SSHHAFT 1 #1 Публикувано 11 Март, 2014 Здравейте, искам да попитам на какво може да се дължи съвсем краткото премигване на индикацията за зареждане на акумулатора (разбирайте за част от секундата), при движение с равномерна скорост. Друго, което ми е правело впечатление, намаляването на светлината на фаровете при натискане на съединителя и намаляване на скороста. Срещани проблеми ли са това или е индивидуален? Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GoMi 9 #2 Отговорено 21 Март, 2014 При мен колега има същите индикации за лампичката , рядко се случва , по мнение на майстора , каза че не знае кога нода съм бил подготвен за динамо( четките може би са тръгнали) , иначе си карам и не се притеснявам , само се надявам , да не светне за постоянно когато съм някаде извън града Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
webster 9 #3 Отговорено 24 Март, 2014 И аз съм я виждал тази лампа да премигва няколко пъти. Не мисля, че имам проблем с алтернатора, може при изключване на зареждането да премигва понякога. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rhonda 0 #4 Отговорено 26 Юни, 2016 Зрдравейте Колеги, Първо се извинявам, че се намесвам по този начин в чужда темам. Аз от скоро имам Аccord 7 2004 2,4 автомат и забелязвам тази лампа за акумолатора да светва след 6000 оборота. Пусна ли газта изгасва мигновенно. Проверих зареждането е перфектно дори и при тези обороти е 14,2-14,4V. Проверих и пистовия ремък е нов и е добре обтегнат. Не открих хлабава връзка по кабелите и не разбирам какво друго би могло да е причина. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #5 Отговорено 26 Юни, 2016 Провери за скапани маси по мотора или скоростната кутия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rhonda 0 #6 Отговорено 26 Юни, 2016 Благодаря, ще проверя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rhonda 0 #7 Отговорено 3 Юли, 2016 Здравей, не открих нищо нередно! и лампата продължава да мида след 6к оборота. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SpliFF 50 #8 Отговорено 8 Юли, 2016 След като масите са ок.Най-вероятно е управляващия (диодния) блок на динамото или четки пак на динамото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #9 Отговорено 28 Юли, 2016 (Редактирано) Здравейте, колеги. При вас наблюдава ли се индикацията на акумулатора да премигва докато колата е на контакт? Имах инцидент с генератора преди седмица. Замина управляващия блок на генератора, след което ми го замениха и нещата се оправиха за момента. Сега наблюдавам това премигване на лампичка за части от секундата докато е на контакт. Ще съм благодарен, ако някой от вас провери дали и при него се случва същото, поздрави на всички. Редактирано 28 Юли, 2016 от Just'Do'It Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #10 Отговорено 28 Юли, 2016 Здравейте, искам да попитам на какво може да се дължи съвсем краткото премигване на индикацията за зареждане на акумулатора (разбирайте за част от секундата), при движение с равномерна скорост. Друго, което ми е правело впечатление, намаляването на светлината на фаровете при натискане на съединителя и намаляване на скороста. Срещани проблеми ли са това или е индивидуален? Благодаря предварително Възможно е да имаш корозирали обувки-тези ,които свързват масите в купето-двигател,износен колектор на ротора на динамото-при по-високи обороти,четките не лягат върху колектора и възбуждането спира. Зрдравейте Колеги, Първо се извинявам, че се намесвам по този начин в чужда темам. Аз от скоро имам Аccord 7 2004 2,4 автомат и забелязвам тази лампа за акумолатора да светва след 6000 оборота. Пусна ли газта изгасва мигновенно. Проверих зареждането е перфектно дори и при тези обороти е 14,2-14,4V. Проверих и пистовия ремък е нов и е добре обтегнат. Не открих хлабава връзка по кабелите и не разбирам какво друго би могло да е причина. За теб също важи горното. Здравейте, колеги. При вас наблюдава ли се индикацията на акумулатора да премигва докато колата е на контакт? Имах инцидент с генератора преди седмица. Замина управляващия блок на генератора, след което ми го замениха и нещата се оправиха за момента. Сега наблюдавам това премигване на лампичка за части от секундата докато е на контакт. Ще съм благодарен, ако някой от вас провери дали и при него се случва същото, поздрави на всички. Управляващия блок на генератора е самия двигателен компютър,Най-вероятно са ти сменяли изправителен блок.Направи диагностика на зареждането с Хонда тестер.Може да има проблем в ELD-компютър връзката и измерване на зареждането.Лампичката не премигва! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Just'Do'It 18 #11 Отговорено 29 Юли, 2016 Благодаря за бързият и адекватен отговор колега, Markony. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове