямам абсолютно никакви проблеми с влага или конденз. Притеснявам се, ако сменя фаровете си с фейслифтови, дали новите няма да събират влага, защото във форума има даже тема по въпроса, който явно е много масов. Събирането на влага и конденз отнася ли се за фейслифтовите фарове?

2. Мога ли да си сменя радиаторната решетка с фейслифтова? Моята е без средния хоризонтален ламел, върху който е разположена емблемата, а на мен фейслифтовата, която е с него ми харесва повече. Отново въпросите са дали са съвместими?

3. Като цяло двете операции колко са сложни, трудоемки и времеемки? Ако изобщо са възможни разбира се.

4. Ако някой има представа, можете ли да ме ориентирате за цените на решетката и фаровете! Аз моите няма да ги продавам, защото ще си ги оставя за резервни, и за това ме интересува колко ще ми излезе едната гъзария. Ако е неоправдано скъпо, изобщо няма да я стартирам операцията. :)  А къде в Пловдив бих могъл да извърша демонтажа и последващия монтаж?

Предварително Ви благодаря за мненията и съветите!

Едва ли ще съвпадат (но нека друг да каже). Фаровете нови ще са по едно поне 1000-1500лв всеки, решетката още 500 (пластмасовата преди фейслифта е 400, без емблемата), ще трябва да смениш и предния капак. Тоест ти остава надеждата да ходиш по морги, които често гледат цената спрямо нови и се правят на луди. И накрая ще стане "на свинче звънче" - като тръгнеш да я продаваш ходи обяснявай, че не си блъснал предницата, а те кефи повече да си с нова решетка, фарове, капак и тн.

Здрасти колега,

1, Фаровете са еднакви като размер и захващане. Разликата е в цвета на мигача (жълт с/у бял) и дизайна на рефлектора отстрани над габаритите. Може да не ги сменяш.

2. Фейслифтовата решетка е с различен размер и не може да се замени с преди фейслифтовите. Също така и предната броня е по различна и има по-голям "отвор" отпред за решетката и различно захващане на халогените.. Трябва да се сменят комплект предна броня, решетка и халогени. Предния капак може да остане, но не се маха хромираната лайсна. Иначе трябва и той да се смени. Ако имаш и пръскалки на фаровете, ще ти трябва феислифтова броня с пръскалки.

3. Операцията не е сложна, нито трудоемка. Става за половин-един ден.

4. Цените на оригиналните части ще надхвърлят 4-цифрена сума, като първата цифра ще е поне "3....". Китайски брони, решетки, фарове- не знам. Не бих си сменил оригиналните части с китайки, лично мнение.

ПП. Ако си свалиш само решетката и я дадеш за хромиране на рамката и средното ребро, ще получиш задоволителна фейслифтова прилика. Ако не е "пчелна пита" де.

Поздрави и успех в начинанието.

Edited by NikiG

Сменят се капак, решетка и броня задължително, защото и трите неща са проектирани по различен начин(форма) при фейслифта. А за да имаш по-завършен вид на фейслифтова предница се сменят и фаровете.

Благодаря на всички колеги!!! Супер компетентни мнения, дадени супер бързо. Изводът от тях е, че... няма да има начинание :(

Първо се оказа необосновано скъпо - не очаквах - признавам си. И второ - наистина го има момента с обяснението при продажба, че не е удряна, ами от естетически подбуди е направено. Едва ли някой ще ми повярва, че за едната естетика съм хвърлил над 3000 лева.

Ще си ме гледа със сегашната муцунка красавицата, пък аз ще си гледам чат-пат фейсовете по улицата и на картинка. Пък някой ден, дай Боже, направо 8-ца или 9-ка :)

Още веднъж благодаря на всички за мненията. Категорично бяха от полза и от значение за решението ми.

С поздрави!

П.П. За китайски боклучета в сравнение с оригинални японски части съм съгласен, че и дума не може да става.

И да, пчелна пита е.