акорд 1 #1 Публикувано 19 Януари, 2014 Здравейте, установих проблем с УТЕЧКА на моя Акорд, модел 2006, бензин 2.0, автоматик. При покой на автомобила /независимо с или без активирана аларма/ уредът отчита консумация 0.22 ампера, като акумулатора е чисто нов, 45 аh. След основна проверка на евентуалните основни консуматори установихме, че при изключен бушон за осветлението /бушон №6/, т.е. за плафоните, индикаторите на климатик, радио и т.н. по таблото, а може би и други неща са вързани на него, консумацията пада на 0.02 ампера, което може би е нормалното всъщност! Бих искал да попитам дали консумация от 0.22 ампера е нормално за тези модели, а ако не - откъде би могъл да е проблема? Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iwolf 3 #2 Отговорено 19 Януари, 2014 По схемите които имам бушон 6(10А)от таблото в краката на шофьор отговаря само за осветлението в салона и багажника на автомобила.Провери дали бутинуте които изгасят лампите на вратите при затваряне работят.Има едни лампички на огледалата на сенниците които светват като ги отвориш,провери и тях.Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
акорд 1 #3 Отговорено 20 Януари, 2014 (Редактирано) Привет, такова ми е и намерението като намеря време - да проследя всички плафони и бутони. Притеснява ме, че може утечката да е и другаде, тъй като при отстранен бушон номер 6 не работят и индикаторите за температура, радио и т.н на екрана на таблото, както бях писал. Благодаря за мнението! Редактирано 20 Януари, 2014 от акорд Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 250 #4 Отговорено 20 Януари, 2014 На отворен преден капак ли мерите колега, да не би нещо да се включва когато същия се вдигне? Иначе според мен утечката е голяма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #5 Отговорено 21 Януари, 2014 Нормалната утечка е 20-35 мА.Отделно ако компютрите нямат спящ режим се добавя 5 мА на модул.Слагащ двигател,абс,еърбег,аларма,музика.5х5 =25 мА.Всеки доп.модул +5 мА. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
акорд 1 #6 Отговорено 29 Януари, 2014 Здравейте! Открих проблема с УТЕЧКАТА, но след като се разрових в разни руски форуми на хонда. Оказа се, че консумацията идва от модула на блутуут системата, която явно не беше в ред и не работеше, така или иначе. Модулът се намира зад централните въздуховоди на таблото над радиото. Отваря се целият капак в централната част на таблото, който е над въздуховодите и стига до стъклото. Така стигнах до кутийката на модула и след като извадих буксата му, уредът веднага отчете консумация в нормални граници. Общо взето това е, дано така бъда полезен и на други с този проблем. Благодаря ви за мненията, поздрави! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
logoH 12 #7 Отговорено 29 Януари, 2014 И на мен ми предстои борба с едни 100 мА.За една вечер батерията ми пада на около 12 V и паленето е мъка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wolf carpenter 0 #8 Отговорено 1 Ноември, 2015 Здравейте.И при мен се получи така утечка на бушон № 6 модула на блутуут системата.Благодарение на колега че е споделил опита си и разбира се на целия форум.При отсраняване на модула се оправи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sezen 0 #9 Отговорено 1 Февруари, 2016 Благодаря колеги ,тъкмо ми предстоеше голямо търсене откъде идва тази отечка,за 10 мин. се реши проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prissnr 44 #10 Отговорено 11 Ноември, 2018 Имах абсолютно същия проблем. След изключване на модула утечката изчезна и ще мисля по-нататък дали да слагам реле или направо да поставя от тези Андроид панели. Благодаря на колегата за поста! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #11 Отговорено 2 Декември, 2018 Че това с блутуут модула е известен проблем, странно, че никой не го е казал в началото... (не съм видял темата). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове