Jump to content
kvd74

Пукане от сп.апарат.

Recommended Posts

Привет,от известно време при натискане педала на спирачката,чувам пукане отзад в дясно.От 5-10 натискания веднъж се чува.Звука е като от залепнали накладки след миене на кола,известен престой,и потегляне после,пукане като от развиването на запекло болтче.С дискови спирачки съм,сивик англ.97г.Някой идея от какво е това?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не си ревизираш апаратите направо ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако,да ги ревизирам значи да погледна апаратите,ще го направя още утре.Какво по-точно да погледна?.Иначе пролетта сменях накладки и смазах,почистих и раздвижих всичко по книга.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адаш на първо време прегледай водачите да не са заседнали, също маншоните на цилиндърчето и водачите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като нищо може да са запекани водачите и да блокира,а понякога рязко да отхлабва като изпука.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да кажа от какво е пукането според мен:когато сменях накладките им запилих водачите/тая част която контактува със сп.апарат/ и след това като почистих и пластините под тях основно,явно остана лек луфт който се обира при спиране напред и назад,при което се чува това пукане.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз също имам 97г. d15z8 и на моята кола се чува такова пукане. В крайна сметка при теб какво се оказа и оправи ли се

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е в това за което писах преди теб,и сам съм си виновен,че запилих леко водачите/рогчетата/на накладките преди да почистя основно пластините ,и под тях,в/у които се движи накладката.Имах проблем със задържащ сп.апарат и понеже сложих ориг.накладки и не исках да ги съсипе,за по-леко връщане на накладката с пила леко пилнах рогчетата ѝ.Решението е да подложа много тънка пластина под оригиналната ,за да обере луфта,и така до другата смяна на накладки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...