Jump to content
Ivan_Ivan

Въпрос относно покупка на Акорд 7-ма генерация

Recommended Posts

Здравейте бъдещи колеги,

От известно време съм решил да си взема Акорд 7-ма генерация. Доста прочетох из форума за нея. Имах дилема между бензин или дизел и точно когато реших да е бензин /Accord 2.0 Comfort или 2.0 Sport/ ми попадна следната обява:

http://www.carmarket.bg/honda-accord-sport-787902?rn=14&brand_id=39&model_id=511&year_from=2005&sort=1

Колата се продава от сервиз Апостолов в Бургас и е 2006 година, дизел, 140к.с. Предлага се и с две години гаранция на двигателя и скоростите!

Понеже съм от Пловдив, въпросът ме е дали е коректен продавача, мога ли да разчитам на тях, дали да предпочета този дизелов вариант или да си чакам някоя бензинка.

Предварително благодаря.

Надявам се скоро и аз да се пресъединя към гордите собственици на хонда!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще изразя личното си мнение, като човек имащ такъв автомобил от 7г., купен втора употреба:

На първо четене, не ми вдъхва доверие посочения от теб автомобил.

1. Километрите са съмнително малко за дизел, внос от Западна Европа на тези години.

2. Видът на тапицерията и салона, на пръв поглед показва 2-3 пъти повече километри, или този който го е управлявал е бил страшен мърляч и не го е пазил. Пазен Акорд на тези километри трябва да свети и изглежда като нов отвътре.

3. Цената е доста висока, което е нормално с оглед търговецът, който го продава/препродава

4. Ако ще взимаш от представителство автомобил, гледай да е такъв върнат от 1 собственик и с ясна история в БГ

5. Още по добре ще е ако се свържеш директно с продавача, а не дилъра да ти натовари едни 30% горница.

6. 2-те години гаранция са добра екстра, но ми подсказват едно съмнение. Дали вносителят не е взел повреден автомобил и да го е продал евтино на представителството, те да са го ремонтирали-примерно двигателя и затова сега да дават тази гаранция.

7. Ако познаваш бургазлия имащ такъв Акорд, отидете да го огледате и поразпитайте и пиши впечатления.

Успех и умната!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако може да използвам темата на колега да попитам и аз за един Акорд.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11395947725321743&f1=details

Бил е фирмена кола, в сервизната книжка няма нищо интересно (свещи, накладки, на 150К тампон заден), обаче има забележки.

Педала на съединителя е изтъркан в едното ъгълче (това предполагам зависи от стила на каране), а по предния капак и калниците има олющвания по боята (с размер 5мм) като сякаш да хвърчали камъчета към предницата. Проблема е че на тези олющвания се е появила повърхностна ръжа. Стори ми се и че капака е различен цвят, но беше тъмно и може да греша.

Това което искам да попитам е дали някой друг е гледал този автомобил и дали тези петънца ще бъдат проблем след оправянето им. За какво специфично да гледам на огледи?

Благодаря предварително! Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако може да използвам темата на колега да попитам и аз за един Акорд.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11395947725321743&f1=details

Бил е фирмена кола, в сервизната книжка няма нищо интересно (свещи, накладки, на 150К тампон заден), обаче има забележки.

Педала на съединителя е изтъркан в едното ъгълче (това предполагам зависи от стила на каране), а по предния капак и калниците има олющвания по боята (с размер 5мм) като сякаш да хвърчали камъчета към предницата. Проблема е че на тези олющвания се е появила повърхностна ръжа. Стори ми се и че капака е различен цвят, но беше тъмно и може да греша.

Това което искам да попитам е дали някой друг е гледал този автомобил и дали тези петънца ще бъдат проблем след оправянето им. За какво специфично да гледам на огледи?

Благодаря предварително! Поздрави.

Ако са само тези петънца лесно ще се справите с тях,огледайте за удър.Колата е изключително изгодна ако е реална година,дано да е в добро състояние.Ако не можете да се справите сам отидете на сервиз или ползвайте компетентна помощ.Модела е изключително безпроблемен и надежден.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдам, софийската бензинка изглежда доста примамлива. Външните забележки не ги гледай много много, кола на 7 години без такива няма ;). Но трябва задължително трябва да я проверите в някой сервиз.

А за Бургаския акорд дизел, ми се струват доста кинтите. Още повече, че колата е базово оборудване и преди фейслифта.

Успех и на двамата колеги.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите на колегите angelo и Imst!

Продължавам с търсенето на бензинов Акорд. Ако някой може да ме насочи към някой читав, който се продава в момента, ще съм благодарен!

Хубава страстна седмица :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз моята я взех за цената на бургаския, като пак е преди фейса - февруари 2006, но.... по-високо ниво на оборудване, автоматик, купувана чисто нова от България с пълна сервизна история, проверена допълнително от мои познати в Бултрако, с два чифта джанти - 16" със зимни гуми и 17" с летни гуми, два чифта стелки, платени всички застраховки - гражданска, каско и обслужена - масла, филтри, чисто нов акумулатор и тн. Така че и за мен това е скъпичко.

Тук във форума има един колега, който ми е споделял, че взел кола от Апостолов, която след години като тествал на някакъв стенд се оказало, че едното предно колело е с 1 см по-напред от другото. Та имай едно на ум.

За софийската бензинка нещо и тя ми е съмнителна. Аз мисля, че това на снимките е 7 поколение, а датата отговаря на 8-мо. Ако греша, се извинявам и моля да ме поправите. Възможно е да е регистрирана по-късно, но.... И ти си я гледал на тъмно, и снимките са направени така, че да не става много ясно всичко. Поне според мен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...