GS= 84 #1 Публикувано 21 Февруари, 2014 Здравейте,Имам един бърз въпрос към знаещите!Интересува ме ще станат ли такъв размер джанти за Сивик 5 генерация хеч. Без полълнителни интервенции. Също ако стават - кой размер гуми е най-оптимален Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #2 Отговорено 23 Февруари, 2014 Здравей, колега! По принцип с тези джанти 17, ЕТ42, 7J трябва да нямаш проблеми. Заводските джанти са с ЕТ45. Относно гумите: 215/45/17 ще е най-подходящият размер. Тези джанти 17-ки няма ли да ти спънат прекалено много колата, ако е тази от профила ти? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #3 Отговорено 23 Февруари, 2014 205/40/17 или 205/45/17 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #4 Отговорено 23 Февруари, 2014 205/40/17 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
велизар 172 #5 Отговорено 24 Февруари, 2014 Човека пита за джанти.То размера на гумите хубаво ама е много важно ЕТ-то и J да позволява на джантите да се поберат в калниците.И на мен всеки ми викаше абе требва да ти станат без проблем ама ми стърчат сега от калниците с по сантим и нещо.Размера на гумите е едно на ръка ,но ако имаш познат със такива джанти пробвай ги за по сигурно.Да не се ядосваш после. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
californiaboy 2 #6 Отговорено 24 Февруари, 2014 Аз съм с 6-та ген със 17-ки на ЕТ 38 , на ЕТ 42 ще станат на 5-та , 205/40 гуми най-добре , ако нямаш окачване(спортно или поне пружини по-твърди) ще ти опират малко при завои с висока скорост отпред, отзад също при повече хора и багаж. Имай впредвид , че дори с 205/40/17 колата ще ти се вдигне поне 3-4 см от земята , тоест за по високи гуми забрави няма смисъл става грозно като джип малко Ако има гуми 205/35 още по-добре ще е ,въпросът е само избягване на дупките,което е невъзможно тук. Най-добре ако имаш добро окачване , поне да не е старо защото с годинките пружините особено отзад много омекват и ще имаш ядове сложи по твърди иначе става от ефект - дефект. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GS= 84 #7 Отговорено 24 Февруари, 2014 Благодаря Ви за мненията - с 2 думи: Това, че ще опират при завой или при натоварено положение, дори при 205/40 гуми, не ме устройва. Колата я карам много, навсякъде и се случва да е с доста багаж. Въпросът ми е каква е причината да опират, ЕТ-то ли не е каквото трябва? Тъй като според калкулатора за гуми, 205/40/17 са дори с по малък диаметър от сегашните зимни които карам (сега карам 175/70/14) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
californiaboy 2 #8 Отговорено 25 Февруари, 2014 Заводски колата ти е дават с 175-70-13 , а не 14-ки . тоест в момента пак ти е по-висока от нормалното за тази кола. Ако сега не ти опира при висока скорост на завои не мисля че и с 205-40-17 ще опре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #9 Отговорено 25 Февруари, 2014 На 5-та генерация по-голяма от 16-ка не слагай. 16х7 или 7,5 с гуми 205/45/16 е най-добре. Карал съм 17-ки, не става нито красиво нито практично. От ЕТ-то зависи къде ще застанат джантите спрямо калниците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pep0 90 #10 Отговорено 25 Февруари, 2014 Що пък да не е красиво с 17-ки ? Ет е 35, като си истинско окачване няма проблем с опирания и тем подобни Друг е въпроса кой ще ги върти вече тия 17-ки... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
californiaboy 2 #11 Отговорено 26 Февруари, 2014 Абсолутно съм съгласен с колегата с жълтия Сивик - много добър ако не се бъркам преди време го продаваха същия в мобиле.бг , но да не спамя повече , 17-ка няма проблем с твърдо окачване , а вече кое е красиво и кое не си е лично мнение на всеки, аз съм с 17-ки на 6-та ген и не мисля също че стои грозно , но като стане като бъги .. кофти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове