Jump to content
gog

Сивик 2007 г. гори масло

Recommended Posts

Здравейте,Историята на Сивик 2007 г. 1.8 бензин, който гори масло е следната:Купихме колата от България, в момента е на около 80 000 км.Доколкото знам е карана от жена :)При обслужването след покупката сложихме масло Mobile 5x30 EP, след около 4000 км. светна лампата за ниско налягане, т.е. беше изгорила около 1л. Сменихме маслото с 10x40 от Honda (марка Honda), и за голямо нещастие на скоро след около 4500 км. отново светна лампата, за съжаление беше много тъмно за да успея да видя колко масло е останало, но след като долях около 300мл. на следващата сутрина маслото беше малко под средата на клечката.Ако можете дайте съвети как да търсим проблема в този мотор и как евентуално да го решим?Като за начало ще измерим компресията, но когато я купувахме (не помня точните данни) я мерихме и ми казаха че всичко е наред.Някъде из интернет намерих информация за бюлетин от Хонда с посочени ВИН номера с именно такива Сивици чиито мотори са "повредени" фабрично и горят масло. За щастие тази Хонда не попада в обхвата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не би след тези 80 000 да няма още една "0" ?

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или гумички на клапаните са за смяна, или колата е на много пъти по 80 000км, или е на толкова ама предишния собственик е сменял маслото на високосна година и двигателя е започнал да се предава.Пожелавам ти да е първото иначе кофти.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нормално да е светила лампата , да си долял 300мл и да е отишло над средата на щеката. Приблизително от максимума на щеката до минимума е около 1 литър , а от минимума до края на щеката е пак 1 литър,но не там е въпроса. Въпроса е , че много малко Хонда двигатели им светва лампичката при такава липса . Трябва да няма никой на щеката евентуално и да си влезнал или да си под голям наклон , че да не достигне масло до помпата и тя да отчете липса . Това , което мога да посъветвам е да промиете двигателя и да сипете масло и да видиш как ще се държи автомобила . Ако пак го изгори за 4000 км , отиди в Хонда сервиз - Омбре или ЮбиКо , за да ти кажат точно каква грешка дава . Желателно е да й сипеш 5-40 , а не 10-40 , особено сега в зимния сезон . Този тип двигатели са адски дуракоустойчиви и подобни проблеми до сега за тях не съм чувал , виж знам за Сивик 8-ма каран от жена ,която само долива масло , а не го сменя - дано не си попаднал на него . Ако горното не помогне ще трябва да се отвори двигателя , да се ревизира маслената помпа , лагери , сегменти и всичко :( което до голяма степен те води и до избор втори двигател втора употреба , които се намират лесно , но предполагам няма да са по-малко от 3000 лв :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега , какви съвети освен да идеш на сервиз ? Няма как дори и майсторите тук да хвърлят боб и да ти кажат защо ти чезне по 1 литър на 3000км.Може да имаш теч и да не го виждаш от някой избил семеринг , спукан картер , може да е на 500 000км колата но да са ти казали че е на завидните 80 000км , и тн.. и тн..Запиши си час в един от изброените по-горе сервизи от колегата Тино и ще ти кажат какво и е на колата.Ако имаш желание после , напиши тук да знаем всички защо на Сивик 2007г. му чезне маслото по този начин.

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси колеги, ще пиша ако има развитие.Колата едва ли е на много повече километри, това е мнението и на хората от сервиза в който ходя.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Измерихме компресията на всички цилиндри беше еднаква - 14 или 14,1 не помня точната стойност но е еднаква.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

14 бара е много. ;) Затова гори масло.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...