hinev 1 #1 Публикувано 15 Август, 2013 Здравейте ,отскоро ми бият дисковете (вече са кривички;)/>) предстои ми смяна на предни дискове и накладки.Събрах доста оферти като комбинации:Дискове АТЕ+накладки АТЕ (върху този вариант четох някаде че повечето се произвеждат в Турция и незнам дали качеството отговаря на прехвалената марка ) - около 190лв с отстъпкаДискове TEXTAR+накладки TEXTAR - около 170лв с отстъпкаДискове Zimmermann+накладки ATE,TEXTAR или PAGID - около 180лв. с отстъпкаИмам леки наблюдения за FERODO от близки приятели и много свирят и кривят дискове бързоAkebono - нямам наблюденияМоля споделете вашият опит с тези марки.Благодаря преварително за вашите мнения! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 987 #2 Отговорено 15 Август, 2013 Какво значи "кривят се" ? Как пък моите ( предни ) не се изкривиха за 2 години а са "Brembo" което всички толкова плюят ? Комплектите на АТЕ и Тextar и TRW са добри.На Textar феродото е твърдо и товари повече дисковете но спират добре.Според мен гледай в реда ATE/TRW/Textar. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alexander__atanasov 0 #3 Отговорено 15 Август, 2013 Дискове Zimmermann и накладки TEXTAR !!! Когато ми предстои смяна със сигурност бих заложил на горните две. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #4 Отговорено 15 Август, 2013 Какво значи "кривят се" ? Как пък моите ( предни ) не се изкривиха за 2 години а са "Brembo" което всички толкова плюят ? Нека си плюят, ти си го вземи от официалния вносител истинско ТалЯнско Брембо, пък те да си го плюят ..Аз от години само с такова карам и нямам никакви оплаквания .. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitu 30 #5 Отговорено 15 Август, 2013 И двата сивика са с предни накладки TRW, не знам дали са добри, но като са студени свирят като за световно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 987 #6 Отговорено 15 Август, 2013 kitu , много зависи и от дисковете.Някой марки "не се разбират" и свирукат но това не значи , че не спират.Колега , хващай едни за ушите и ги купувай и не го мисли толкова.Разбирам да си пред дилема м/у Tarox и EBC обаче не си Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hinev 1 #7 Отговорено 18 Август, 2013 (Редактирано) За момента се спирам на Zimmermann+PAGID незнам дали комбинацията ще е добра но съм чувал че пагид цапат джантите. Като ходя да ги купя ще пиша първи впечатления Редактирано 18 Август, 2013 от hinev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogo 25 #8 Отговорено 21 Август, 2013 Аз от АТЕ и TRW НЕ съм доволен - първите 10К свиреха доволно, като спиране не бих казал,че са кой знае какво... то вярно,че спирачките на хондата не са й силна страна, та може и затова да не ми харесват... Ето това е правилната комбинация и според мен: Дискове Zimmermann и накладки TEXTAR !!!/>/> Когато ми предстои смяна със сигурност бих заложил на горните две. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hinev 1 #9 Отговорено 24 Септември, 2013 (Редактирано) Здравейте колеги , отказах се от комбинацията Цимерман с Паджит , насочих се като цяло спирачната ми система да бъде АТЕ днес монтирах накладките с дисковете . Отзиви ще дам по нататък като ги разработя малко за инфото удоволствието ми излезе 190лв.Поздрави. Редактирано 24 Септември, 2013 от hinev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SR-71 125 #10 Отговорено 27 Септември, 2013 Моя икономик /d15z8/ го оборудвах с предни дискове Zimmermann и накладки ATE. След пробег от 1000 км с тях мога да кажа, че Сивика спира перфектно и без "свирене".Купих колата с предни накладки ATE и съм много доволен, освен това минах с тях към 55000 км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hinev 1 #11 Отговорено 10 Октомври, 2013 Здравейте отново , изминал съм около 1500км засега нямам никакви оплаквания от дискове+накладки АТЕ по натам ще видим какво ще стане , очаквам и задните накладки да пристигнат тези дни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 987 #12 Отговорено 10 Октомври, 2013 Човек , дали TEXTAR , ATE , Pagid , EBC ( стандартни ) , Brembo или H&B да сложиш , никаква разлика няма да усетиш а само ще си втълпяваш , че е супер мега гига добре с избраната от теб в случая марка.В най-лошият случай най-много да присвирват спирачките но пак ще спираш добре.Ако караш спортно т.е да спреш 5 пъти от 200 до 50 , тогава ще разбереш защо има диск за 100 лева и диск за 350 лева както и накладки с подобна разлика в цената. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #13 Отговорено 10 Октомври, 2013 (Редактирано) Колегата е прав.Докато се гонихме с едно BMW направих точно това - 4 поредни спирания от 200 до 80 и обикновените спирачки изчезнаха, инче на градско спират перфектно Като сложа скъпите ще видим каква е разликата Едит: Аз с 280мм отпред и 260мм отзад.ето ги скъпите, поръчани в общите поръчки. Редактирано 10 Октомври, 2013 от Izanagi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 987 #14 Отговорено 10 Октомври, 2013 Точно Хора като Петър и доста други колеги които карат "пипнати" коли знаят най-добре.На мен лично ми се е случвало рядко да оставам "без спирачки" но аз карам спокойно.Не говоря само за Хонда а и на други автомобили.Ще снимам от книжката на TRW какво представлява стандартен диск който е син от прегряване и задържане на апарата и ще го постна в тази тема.Избора ти колега е добър но не се впечатлявай толкова.Ти си смени и течността за спирачки след като наблягаш толкова на цялата система , защото иначе нищо не правиш с 4 нови диска и накладки Иначе аз за зимата за да довърша задните дискове ще заложа на такъв комплект накладки : Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hinev 1 #15 Отговорено 11 Октомври, 2013 Мисля че си спира добре с тази или която и да е друга марка просто заложих на тази в момента и нямам оплаквания . Относно спиране от 200 до 80 си има други ъпгрейди на спирачки , та тоя икономик моя с клизма 200 ще дигне , моля да не обръщаме темата в бегачкова Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #16 Отговорено 11 Октомври, 2013 (Редактирано) Всички Хонди,които съм имал страдат от спирачки,с изключение на двата Тайп Р-а,които имам сега.На АТР-а и СТР-а дисковете са 300мм отпред,на 260мм отзад.На Акорда сложих накладки Брембо и спира страхотно-без да си въобразявам и черни яко каплите Редактирано 11 Октомври, 2013 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове