Jump to content
Soichiroo

Greenfoot Global

Recommended Posts

Попаднах на нещо интересно което не мога точно да си обясня как би могло да работи,но в всички случаи ми се струва оферта както се казва.Интересно ми е дали има хора тук които го ползват и какъв е ефектът от него.Става въпрос за таблетки които се пускат в резервоара и спомагат за икономия на гориво поне нещата които описват са следните:-Понижава разхода на гориво с 15%-30%-Увеличава значително мощността и производителността на двигателя.-Удължава срока за използване на двигателя и маслото-Отстранява образуването на вредните отлагания в горивната камера-Защитава буталата клапаните и свещите-Понижава нагряването и температурата на двигателя-Подобрява характеристиките на горивото и така защитава двигателя от некачествено гориво.-Понижава вредните емисии,отделяни в околната среда с 60%-90%Наричат го ОРГАНИЧЕН КАТАЛИЗАТОР НА ГОРЕНЕТО.Една опаковка съдържа 28 табл.-и струва 70 лв.С нея могат да бъдат третирани около 1400 литра гориво.За всеки 25 литра гориво е необходима нова таблетка.За 1 400 л. гориво икономията се равнява на 150л.-300л./ в зависимост от условията на експлоатация/или в левова равностойност от 390 до 780лвВсичката информация съм ,я преписал буквално от една брошура на която попаднах съвсем случайно от мой приятел който твърди,че разхода му е паднал минимум с литър.Сайтът им изглежда доста сериозен www.greenfootglobal.com

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На фона на еднократно платено устройство което се включва в запалката и върши същата работа, това ми изглежда демоде и скъпо, но същия булшит. А, ако трябва да се изразя с две думи - Ко? Не!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаповете почват да превземат пазара на светещите флашки, казано иначе :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей го, феноменалното откритие за което говорят Трънчо и Драгойчо:

 

Публикувано изображение

 

 

:D :D :D :D :D

 

 

Иначе по темата, мои приятели караха с тия хапчета, казаха че си е същото, няма икономия няма никой, всичко е внушение :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах ме ги и ние преди годинка на един МЛ400 (нафта) и CL500 (бензин) и разлика никаква. При МЛ-а за момент помислихме че има някаква икономия но след като седнахме и сметнахме се оказа че стойностите са същите. СЛ-а няма да го коментирам щото си е ламя и ламя ще си остане. Обаче имахме добра икономия от друго нещо което направихме, но за съжаление излиза скъпо и рядко може да го направиш а именно качествено гориво (разбира се не от България).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На какъв принцип смяташ, че работят тези безумни таблетки? Разхода на гориво е грубо енергията нужна да ускориш някаква маса до някаква скорост и да компенсираш силите на триене. Тоест тези таблетки има няколко начина да работят:- да увеличават енергиината стойност на горивото - не знам колко гр е едно хапче, но ако не са от ядрено гориво и в двигателя да има ядрен реактор, няма да стане.- да увеличават ефективността на двигателя с която обръща видовете енергия - химическа, от горивото - в механична, която ефективност (КПД) е максимум до 25-30% при модерните дизели (не говорим за хибриди). Само че производителите на двигателите се опитват да увеличат ефективността от доста време - ако имаше хапчета дето подобряват работата им с 15-20%, то тогава технологията в хапчетата щеше да е приложена в двигателя. - да подобряват изгарянето и така да увеличават ефективността. Само че почти всички загуби в ДВГ са от вътрешно триене и предаване на въртящ момент по различните компоненти, не от кофти изгаряне.- да намалят теглото на автомобила или неговото триене с повърхността и въздуха - това мисля, че можем да го изключим чисто емперически :)Подобно безумие като това с водородните клетки - разчитат да заблудят някой представяйки добре звучащи измислици и скъп продукт, който да си купиш само веднъж или ако имат късмет - да почнеш да караш по-спокойно, да ти падне разхода докато се самозалъгваш и да продължиш да ги купуваш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...