Soichiroo 80 #1 Публикувано 21 Август, 2013 Попаднах на нещо интересно което не мога точно да си обясня как би могло да работи,но в всички случаи ми се струва оферта както се казва.Интересно ми е дали има хора тук които го ползват и какъв е ефектът от него.Става въпрос за таблетки които се пускат в резервоара и спомагат за икономия на гориво поне нещата които описват са следните:-Понижава разхода на гориво с 15%-30%-Увеличава значително мощността и производителността на двигателя.-Удължава срока за използване на двигателя и маслото-Отстранява образуването на вредните отлагания в горивната камера-Защитава буталата клапаните и свещите-Понижава нагряването и температурата на двигателя-Подобрява характеристиките на горивото и така защитава двигателя от некачествено гориво.-Понижава вредните емисии,отделяни в околната среда с 60%-90%Наричат го ОРГАНИЧЕН КАТАЛИЗАТОР НА ГОРЕНЕТО.Една опаковка съдържа 28 табл.-и струва 70 лв.С нея могат да бъдат третирани около 1400 литра гориво.За всеки 25 литра гориво е необходима нова таблетка.За 1 400 л. гориво икономията се равнява на 150л.-300л./ в зависимост от условията на експлоатация/или в левова равностойност от 390 до 780лвВсичката информация съм ,я преписал буквално от една брошура на която попаднах съвсем случайно от мой приятел който твърди,че разхода му е паднал минимум с литър.Сайтът им изглежда доста сериозен www.greenfootglobal.com Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Драгойчо 439 #2 Отговорено 21 Август, 2013 На фона на еднократно платено устройство което се включва в запалката и върши същата работа, това ми изглежда демоде и скъпо, но същия булшит. А, ако трябва да се изразя с две думи - Ко? Не! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Трънчо 275 #3 Отговорено 22 Август, 2013 Хаповете почват да превземат пазара на светещите флашки, казано иначе Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #4 Отговорено 22 Август, 2013 Ей го, феноменалното откритие за което говорят Трънчо и Драгойчо: :D :D Иначе по темата, мои приятели караха с тия хапчета, казаха че си е същото, няма икономия няма никой, всичко е внушение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitty 177 #5 Отговорено 22 Август, 2013 Пробвах ме ги и ние преди годинка на един МЛ400 (нафта) и CL500 (бензин) и разлика никаква. При МЛ-а за момент помислихме че има някаква икономия но след като седнахме и сметнахме се оказа че стойностите са същите. СЛ-а няма да го коментирам щото си е ламя и ламя ще си остане. Обаче имахме добра икономия от друго нещо което направихме, но за съжаление излиза скъпо и рядко може да го направиш а именно качествено гориво (разбира се не от България). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #6 Отговорено 22 Август, 2013 На какъв принцип смяташ, че работят тези безумни таблетки? Разхода на гориво е грубо енергията нужна да ускориш някаква маса до някаква скорост и да компенсираш силите на триене. Тоест тези таблетки има няколко начина да работят:- да увеличават енергиината стойност на горивото - не знам колко гр е едно хапче, но ако не са от ядрено гориво и в двигателя да има ядрен реактор, няма да стане.- да увеличават ефективността на двигателя с която обръща видовете енергия - химическа, от горивото - в механична, която ефективност (КПД) е максимум до 25-30% при модерните дизели (не говорим за хибриди). Само че производителите на двигателите се опитват да увеличат ефективността от доста време - ако имаше хапчета дето подобряват работата им с 15-20%, то тогава технологията в хапчетата щеше да е приложена в двигателя. - да подобряват изгарянето и така да увеличават ефективността. Само че почти всички загуби в ДВГ са от вътрешно триене и предаване на въртящ момент по различните компоненти, не от кофти изгаряне.- да намалят теглото на автомобила или неговото триене с повърхността и въздуха - това мисля, че можем да го изключим чисто емперически Подобно безумие като това с водородните клетки - разчитат да заблудят някой представяйки добре звучащи измислици и скъп продукт, който да си купиш само веднъж или ако имат късмет - да почнеш да караш по-спокойно, да ти падне разхода докато се самозалъгваш и да продължиш да ги купуваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове