Jump to content
cucy

Джанти от Хонда

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам един въпрос. Тези джанти от линка:  http://img16.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/36812983_3_585x461.jpg

са от някой модел на хонда, но не знам от кой, предполагам Прелюд или Акорд, 16 цола са, та въпроса ми е дали ще станат за Цр-в 2, дали са същите дупките и дали няма да опират някъде, я в апарати, я в нещо друго.

Другият ми въпрос е свързан с покритието(боята) на джантите. Понеже са много зле, трябва да се боядисат. Варианта е песъкоструйка, някой колега правил ли е тази операция и какъв е бил резултата? И след това боядисването прахово или само боя и лак. И колко ли струва цялата процедура.

Благодаря предварително!

П.С. А как да разбера дали ще отиват на Цр-вто, някаква програмка да ги наложа или нещо снимка да видя. Мерси.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джантите са от S2000.Ще ти станат на ЦРВ-то без проблем.При пясъкоструйка обаче се наранява алуминия и след това не е добре да се боядисат прахово,защото ще си личат нараняванията,които остават от пясъка.Има препарати за сваляне на боя по магазините и пада всичко до алумин.Това ти е най-добрият вариант и след това праховото,става много добре и не се жули лесно боята след това.Цената е по договаряне,но се приготви за мин. 150-200лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моите джанти бяха много зле. Познат майстор ми каза, че може да ги оправи. Дадох му ги, изшкури ги ръчно с фина шкурка до здрава основа, след това обаче с какво ги боядиса не мога да кажа, но станаха много добре. Вече едно лято и една зима карам с тях без да има има забележки. Не знам с какво ги е боядисвал, но тъй като е тенекеджия си мисля, че ги е пръскал с пистолета, с който по принцип боядисва колите. Това е което мога да кажа по въпроса :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте момци. Да ви кажа какво установих. Джантите май наистина са от хонда s2000 и сигурно ще паснат отворите, обаче има едно НО. На тази хонда са слагали различни джанти отзад по-широки, отпред по-тесни, респективно и различни гуми, за да постигнат еднаква височина. И няма как да ги ползвам за ЦрВ-то, защото като сложа еднакви гуми на различно широки джанти щи ми стане по-ниска задницата и ще лъже 4х4-то. Така, че не мога да ги ползвам за съжаление. Ако някой ги иска мога да го свържа с човека, който ги продава и се опитваше да ме убеди, че няма да имам проблеми.Благодаря за отговорите колеги.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

За да не спамя нова тема искам да ползвам тази!

И аз искам да си купя някакви лети джанти за летните гуми,но не знам какви трябва да бъдат-Ще бъда благодарен ако някой ми каже(за моето Харви)!

И-не искам да давам пари за нови-ако някой е хвърлял поглед някъде втора употреба-може да свирне!Гледах по разни морги-ама е страшен ужас!Поне да знам точно какво търся! :|

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми да са 5х114,3,разрови се в продавалника там има доста работи ;)

едит:Друг вариант е да обиколиш хонда моргите във Варна ;) 

Редактирано от Drone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има всичко и всякакви размери,на е важно да се насочиш какво търсиш.Колегата ти каза за продавалника,там има богат избор :yes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е само да са 5х114.3 , има и други показатели , които трябва да се следят...

Виж това http://www.alloyguide.com/Honda.php  да се ориентираш

http://www.alloyguide.com/Honda.php

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже става дума за капли от S2000...първо данните на колегата от линковете над мен са сгрешени.Централния размер на капли от S2000 е различен предни/задни както и офсета е различен.За предни ЕТ +55 с 205 гуми а на задните ЕТ е +65 с 225 гуми( това при 16')Цената за прахово боядисване на джанта във Варна е 15-17 лв/брЗа бластирането :) има много фин пясък после шкурка 500 и всичко си идва на мястото :)))))))))))Към колегата пуснал темата:В USA доста CRV-та се карат с джанти от S2000 с еднакъв размер гуми предни /задни

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз миналата година взех 4 лети джанти от CR-V, от морга във Варна ми ги пратиха. 200лв ми стъпиах : )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...