Jump to content
Cyreon

Съвет за покупка на Хонда

Recommended Posts

Здравейте.Нов съм тук и ми предстои купуване на кола. Хонда е един от вариантите, който обмислям. Много ще съм благодарен, ако ми дадете съвет според това, което търся. Значи за мен е важно следното:1. Колата да е произведена в Япония.2. Бензинов двигател - по възможност по-малка кубатура, някъде 1.6 - 1.8. Искам икономична кола, разход на 100 км до 7 л. максимум.3. Да е надеждна, да влиза по сервизи възможно най-малко. Аз съм много внимателен шофьор и много си пазя колите.4. Харесвам седан най-много. Сивик много ми харесват, но ги правят в Турция доколкото знам. Ако ще е Хонда ще е японска, друга не ща. Май само Акорд ги правят в Япония. Така ли е ? Значи до момента само японски коли съм карал и има една приказка, който е карал японска друга не иска да има. Карал съм Митсубиши, Субару и накрая една Мазда. Без забележки, просто много издръжливи коли, минимални разходи, ниаккви главоболия - сменям си по график всичко и съм доволен.Бюджетът ми е някъде около 10 - 12 хиляди лева. Благодаря.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

...Харесвам седан най-много. Сивик много ми харесват, но ги правят в Турция доколкото знам. Ако ще е Хонда ще е японска, друга не ща. Май само Акорд ги правят в Япония. Така ли е ? ...Бюджетът ми е някъде около 10 - 12 хиляди лева.

В Турция правят сюнети и Тойота :D А като търсиш здрав и икономичен седан в рамките на този бюджет, пък и да е японски търси Акорд 7- ма ген., 2.0 i-VTEC. Редактирано от ZAPPA

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да ти се покрият изискванията на 99% ,ще трябва да търсиш Сивик 6 ген.седан 1,5 ILS ,114 к.с.,и ще ти останат около 6-7000 лв.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Послушай колегите писали преди мен и няма да сгрешиш. Акорд 7г 2.0 -155к.с. е произведен в Япония за 12000лв ще вземеш доста запазен . Японски седан сивик 6г 1.5 114кс. голяма рядкост но с търсене всичко става а и в тази криза ще спестиш някой лев (7000лв) а и частите са му доста по евтини УСПЕХ

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Accord 7ма генерация наистина са адски здрави, пъргави и страхотни за каране коли. Обаче разход 7 е нереален - аз със дизел правя смесено около 7 (виж сигнатурата), а не се бутам в задръствания и не ми е тежък крака. Виж, горе долу в твоя бюджет има Civic седан 2006, хибрид. Примерно това:http://www.cars.bg/u993117Този модел лесно изкарва разход под 6 смесен, но си е по-голяма екзотика. Същия модел го има и с 1.8 двигател, без да е хибриден, по-икономичен от Accord-а, а и заради по-ниското си тегло не е по-малко пъргав - вероятно ще докарва разход около 7 смесен. Но тук говорим за реални числа, не "на мене ми харчи извънградско 4.5, в града 6, мааакс 6.5" каквито изказвания можеш да прочетеш по форумите докато някой си хвали кочинката.

Редактирано от Veseliq

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...