Naiden_Chervenkov 0 #1 Публикувано 29 Ноември, 2013 Здравейте!Предстои ми смяна на 4-те амортисьора и се чудя каква марка да избера.Проверих за каяба 165лв. за преден и 130 за заден. Токито - преден за 110лв., за заден не съм питам, но едва ли ще е по-скъп. Монрото е 140лв. преден, заден също не съм питал.Проверявал съм предни само, защото мислех, че само те са за смяна, но уви и задните са за подмяна. Кой ще ми предложите? Към подмяната на амортисьорите сменят ли се прахоуловителите и тампоните, понеже единия тампон само е 50лв. - тези които вървят заедно с каябата?За тампоните питам, защото ми казаха , че не се сменят, което ми се струва нелогично. Но ако е вярно ще е супер. Все пак това са си 200лв. само за тампони.Проверявал съм за рециклиране на амортисьорите - за 55лв. на брой, но без никаква гаранция колко ще издържат. За втора ръка са по 50лв. на бройка, но и там не се знае в какво състояние ще са. Така че предпочитам да дам повече пари, но поне да е сигурно, че утре няма да се налага да ги сменям с нови. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Naiden_Chervenkov 0 #2 Отговорено 4 Декември, 2013 Никой ли до сега не е сменял амортисьори ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #3 Отговорено 4 Декември, 2013 (Редактирано) Токито няма , има Токико и гледай да са от чужбина.От тук аз бих заложил на Bilstein и Sachs. Редактирано 4 Декември, 2013 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1055 #4 Отговорено 7 Декември, 2013 Здравей!Имам окачване като за твоя Акорд.Окачването е супер(Н&R) и ще останеш доволен.Виж ми темата в продава части и аксесоари.Ако проявяваш интерес ще има коментар на цената Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stranger in moscow 30 #5 Отговорено 1 Януари, 2014 аз наскоро сменях моите с каяба 105лв броя с 2г пълна гаранция + тампоните lemfedor 50лв броя изключително доволен съм колата стана като нова преди години с втора рака амортисьори бях сменял но не изкараха дълго време и се разлопаха въпреки че на стендовете показваха 80% здраве, бяха ac delco.за тва най-добре нови с гаранция 2г Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #6 Отговорено 2 Януари, 2014 Делко и амортисьори ли правят? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
росенKN 29 #7 Отговорено 2 Януари, 2014 (Редактирано) Правят си правят,или поне правеха,сега в момента не съм сигурен.Половината акорди 5та ген. са с АЦ делко другите с делфи,може и да има и трети вариант но не съм го срещал. Редактирано 2 Януари, 2014 от росенKN Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #8 Отговорено 3 Януари, 2014 (Редактирано) В Европа може но иначе тези марки нещо не ги тачат много много Tokico , KYB , Bilstein , Sachs и вече при повечко ресурс и любов - TEIN , Showa , D2 , Koni.Все пак амортисьори не се купуват всеки месец и такова вложение е оправдано ако колата ще се кара повече години.Ако е за продаване то морги има много и не е нужно да се купуват и нови пък дори и клас Monroe. Редактирано 3 Януари, 2014 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове