steffff 10 #1 Публикувано 27 Декември, 2013 Здравейте, от както стана студено забелязвам че чек-а премигва в момента, в който паля за първи път. След това не се случва през целия ден. Иначе давам контакт, той си гасне както си му е реда и после премигва. Това означава ли че има грешка? По никое друго време не свети.Колата е сивик 6-та 2000 г. D14Z2. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #2 Отговорено 27 Декември, 2013 Можеш да провериш дали има регистрирана грешка, като окъсиш буксата в краката на пасажера (синя с 2 кабелчета) и дадеш на контакт. Ако чека ти свети постоянно значи нямаш проблем. Ако премигва, то трябва да пребройш миганията за да разбереш, точно къде е проблема. Лист с грешките можеш да намериш във форума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
steffff 10 #3 Отговорено 30 Декември, 2013 Ако има грешка не трябва ли все пак да свети постоянно докато карам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #4 Отговорено 30 Декември, 2013 Докато караш да но понякога когато е отчело грешка и върнеш контакта може да не свети постоянно след това. За това провери дали има регистрирана грешка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #5 Отговорено 30 Декември, 2013 Няма го тоя вариант.Временните грешки са свързани с изгорелите газове и се самоизчистват след изключването на контакта.Твърдите грешки си остават и след махането на контакта,като чека "угасва" за малко и после светва като коледна елха.Та ако е временна грешка..тя няма да се появи веднага след запалването,защото сондата тогава не работи.Както казва колегата провери дали върви изобщо диагностика ,че най-вероятна ти е омагьосана колата или има проблем с тоците.Ако искаш снимай на видеоклип да видя как премигва или просто мини през сервиза след нова година,но първо ми пиши едно лично тук. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #6 Отговорено 30 Декември, 2013 (Редактирано) Не сам сагласен с теб и веднага давам пример със speed sensor! Машина е, всичко е възможно Редактирано 30 Декември, 2013 от Izverg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #7 Отговорено 30 Декември, 2013 Утре ще пробвам,според мен ще светне 17 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
steffff 10 #8 Отговорено 3 Януари, 2014 Благодаря колеги за отговорите,ще пробвам да видя дали дава грешка. Само да намеря буксата, че имам някакви спомени за тема за моя мотор, в която се споменава че няма такава букса.Иначе колата няма никакви проблеми. Това пресветване е само при първото за деня палене, после няма, даже и да е стояла много и да е изстинала пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
steffff 10 #9 Отговорено 7 Януари, 2014 Колегата Markony се оказа прав, че има проблеми с тоците. Беше ми се разредил акумулатора и на следващия ден отказа да завърти. След като го заредих няма проблеми с премигването на чек-а. Но има едно "но". Сега като загрее колата и освободя от скорост оборотите падат доста...под 500 според мен и после бавно се качват до 800. Преди да смъкна акумулатора не беше така. Но според аутодатата за моя двигател не е необходимо обучение след слагане на акумулатора. Не вярвам изведнъж да се е зацапало нещо. Някакви идеи колеги? На място оборотите са постоянни - 1600 студена,800 като загрее. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #10 Отговорено 7 Януари, 2014 Ми... от самото начало си си имал симптоми на лош акумулатор. Караш, това правиш . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hEka 11 #11 Отговорено 8 Януари, 2014 Необходимо е, откачиш ли акумулатора след това покарваш известно време докато си се обучи компа не бери грижа сама ще се оправи. Случвало ми се е до софия да ходя и след това пак да пада до 500об. Карай си колата и да не ти пука Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
steffff 10 #12 Отговорено 13 Януари, 2014 Необходимо е, откачиш ли акумулатора след това покарваш известно време докато си се обучи компа не бери грижа сама ще се оправи. Случвало ми се е до софия да ходя и след това пак да пада до 500об. Карай си колата и да не ти пука ;)/>Благодаря колеги, да сама се оправи след 2 дена каране Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове