Executor 49 #1 Публикувано 18 Ноември, 2013 Здравейте. Карам d14a7 англичанка. С пластмасов колектор е. Сега един колега ми дава колектор с дросела и инжекторите от d16z6 . Има ли смисъл да го сменя. Не карам на газ и нямам и намерение да слага. По неговите думи колата щяла да тръгне по-добре. ?? Гледах размерите на дросела същите са 56 mm (моя лично съм го мерил). Другия го проверих в google. Да има разлика в инжекторите. Но ако постъпва същото количество въздух.............. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Колега 203 #2 Отговорено 18 Ноември, 2013 слагаи смукател от з6 -100% ще е по-добре 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #3 Отговорено 18 Ноември, 2013 Но от къде ще дойде по доброто ? В смисъл отвора за въздуха (дросела) е същия. ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Колега 203 #4 Отговорено 18 Ноември, 2013 (Редактирано) ами трябва да разрежеш 2-та смукатела и ще видиш разликата, демек вътре г/д нямат нищо общо мисля че имаше и писано в форума за размери.. Редактирано 18 Ноември, 2013 от Bender Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #5 Отговорено 18 Ноември, 2013 ами трябва да разрежеш 2-та смукатела и ще видиш разликата, демек вътре г/д нямат нищо общо мисля че имаше и писано в форума за размери..Добре. Вътре са кухи и двата . Отворите за въздух са еднакви. Освен, че тоя от от D16Z6 е като че ли по голям. Може да се разберем с това момче да го пробвам да видя как ще е. И тогава да го купувам. Мерси все пак. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #6 Отговорено 18 Ноември, 2013 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=55702&st=0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Колега 203 #7 Отговорено 19 Ноември, 2013 колега дроселите може да са еднакви но ти казвам че вътре в самия смукател е разликата,плениум,рънари,дължина и дебелина вътре ,както сам казваш пробваи пък ще видиш слагаи го смело! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sl3000 24 #8 Отговорено 19 Ноември, 2013 Предупреждение- ако не искаш да удавиш колата с бензин, при монтажа на колектора си смени инжекторите. Инжекторите от d16 са 240 кубикови, а тези на D14 са (предполагам)190cc. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smoky 18 #9 Отговорено 19 Ноември, 2013 Не слагай смело,нищо няма да спечелиш!Лично мнение.Минах по този път и бързо си върнах оригиналния всмукател.Размера на дросела и ранърите е еднакъв с на д16з6, а пленума дори е по-голям! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #10 Отговорено 20 Ноември, 2013 Ами ще пробвам и ще ви кажа какво ще стане. Няма да бързам да го купувам.Мерси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове