niki_honda 8 #1 Публикувано 6 Февруари, 2014 Напоследък колицата - сивик англичанка 1.6 - 113 коня - дава много висок разход, колата е на газ. Отначало мислех, че е от изпарителя, защото беше доста стар, но го смених с нов и разхода не се промени. Говорим за нещо от сорта на 14 - 14.5 на 100 градско, което не е нормално за тази кола. Миналата зима си спомням, че повече от 12 не даваше...Филтрите и свещите скоро са сменени...не знам от какво може да е...помагайте. Колегите с такива автомобили да кажат и те какъв разход им дава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #2 Отговорено 6 Февруари, 2014 Виж дали изпарителя е добре затоплен при загряла кола,може да не изпарява газта добре като начало. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #3 Отговорено 6 Февруари, 2014 Имаш предвид като загрее на 90 градуса да го пипна да видя дали е топъл ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 919 #4 Отговорено 6 Февруари, 2014 Профилактика и настройки при добър газаджия! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #5 Отговорено 6 Февруари, 2014 Еми уж ми я прави добър газаджия...познат, дето всички са доволни от него...направи ми настройки всичко и вика, че трябва да е нормлано, ама не е ... вярно че колата я карам предимно студена...сутрин до работа...вечер, после до фитнеса...все разстояния от по 4-5 км. и не загрява никога на 90 градуса... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
movx2000 40 #6 Отговорено 7 Февруари, 2014 Е какво се чудиш колега? Като я караш студена, много ясно че ще харчи повече. Това е основно правило. При студен двигател и къси разстояния може и над 20 да ти е разхода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 919 #7 Отговорено 7 Февруари, 2014 За 4-5км е съвсем нормално, моята лятото на къси разстояния около 1км ми дава 25/100! Даже и не превключва на газ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_honda 8 #8 Отговорено 9 Февруари, 2014 Чудя се, защото миналата зима при същите условия даваше 2 литра надолу...та въпроса ми е по скоро кои неща по колата да погледна като евентуални причини за висок разход. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikolai_fox 2 #9 Отговорено 10 Февруари, 2014 смени газстанцията 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове