Jump to content
niki_honda

Висок разход на гориво - сивик англичанка 96г.

Recommended Posts

Напоследък колицата - сивик англичанка 1.6 - 113 коня - дава много висок разход, колата е на газ. Отначало мислех, че е от изпарителя, защото беше доста стар, но го смених с нов и разхода не се промени. Говорим за нещо от сорта на 14 - 14.5 на 100 градско, което не е нормално за тази кола. Миналата зима си спомням, че повече от 12 не даваше...Филтрите и свещите скоро са сменени...не знам от какво може да е...помагайте. Колегите с такива автомобили да кажат и те какъв разход им дава.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж дали изпарителя е добре затоплен при загряла кола,може да не изпарява газта добре като начало.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш предвид като загрее на 90 градуса да го пипна да видя дали е топъл ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Профилактика и настройки при добър газаджия!

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми уж ми я прави добър газаджия...познат, дето всички са доволни от него...направи ми настройки всичко и вика, че трябва да е нормлано, ама не е ... вярно че колата я карам предимно студена...сутрин до работа...вечер, после до фитнеса...все разстояния от по 4-5 км. и не загрява никога на 90 градуса...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е какво се чудиш колега? Като я караш студена, много ясно че ще харчи повече. Това е основно правило. При студен двигател и къси разстояния може и над 20 да ти е разхода.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 4-5км е съвсем нормално, моята лятото на къси разстояния около 1км ми дава 25/100! :blink: Даже и не превключва на газ! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудя се, защото миналата зима при същите условия даваше 2 литра надолу...та въпроса ми е по скоро кои неща по колата да погледна като евентуални причини за висок разход.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...